SkyTeam viert 10e verjaardag SkyPriority2 min leestijd

SkyTeam viert 10e verjaardag SkyPriority

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oneworld, StarAlliance, SkyTeam, het zijn de grootste drie luchtvaartallianties ter wereld. In 2020 vierde het SkyTeam haar 20ste verjaardag. Grote luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines, KLM, Air France en Korean Air zijn aangesloten bij deze alliantie. In 2010 introduceerde Delta voor het eerst SkyPriority, wat 2 jaar later in de gehele alliantie werd overgenomen. En nu viert SkyTeam feest wat SkyPriority bestaat alweer 10 jaar.

SkyTeam en SkyPriority

Het SkyTeam is een van de drie grote luchtvaartallianties ter wereld. Onder de alliantie vallen op dit moment 18 actieve luchtvaartmaatschappijen. Vanwege het conflict in Oekraïne heeft Aeroflot zich (tijdelijk) teruggetrokken. Begin 2023 zal Virgin Atlantic zich toevoegen aan de alliantie en zijn er 19 actieve luchtvaartmaatschappijen.

Vliegtuigmaatschappijen die onderdeel zijn van SkyTeam.

Reis je met een SkyTeam maatschappij, dan herken je wellicht de iconische rode logo’s met daarin de witte letters ‘Sky Priority’. Op elke luchthaven waar je komt kun je gebruikmaken van allerlei voordelen wanneer je met een SkyTeam maatschappij reist en beschikt over een elite status. Denk hierbij aan voorrang bij het inchecken van bagage, priority boarding of er zijn speciale balies waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld overstapzaken.

SkyPriority op Schiphol. | Foto: InsideFlyer – Christian

In de afgelopen tien jaar heeft het SkyTeam miljoenen reizigers gebruik laten maken van de services van SkyPriority. Deze services zijn ook in de jaren uitgebreid en verbeterd om reizigers optimaal te laten genieten op de reiservaring te verbeteren. En vandaag viert het SkyTeam dat SkyPriority 10 jaar bestaat. In 2010 introduceerde partner Delta deze services al. 2 jaar later zien is SkyPriority bij alle SkyTeam maatschappijen. Inmiddels is de service een groot succes en de maatschappijen en het SkyTeam blijven investeren in de services.

Al 10 jaar SkyPriority

Reizigers die gebruikmaken van SkyPriority geven aan dat de diensten hen gemoedsrust geeft wanneer ze met een van de aangesloten maatschappijen vliegen. Men kan erkenning en een goede service verwachten, aldus Hsieh Su-Chien – voorzitter van China Airlines.

De komende tijd zal SkyTeam blijven inzetten op innovatieve technologie waardoor snelheid, gemak en herkenning bij de reis blijft verbeteren, aldus de CEO van SkyTeam Patrick Roux.

SkyPriority bagage pick-up staat duidelijk aangegeven op PVG
SkyPriority bagage pick-up staat duidelijk aangegeven op PVG

Ben je elite deelnemer bij Flying Blue (programma van KLM & Air France, SkyMiles (programma van Delta) of bijvoorbeeld SkyPass (programma van Korean Air) dan zul je afhankelijk van je status verschillende voordelen hebben. Naast voorrang bij bagage-afgifte of eerder aan boord gaan heb je bijvoorbeeld lounge toegang bij Flying Blue Gold en Platinum. Dit laatste voordeel is zeer prettig, maar geen onderdeel van SkyPriority. Wil je weten welke voordelen allemaal behoren bij SkyPriority lees dan zeker dit artikel op InsideFlyer eens.

Bron en beeldmateriaal: SkyTeam, mits anders vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *