Registreer voor SkyTeam MegaDo 2018 en krijg gratis Elite Plus Status4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor de echte vlieg(tuig) fanaten onder ons staat er een event op de agenda dat je zeker niet mag missen! Het is de SkyTeam MegaDo die plaats zal vinden van 11 tot en met 17 oktober 2018. Tijdens dit event krijg je een uniek inkijkje in de wereld van airlines. Ook Marriott en Starwood Preferred Guest komen aan bod. Had ik al gezegd dat je tijdens de Megado exclusieve toegang hebt tot activiteiten, bijvoorbeeld in de hangars van sommige deelnemende airlines?

MegaDo?

De Megado is misschien wel het grootste en meest belangrijke event voor de frequent traveler, waar zowel airlines als hotels aan bod komen. Dit jaar wordt de MegaDo georganiseerd in samenwerking met de SkyTeam alliantie.  Dit is de negende editie van dit event. Eerder werd de MegaDo georganiseerd in samenwerking met Star Alliance en OneWorld.

Wat ga ik dan doen?

SkyTeam MegaDo vindt plaats van donderdag 11 tot en met woensdag 17 oktober 2018. Het optionele pre-event programma start bij Delta en Boeing in Seattle. Op 11 en 12 oktober maak je dan kennis met Boeing en Delta. Je bezoekt onder andere de fabriek van de Amerikaanse fabrikant in Everett. Ook bezoek je Delta bij het Seattle Tacoma International Airport (SEA). Tegen het einde van de dag vlieg je naar Amsterdam Airport Schiphol (AMS) verzorgd door bijv. Delta. Deze vlucht zit niet bij de prijs inbegrepen.

Op vrijdag registreer je officieel voor het event bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel en Conference Center. Neem je niet deel aan het programma in Seattle, dan start je in Amsterdam. De zondag staat in het teken van SkyTeam in het W Hotel in Amsterdam. In de avond is er een Welcome Party in het W Hotel.

Welcome Party bij W Hotel Amsterdam (Bron: SkyTeam MegaDo)
Welcome Party bij W Hotel Amsterdam (Bron: SkyTeam MegaDo)

Op maandag bezoek je Schiphol en ga je naar SkyTeam, Air France – KLM, Flying Blue en Schiphol Group. Er staat bijvoorbeeld een bezoek aan KLM Ops en KLM Technical Base op het programma. Dinsdag vlieg je van Amsterdam (AMS) naar Praag (PRG) , verzorgd door Air Europa. Daar word je verwelkomt door Czech Airlines en neem je letterlijk een kijkje in de keuken. In de middag vlieg je door naar Mallorca (PMI) voor een bezoek aan het kantoor van Air Europa. Aan het einde van de dag vlieg je naar Barcelona (BCN). Hier word je met champagne ontvangen in de hangars van Air Europa.

Mallorca Airport (Bron: SkyTeam MegaDo)
Aeropuerto de Palma de Mallorca (PMI) (Bron: SkyTeam MegaDo)

De laatste dag staat in het teken van Marriott en Starwoord Preferred Guest (SPG). Het programma eindigt in Barcelona.

Let op: het programma is nog niet definitief en kan dus wijzigen. Kijk hier voor het meest actuele programma.

Wat levert het op?

Deelname aan het event is niet alleen een ultieme kans voor een kijkje achter de schermen en de mogelijkheid om te netwerken met andere frequent travelers. Er is namelijk ook een ander voordeel dat een deelname oplevert.

Alle deelnemers krijgen een SUMA Gold Status (vergelijkbaar met SkyTeam Elite Plus status). Je profiteert daarmee van toegang tot lounges en voorrang bij security, douane en boarden. Je mag meer bagage meenemen en SkyPriority services zijn inbegrepen. Daarnaast kun je via de MegaDo deelnemen aan de Air Europa Challenge en kans maken op ‘hundreds of thousands of miles’!

SUMA loyaliteitsprogramma van Air Europe (Bron: Air Europe)
SUMA loyaliteitsprogramma van Air Europe (Bron: Air Europe)

Deelname is verder inclusief alle vluchten tussen Amsterdam en Barcelona, uitgevoerd door Air Europa. Tijdens de vluchten zijn alle maaltijden inbegrepen. Ook is er een open bar voor alle klassen. Bus transfers van het hotel naar de events zijn ook inbegrepen.

Deelname is exclusief positioneringsvluchten, hotelovernachtingen en alle optionele activiteiten.

Wat kost het?

De SkyTeam MegaDo is een exclusief event en deelname wordt beperkt tot een maximumaantal deelnemers. Dit unieke event vind je niet snel ergens anders. Je kunt deelnemen in drie klassen: Economy, Comfort Class en Business Class. Hieronder de prijzen. Er zijn slechts nog zo’n 30% kaarten beschikbaar dus twijfel niet te lang.

Kosten deelname per klasse (Bron: SkyTeam MegaDo)
Kosten deelname per klasse (Bron: SkyTeam MegaDo)

Deelnemen?

Registreer je hier.

Nieuwsgierig geworden? Op de website van SkyTeam MegaDo lees je alles over dit event. Benieuwd naar eerdere edities? Op de Blog van MegaDo krijg je een goede indruk van de activiteiten. Bij InsideFlyer schreven we eerder al over de MegaDo 8. Heb jij eerder deelgenomen aan een MegaDo? Deel je ervaringen op het forum of als een reactie op dit artikel. We horen het ook graag als je dit jaar (weer) deel gaat nemen!

Reacties

  1. Yoran Wijkstra zegt

    Leuk informatief artikel, maar vind de prijzen voor mij aan de hoge kant. De foto van ‘Mallorca Airport (Bron: SkyTeam MegaDo)’ viel mij wel direct op. Dit is namelijk niet Mallorca Airport maar La Palma Airport…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *