Skyteam Elite Fast-track met Garuda

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals we eerder al schreven, vliegt Garuda Indonesia vanaf maandag jl. van Jakarta via Amsterdam naar Londen Gatwick. Om deze nieuwe route te promoten biedt de Indonesische flagcarrier naast een mileage bonus ook een status upgrade voor GarudaMiles leden. Garuda is sinds kort lid van SkyTeam, dus zo kan je heel makkelijk Skyteam Elite status verdienen!

Nu ook naar Londen met Garuda Indonesia
Londen is Garuda’s tweede Europese bestemming

Garuda Miles Blue (base level) en Silver leden verdienen met één enkele vlucht van Jakarta naar London Gatwick een upgrade naar GarudaMiles Gold, het equivalent van Skyteam Elite. Gold leden krijgen met één enkeltje een upgrade naar Platinum, oftewel Skyteam Elite Plus. Zoals ik het zie krijg je als basis level lid met één retourvlucht dus instant Skyteam Elite Plus status!

GA upgrde
Upgrade schema
Skyteam Elite benefits
Skyteam Elite (Plus) voordelen

Fares van Londen naar Jakarta, via Amsterdam, zijn er vanaf €821 in september en €727 in oktober, afhankelijk van reisduur. Als je naar een andere bestemming binnen Indonesië vliegt krijg je misschien betere fares. Vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Al met al vind ik het een aantrekkelijke deal om voor ongeveer €1000 (inclusief positioning vluchten en eventueel hotel) een jaar Skyteam Elite Plus status te behalen. Je bent met één retour klaar en hoeft geen ingewikkelde segment runs meer te plannen. Als je toch die kant op moet loont het al helemaal om via Londen te vliegen. Daarnaast is Garuda een top maatschappij om mee te vliegen; het serviceniveau en onboard product is erg goed.

Zoals gezegd biedt Garuda ook een mileagebonus, afhankelijk van de reisklasse. Hiervoor komen de goedkoopste tarieven echter niet in aanmerking. Het is onduidelijk of je ook een eligible fare moet hebben voor de Skyteam Elite status fast track, dus als je van plan bent gebruik te maken van deze promotie, informeer dan even bij Garuda of je met jouw reisschema in aanmerking komt voor een (dubbele) upgrade van je status.

Deze actie is geldig tot en met 8 december. Ben je nog geen GarudaMiles lid? Dan kan je je hier (klik) aanmelden en je krijgt gelijk 1000 miles bonus!

Miles bonus Garuda
Miles bonus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *