KLM Lounge Montréal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van Bruno’s Trip Door Amerika (van Zuid naar Noord):

Trip Introductie: Reis door Amerika
Lufthansa First Class Lounge München
Lufthansa First Class naar São Paulo
Air France-KLM Lounge Montréal (dit artikel)

Air France en KLM hebben gezamenlijk een lounge in Montréal, die open is voor SkyTeam Elite Plus leden en SkyTeam premium passagiers. De lounge accommodeert passagiers van de drie dagelijkse Air France vluchten en één dagelijkse KLM vlucht, daardoor kan de lounge soms wel druk zijn. De lounge is makkelijk te vinden, tussen gates 55 en 57, vanwaar de Air France en KLM vluchten van vertrekken. De lounge heeft daarom een mooi uitzicht op het vliegtuig waar je mee gaat vliegen!

Na de entree moet je met de trap of lift naar boven, waar je wordt ontvangen door een lounge-agent. Een aardige meneer verwelkomde mij in het Frans en vertelde dat hij ging oproepen wanneer het tijd was om in te stappen. De lounge heeft twee vleugels. De grotere rechterzijde heeft een selfservice bar, de toiletten, tafels en loungestoelen. De kleinere linkerzijde heeft ook loungestoelen, een paar tafels en een tv met het nieuws. De rechterzijde had helemaal geen beschikbare zitplaatsen, dus besloot ik aan de andere kant te zitten die helemaal leeg was.

image3
Linkerzijde
image5
Linkerzijde

De lounge is modern en ziet er nieuw uit, maar voelde een beetje ‘Ikea’. Toch is het een mooie lounge voor een outstation. De bar was best uitgebreid – er waren diverse alcoholische dranken en frisdranken. Helaas was er geen eten, alleen wat nootjes en pretzels. Ik denk dat ze verwachten dat mensen aan boord eten en daar nog niet behoefte aan hebben in lounge, omdat bijna alle passagiers hun reis in Montréal beginnen? Ik pakte dus maar wat pretzels en een glas appelsap.

Rechterzijde
Rechterzijde
image10
Rechterzijde
Appelsap en pretzels
Appelsap en pretzels

De toilet was ook mooi een schoon, er is zelfs een douche voor mensen die daar behoefte aan hebben. De lounge heeft niet ‘eigen’ internet, dus moest ik de (erg trage) Wi-Fi van de luchthaven gebruiken. Gelukkig had ik wel een mooi uitzicht op de A330-300 die mij terug naar Nederland zou brengen. Ongeveer een half uur voor vertrek werd er omgeroepen dat boarding begonnen was. De gate was recht onder de lounge, en ik was in no-time aan boord.

Het uitzicht
Uitzicht op de vlucht naar huis!

Conclusie

Het is goed van Air France en KLM dat ze hun eigen lounge hebben op een outstation, want contract lounges zijn meestal minder mooi en best druk. Deze lounge was ook best vol, maar er waren nog wel genoeg zitplaatsen. De bar was best uitgebreid maar er was helaas geen eten. Ook vond ik het jammer dat er geen Wi-Fi was, want de Wi-Fi van de luchthaven was zo traag dat die bijna niet te gebruiken was.

Welke outstation lounges van Air France/KLM of SkyTeam heb jij al bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *