Singapore Airlines Seoul-Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn stop van ongeveer 10 uur in Seoul nam ik de trein naar het vliegveld. Van mijn vlucht met Asiana (klik voor de review) had ik nog een boarding pass, wat ervoor zorgde dat ik een flinke korting kreeg op de Express Train van Seoul naar Incheon Airport. Na ongeveer 3 kwartier stapte ik uit op het vliegveld en liep ik naar de incheckbalie van Singapore Airlines.

Seoul Incheon Airport
Incheon Airport is een mooi, ruim vliegveld met hier en daar opvallende displays

Het inchecken voor de vlucht was zo gebeurd: er was geen rij voor de business class en mijn koffer was al ingecheckt in Tokyo, dus ik hoefde alleen nog maar een boarding pass te krijgen. De dame die mij incheckte, nam uitgebreid de tijd om uit te leggen waar ik heen moest voor de lounge, ondanks dat ik zei dat ik bekend was op Incheon Airport.

Singapore Airlines business class check-in
Singapore Airlines business class check-in

Gewapend met mijn boarding pass en paspoort ging ik door de veiligheids- en paspoortcontrole (was zo gepiept, de rijen duurden hooguit een minuut) en nam ik de trein naar de satellietterminal, vanwaar mijn vlucht naar Singapore deze avond zou vertrekken. Eerst bracht ik een bezoek aan de grote Asiana lounge (waarvan een uitgebreide review nog volgt) en daarna was het tijd om de lounge van Singapore Airlines zelf te bezoeken: de Silver Kris Lounge.

Silver Kris Lounge

De Silver Kris Lounge bevindt zich in het midden van de satellietterminal op de eerste verdieping, schuin tegenover de Asiana Lounge. Zodra ik de lounge naderde, sprong de loungemedewerkster op en kwam naar mij toe rennen om mijn boarding pass aan te nemen en mij in de lounge binnen te laten. Het is mij al eens eerder opgevallen dat in sommige lounges passagiers ‘naar binnen geleid’ worden in plaats van (bijvoorbeeld) Amerikaanse lounges waar je vaak zelfs nog een tijdje in de rij moet staan voor je überhaupt naar binnen kan.

Singapore Airlines Silver Kris Lounge Seoul Incheon Airport
De entree van de Silver Kris Lounge

De Silver Kris lounge op Incheon Airport is niet erg groot, maar wel ontzettend rustig. De lounge is verdeeld in een ‘groot’ zitgedeelte en een kleiner zitgedeelte met wat barstoelen die uitkijken over de gates. In het kleinere zitgedeelte is ook het buffet en kan je richting de toiletten.

Singapore Airlines Silver Kris Lounge Seoul Incheon Airport
Het grootste deel van de lounge. Zoals te zien is, is het ontzettend rustig

Het buffet is een stuk kleiner dan dat in de Asiana Lounge, maar er was meer ‘substantieel eten’. In de Asiana Lounge waren er vooral kleine snacks, in de Silver Kris Lounge was er ook een keuze uit wat warme (rijst)gerechten, saté en sandwiches. Het drankbuffet was niet groot, maar wel goed verzorgd met een aantal soorten sterke drank, wijn en champagne.

Singapore Airlines Silver Kris Lounge Seoul Incheon Airport food and beverage
Eten en drinken in de Silver Kris Lounge
Singapore Airlines Silver Kris Lounge Seoul Incheon Airport food and beverage
Dranksoorten in de Silver Kris Lounge

Boarden

Nadat ik ongeveer een halfuur in de Silver Kris Lounge had doorgebracht, besloot ik alvast richting de gate te gaan om nog even een foto te maken van het vliegtuig. Terwijl ik de lounge verliet, werd ik achterna gehaast door de loungemedewerkster die mij vertelde dat de vlucht pas over 10 minuten ging boarden, dus dat ik ‘gerust nog even kon blijven wachten’. Ik vertelde dat ik even een foto wilde maken en ze wenste mij een prettige vlucht.

Aangekomen bij de gate zag ik dat er al een rij passagiers stond te wachten, ook al was het boarden nog niet begonnen:

Boarding Singapore Airlines Seoul Incheon
In de rij voor het boarden…

Ik maakte snel een foto van het toestel (een Airbus A330) en toen was het tijd voor de business class passagiers om aan boord te gaan.

Singapore Airlines Airbus A330 Incheon Airport
Het toestel dat mij naar Singapore zou brengen: een Airbus A330
Boarding Singapore Airlines Seoul Incheon
(Bijna) klaar voor vertrek!
Boarding Singapore Airlines Seoul Incheon
Linksaf voor business class

De vlucht: SQ603 van Seoul naar Singapore

Bij het boarden werd ik hartelijk welkom geheten aan boord en werd ik verwezen naar mijn stoel achterin de business class cabine: stoel 16K. De vlucht werd uitgevoerd met de (relatief) nieuwe business class-stoelen voor middellange afstand: angled lie-flat stoelen uitgevoerd in leer. De beige kleur geeft naar mijn idee iets chiques aan de cabine. De stoelen gaan helemaal plat, maar met een lichte helling – dus geen fully lie flat stoelen zoals op de meeste langeafstandsvluchten van Singapore Airlines. Ondanks dat zijn het hele comfortabele stoelen, zeker voor een korte nachtvlucht van 6,5 uur van Seoul naar Singapore.

Singapore Airlines A330 Business Class
De cabine tijdens het boarden
Singapore Airlines A330 Business Class
Uitzicht vanuit mijn stoel
Singapore Airlines A330 Business Class
Mijn stoel: 16K

Terwijl ik het mij gemakkelijk maakte in mijn stoel, werd mij een welkomstdrankje aangeboden. Ik ging voor een glaasje champagne en door de enthousiaste reactie van de stewardess (‘Great choice sir, I just love champagne!’) voelde ik me meteen ‘thuis’ aan boord. Verder kreeg ik slofjes en een oogmasker, maar geen toilettasje (iets wat ik altijd erg jammer vind bij Singapore Airlines). Vrij snel werd duidelijk dat het een rustige vlucht was: er waren ongeveer 10 passagiers in de cabine. De andere dagelijkse vlucht van Singapore Airlines wordt uitgevoerd door een Boeing 777-300ER met de allernieuwste business class van Singapore Airlines, waarschijnlijk kiezen mensen liever voor die vlucht.

Singapore Airlines A330 Business Class
Groot videoscherm met een uitgebreide selectie aan films en muziek
Singapore Airlines A330 Business Class
Champagne voor vertrek

Nadat de slofjes en oogmaskers waren uitgedeeld, werden er een aantal kranten en tijdschriften verspreid. De stewardess zag dat ik overal foto’s van maakte en bood aan om een foto van mij te maken. ‘Je moet wel even proosten met de champagne, dat is leuk!’ – erg vriendelijk van haar.

Singapore Airlines A330 Business Class
Kranten en tijdschriften
KLM Boeing 747 Incheon Airport
Bekende buren op Incheon Airport

Vrij snel na het boarden was het tijd om te vertrekken. De glazen van de welkomstdrankjes werden opgehaald en mij werd gevraagd welk drankje ik wilde zodra we opgestegen waren. Ik besloot voor de Silver Kris Sling te gaan – een cocktail geïnspireerd door de bekende Singapore Sling, maar dan met een Singapore Airlines-tintje eraan. Nog geen minuut nadat het ‘fasten your seatbelts’-teken uitging, werd de heerlijke cocktail bij mijn stoel gebracht. Constant werd heel attent gevraagd of alles in orde was en of ik wellicht nog wat wilde drinken. Tot drie keer toe werden de nootjes bijgevuld – erg vriendelijk en pro-actief!

Silver Kris Sling
Silver Kris Sling met nootjes

Genietend van de heerlijke cocktail, besloot ik het menu door te lezen. Op deze korte nachtvlucht werd zowel een diner als een ontbijt geserveerd, maar ik besloot alleen voor het diner te gaan, daarna zo lang mogelijk te slapen en bij aankomst in Singapore in de lounge te ontbijten. Het menu had 1 pagina voor de eetopties en maar liefst 10 pagina’s voor de drankjes:

Ik besloot voor de biefstuk te gaan en binnen een paar minuten werd die bij mij gebracht:

Singapore Airlines business class diner
Het diner

Om de ‘slaaptijd’ zo maximaal mogelijk te benutten, was het diner relatief eenvoudig. Normaal worden voor-, hoofd- en nagerechten in meerdere gangen geserveerd bij Singapore Airlines, maar in dit geval bleef het alleen bij een hoofdgerecht, vers fruit en wat brood. Dat vond ik erg prettig: ik had in de lounge al genoeg gegeten en wilde zoveel mogelijk slapen.

Singapore Airlines A330 Business Class
De stoelbediening

Na het eten zette ik mijn stoel in ligstand en sliep ik een paar uur tot ik wakker werd door de melding dat de cabine gereed gemaakt moest worden voor de landing. Een paar minuten later stond ik al aan de grond in Singapore!

Aankomst in Singapore

Het toestel werd aan de gate gezet in Terminal 2, maar omdat de vlucht ‘officieel’ aan moest komen in Terminal 3, werd iedereen verzocht de trein te nemen naar Terminal 3 en daar door de paspoortcontrole te gaan en de koffers op te halen. Omdat mijn koffer doorgelabeld was naar mijn eindbestemming en ik zo snel mogelijk de stad in wilde, besloot ik het erop te gokken en in Terminal 2 door de paspoortcontrole te gaan. Daar aangekomen, werd ik meteen doorverwezen naar Terminal 3, dus kon ik alsnog het treintje in. De logica zag ik er niet helemaal van in, maar binnen een paar minuten stond ik in Terminal 3 en kon ik mijn paspoort laten stempelen. De vrouw bij de paspoortcontrole heette mij ‘welkom terug’ in Singapore en nadat ik een snoepje aangeboden had gekregen (leuk detail!) was het tijd om een taxi naar het centrum te nemen.

Singapore Changi Airport
Singapore Changi Airport
Singapore Changi Airport
Singapore Changi Airport

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *