En toen vond ik Adioso

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je vaak reist heb je zeker al enkele keren je vlucht online geboekt via één van de (ondertussen ontelbare) vergelijkings en boekingsites zoals Expedia, Kayak of  Orbitz. Al deze sites hebben een nadeel, ze zijn niet altijd even flexibel. Adioso kan een oplossingen zijn voor mensen waarbij bijvoorbeeld de exacte data van hun trip geen rol spelen en liever in een bepaalde maand gaan zoeken, een bepaald budget in gedachten hebben of die een vakantie willen naar de zon of juist net naar de sneeuw.

Adioso bestaat al enkele jaren, maar het is pas enkele maanden dat de online vluchtenzoeker zijn echte doorbraak kent. Natuurlijk zijn er veel sites om vliegtuigtickets te boeken – je ziet door het bos de bomen soms niet meer… Ze bieden je allemaal ongeveer dezelfde mogelijkheden aan, met hier en daar een eigen extra toepassing. Over het algemeen geef je steeds de exacte luchthavens van vertrek en aankomst in (soms kan je ook selecteren op naburige airports) en bepaal je je reisdata met eventueel de optie om enkele dagen vroeger of later te vertrekken.

Adioso werk echt op een heel andere, vernieuwende manier en is er voor avontuurlijke reizigers die willen vakantie nemen, maar niet zijn gebonden aan bepaalde dagen of zelfs plaatsen. De website heeft flexibiliteit hoog in het vaandel wat ervoor zorgt dat je de perfecte vlucht op maat krijgt, vaak voor de beste prijs (maar dit is lang niet altijd het geval). Daarom kan Adioso fungeren als website waar je ideetjes kan opsnuiven over bestemmingen die binnen je criteria passen. Wil je ergens in het najaar een citytrip ondernemen binnen Europa? Dan kan je met Adioso makkelijk op zoek gaan naar bijvoorbeeld de goedkoopste West-Europese bestemming, volgende week en liefst goedkoper dan 150 euro. Je zoekt best via de Quick Search functie, te activeren via de linkerbovenkant van de website.

adio1

Probeer in een duidelijke zin kenbaar te maken hoe je ideale trip eruit moet zien.

adio2

Je krijgt dan een overzicht van de bestemmingen die voldoen aan de ingevulde wensen. Dit is natuurlijk slechts een selectie van de gevonden mogelijkheden.

adioso2

Bij de overzichtelijke zoekresultaten kan je aan de hand van makkelijke en eenvoudige grafieken bekijken wanneer er (vermoedelijk) nog goedkoper kan gevlogen worden. Door de aanduidingen ‘Cheapest, Best and Fastest trips’ kan je bepalen wat voor jou de voorkeur draagt: goedkoper of sneller vliegen of met betere verbindingen. Adioso laat ook de resultaten van low-cost carriers Ryanair of EasyJet zien. Je kan zelfs bepaalde airlines uitsluiten in de resultaten.

adioso3

Wanneer je de ideale vlucht gevonden hebt kan je ook via de website boeken. Hier maakt men gebruik van de diensten van boekingswebsite Expedia. Adioso heeft overigens niet alleen een website, bekijk ook eens de Adioso-app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *