Alaska Airlines verhoogt wijzigings- en annuleringskosten & verandering award tarieven

Alaska Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alaska Airlines Mileage Plan gaat in juni een aantal veranderingen aanbrengen in de wijzigingskosten, annuleringskosten en award tarieven. In een aantal gevallen ben je straks goedkoper uit, maar er zijn ook vluchten die meer miles gaan kosten.

Ben je nog niet bekend met het programma van deze luchtvaartmaatschappij? Dan kun je in dit artikel van Sander alles te weten komen over dit loyaliteitsprogramma. Let er echter wel op dat de samenwerking met KLM-Air France eind april tot een einde is gekomen.

Verhoging wijzigings- en annuleringskosten

De Amerikaanse DOT organisatie verplicht maatschappijen om het ticket binnen 24 uur kosteloos te laten annuleren als de reiziger daar om vraagt (alleen bij reizen van en naar de VS). Een alternatief daarvoor is om 24 uur een tarief gratis vast te houden om te boeken. Maatschappijen zijn echter niet verplicht om dit aan te bieden binnen 7 dagen voor vertrek.

Je kon bij Alaska ook gratis annuleren als je binnen 24 uur voor vertrek boekt. Vanaf 5 juni 2018 kun je bij Alaska Airlines niet meer annuleren als je binnen 24 uur voor vertrek boekt. Boek je dus 25 uur voor vertrek, dan heb je wel 24 uur de tijd om gratis te annuleren.

Wijzigings- en annuleringskosten

Het is bij Alaska Airlines mogelijk om op de dag van vertrek de vluchten te wijzigen. De kosten hiervoor waren $25,-, maar zullen verhoogd worden naar $50,-. Ook dit gaat op 5 juni 2018 in. Dit was altijd mogelijk binnen 6 uur voor vertrek, maar dit zal wijzigen naar 24 uur voor vertrek. Hierdoor kun je een wijziging maken zodra je incheckt voor de vlucht. De andere vlucht moet wel op dezelfde dag plaats vinden.

Je kon bij de maatschappij ook altijd gratis annuleren als je dit 60 dagen voor vertrek aangaf. Vanaf 5 juni 2018 gaat dit echter ook wijzigen, waardoor je $125,- kwijt bent voor alle wijzigingen en annuleringen. Hiervoor maakt het niet meer uit of je dit nu 60 dagen van te voren doet of bijvoorbeeld 5.

Alle voorwaarden en uitzonderingen voor het annuleren en wijzigen van de vluchten kun je hier vinden.

Award veranderingen

Vanaf 25 juni 2018 zullen er een aantal veranderingen komen voor de award tickets die je kunt boeken met Alaska Mileage Plan. Deze veranderingen hebben vooral betrekking op reizen in de Verenigde Staten.

De belangrijkste wijzigingen zijn als volgt:

  • Voor een economy class ticket voor reizen van 701-1.400 miles, betaal je straks 10.000 miles in plaats van 15.000 (tussen de VS en Mexico)
  • Een economy class ticket voor reizen tussen het vaste land van de VS en Hawaii, kost je straks 15.000 miles in plaats van 17.500
  • Voor een first class ticket voor reizen onder de 700 miles, betaal je straks 15.000 miles in plaats van 25.000
  • Voor een first class ticket voor reizen boven de 2.100 miles, betaal je straks 30.000 miles in plaats van 25.000

Afhankelijk van de beschikbaarheid betaal je een bepaald aantal miles. Alle schema’s voor award tickets kun je hier vinden op de website van dit loyaliteitsprogramma.

Hieronder kun je de wijzigingen vinden die betrekking hebben op reizen vanaf het vasteland van de VS en Alaska.

Alaska Airlines Award Verandering US en Alaska

Hieronder kun je de wijzigingen vinden die betrekking hebben op reizen vanaf het vasteland van de VS naar Mexico en Hawaii.

Alaska Airlines Award Verandering US en Hawaii-Mexico

Wat vind jij van deze wijzigingen? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Afbeeldingen ©Alaska Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *