Slapen in een vliegtuighotel? Het kan echt!5 min leestijd

Slapen in een vliegtuig hotel, dit zijn je mogelijkheden.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het lukt niet iedereen, maar het is natuurlijk mogelijk om tijdens je reis te slapen in het vliegtuig. Maar wat gebeurt er met een vliegtuig na jaren in de lucht? Veelal gaat de sloophamer erin en materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Zo nu en dan worden vliegtuigen omgebouwd tot een heus ‘vliegtuighotel’ waarin je kunt slapen. In dit artikelen zetten we verschillende populaire vliegtuighotels voor je op een rijtje.

Nieuw vliegtuighotel in Frankrijk

De locatie is nog niet gereed, maar binnen twee jaar moet je kunnen overnachten in een echt A380 hotel nabij Toulouse. De Airbus A380 staat nu klaar voor de sloop. Maar met hulp van enkele investeerders moet het oude beestje omgetoverd worden tot hotel. Het hotel moet aan de noordzijde van de luchthaven Toulouse-Blagnac (TLS) worden gesitueerd. Hier is nu al expositiehal MEETT en Museé Aeroscopia gevestigd. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de fabriek van Airbus. Een top locatie voor dit A380-hotel dus! Het is echt nog even wachten voordat je hier kunt overnachten.

Slapen in een hotel in een vliegtuig? Het kan echt!
Foto: Projet ENVERGURE

Het vliegtuighotel zal beschikken over twee suites, waarvan één in de voormalige cockpit. Ook zijn er nog 29 andere kamers, voor zowel 2 als 3 of 4 personen. Bij het voormalige vliegtuig komt verder een restaurant met ruimte voor 60 gasten. Het plan is er, nu de uitvoering nog! Als alles volgens planning verloopt dan gaat het hotel binnen twee jaar open.

Slapen in een hotel in een vliegtuig? Het kan echt!
Foto: Projet ENVERGURE

Nederland

Slapen in een vliegtuighotel in Nederland? Dat kan zeker! Bij Vliegveld Teuge staat namelijk een vliegtuig omgetoverd tot een suite.

Slapen in een hotel in een vliegtuig? Het kan echt!
Overnachten in dit vliegtuig? Dat kan bij vliegtuighotel.nl Foto: vliegtuighotel.nl

Twee personen hebben het volledige vliegtuig tot hun beschikking. Er hangt dan ook wel een prijskaartje aan met een vanaf-prijs van € 395. Dit is wel inclusief ontbijt, overnachting in het luxe vliegtuig en ook een welkomstpakket. Je kunt gebruikmaken van onder andere het bubbelbad en de sauna. Een verblijf is te boeken op de website van Vliegtuigsuite Teuge.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook in Nederland is het Corendon hotel Amsterdam. Je kunt hier niet overnachten in een vliegtuig. Echter is hier wel een voormalige Boeing 747-400 van KLM gestationeerd (in Corendon livery). Je kunt hier een rondleiding door dit vliegtuig krijgen gedurende je verblijf in dit hotel.

Slapen in een hotel in een vliegtuig? Het kan echt!
Laatste vlucht van de Boeing 747-400 PH-BFB – City of Bangkok.
Foto: Jeroen Stroes Aviation Photography

Europa

Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten is het mogelijk te slapen in een vliegtuighotel. Wat dacht je van Frankrijk? Hier heb je de mogelijkheid om op een camping in verschillende vervoersmiddelen te overnachten. Twee daarvan waren echt vliegtuigen. Overnacht jij in de Sky Plane of Air Formation? De vliegtuigen zijn te vinden op Camping Haut Village in Saint-Michel Chef-Chef, Pays de la Loire. Slapen in een van deze vliegtuigen kan vanaf € 89,- per nacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

In Zweden kun je nabije Arlanda Airport overnachten in een Boeing 747. Het vliegtuig beschikt over drie verschillende soorten kamers; suites, gedeelde kamers, maar ook standaard kamers. Prijzen starten vanaf € 43 voor een gedeelde kamer. Een suite kost vanaf € 138 per nacht. Bij de suites en standaard kamers is ontbijt inbegrepen. Bij de gedeelde kamer kun je dit bijboeken voor ongeveer € 7,- per persoon per nacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij Apple Camping in Pembrokeshire overnacht je in een voormalig privé-toestel.

Foto: Apple Camping

Er zijn nog veel originele kenmerken te vinden, waaronder de luxe stoelen in de cabine. In de cockpit kun je verschillende games spelen op de Xbox en achter in het vliegtuig is een tweepersoonskamer en achter de cockpit ruimte voor een kind om te slapen. Prijzen starten vanaf ongeveer € 200 voor twee personen per nacht. Op de website kun je meer informatie vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Niet om de hoek

Echt wat verder weg is deze bijzondere locatie in Nieuw-Zeeland. In Woodlyn Park vind je verschillende gave overnachtingsmogelijkheden. Van een slapen in het Hobbit motel, treinwagon maar ook in de Bristol Freighter uit 1950. De Bristol Feighter heeft nog gevlogen in de Vietnam Oorlog en is daarmee nog een stuk unieker! In dit toestel kun je overnachten in de cockpit of in de staart. Prijzen starten vanaf €110,- per nacht. Meer informatie over je verblijf op deze speciale locatie kun je hier vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geheel aan de andere kant van de wereld overnacht je onder andere in een voormalig Boeing 727 uit 1965 in Costa Rica. Hotel Costa Verde biedt je een uniek verblijf met uitzicht op zee in het tropisch regenwoud.

Slapen tussen de apen in de Boeing 727
Foto: Costa Verde

Een verblijf hier is niet voordelig maar een unieke ervaring is het zeker!

Deze diashow vereist JavaScript.

In Toucan, ook in Costa Rica, kun je verblijven in deze oude Boeing 727 die in 1999 nog vloog voor Allegro Airlines. Het toestel staat nu voorgoed geparkeerd in Savegre de Aguirre, ten zuiden van San José.

Slapen in een hotel in een vliegtuig? Het kan echt!
Foto: B&B Suites Charter Boutique – Toucan

Het vliegtuig beschikt over een grote suite met 2 tweepersoonsbedden en badkamer. Op de vleugel is een terras aanwezig en bij het hoofdgebouw ook een zwembad. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en liggen rond de €100,-. Dit verblijf boeken kan via Airbnb.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot slot is er nog een mooie locatie om te verblijven in Morris, Connecticut – Verenigde Staten. Op dit park zijn ook verschillende andere accommodatie mogelijkheden te vinden. Een van de cottages bevat een oude helikopter. Deze volledig gerestaureerde 1968 Sikorsky HH-3F Pelican helikopter werd gebruikt door de kustwacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de heli kun je genieten van een lekkere cocktail in de cockpit of ook van een film kijken in de cabine. Bij je verblijf inbegrepen is ontbijt, parkeren, gebruik van de spa en zwembad. Meer over de verblijfsmogelijkheden in deze oude helikopter kun je vinden op de website van Winvian Farm.

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden om te slapen in een vliegtuighotel verspreid over de wereld. Heb je wel eens geslapen in zo’n accommodatie of heb je nu zeker interesse om hier te overnachten? We zijn natuurlijk benieuwd naar je ervaring!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *