Novotel Citygate Hong Kong3 min leestijd

Novotel Citygate Hong Kong

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf de luchthaven neem ik de gratis shuttlebus naar het Novotel Citygate Hong Kong. Via de Asia World Expo, waar een aantal mannen in pak uitstappen, rijdt de chauffeur me in korte tijd naar mijn plaats van bestemming. In de grote lobby word ik meteen aangesproken door de receptionist en voordat ik het weet, zijn de incheck formaliteiten reeds achter de rug en kan ik naar mijn kamer gaan.

Dit hotel ligt op Lantau, ik heb deze lokatie met een reden gekozen. Vanuit deze plek wil ik namelijk de Tian Tan Boeddha (een enorm bronzen beeld) in Ngong Ping gaan bezoeken. Vanuit het hotel is de kabelbaan naar deze bezienswaardigheid op loopafstand bereikbaar. Verder heb ik een dagje Hong Kong Disneyland op mijn programma gezet. Het park bereik ik al na twee metrohaltes. De dagen dat ik toch naar het centrum wil, stap ik opnieuw in de metro en ruim twintig minuten later sta op Central op Hongkong Island.

De kamer die ik hier voor de komende dagen geboekt heb, is redelijk ruim voor Hong Kong begrippen en licht. Door het raam dat over de gehele kamerbreedte zich uitstrekt, heb ik zicht op de Ngong Ping kabelbaan. Om ruimte te winnen is er geen aparte badkamer. De wastafel bevindt zich recht naast mijn nachtkastje de douche en het gescheiden toilet tref ik achter de deuren achter de wastafel. In het midden van de kamer is een zuil opgetrokken, half van glas, waarvan het onderste gedeelte dienst doet als minibar. Aangezien ik in een standaard kamer verblijf is WiFi niet inbegrepen in de overnachtingsprijs. Voor het ontbijt mag ik morgenochtend wel aanschuiven.

Novotel Citygate Hong Kong

De eerste avond neig ik naar een jetlag en heb geen zin om uitgebreid te eten. Via de roltrap naast de receptie, sta ik meteen midden in het aangrenzende winkelcentrum. In het foodcourt schuif ik een snelle hap naar binnen en ga terug naar mijn kamer. Na een douche, waarbij ik al het vliegtuigzweet in het afvoerputje laat verdwijnen, kijk ik nog wat T.V. en val als een blok in slaap. Heerlijk bed!

Novotel Citygate Hong KongNa een prima nachtrust ben ik klaar voor een goede start van mijn dag en in het restaurant kun je je dag zeker goed beginnen. Een uitgebreid ontbijtbuffet met voor de liefhebber van Aziatisch als Westers eten, ruime keuze. Die avond besluit ik me nogmaals naar dit buffetrestaurant te begeven en ook dit keer word ik niet teleurgesteld. Een vestje is aan te bevelen bij het bezoek aan dit restaurant, de airconditioning staat hier op standje ijskelder.

Novotel Citygate Hong Kong

Wanneer er een zwembad bij het hotel is, probeer ik dat zeker altijd even uit. Het is oktober, het weer is aangenaam, het zwembadwater is echter niet verwarmd en is mij dan ook net iets te koud. Dapper zwem ik een paar baantjes maar krul mezelf daarna als een poesje op in mijn ligstoel, dik ingepakt in een grote handdoek.

Conclusie: Wanneer je voor een redelijk betaalbaar bedrag een goede kamer, een uitgebreid ontbijtbuffet en vriendelijke service zoekt, dan ben je bij het Novotel Citygate Hong Kong aan het juiste adres. Wil je vanuit je hotel in de typische Hong Kong hectiek zitten en ’s avonds over de beroemde avondmarkten struinen, kies dan voor een hotel op Kowloon.

Overzicht

Voordelen

Ligging

Goed buffet restaurant

Nadelen

Ligging

Prijs

Geen WiFi in de kamer

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een no-nonsense kamer voor hen die nabij de luchthaven, expo, Big Buddha of Disneyland willen verblijven

3 min leestijd">
4.1

Reacties

 1. Mike zegt

  Dit hotel zie ik altijd van of naar de luchthaven… de locatie is inderdaad wel redelijk ver weg van alles

  • Eva zegt

   Maar zoals in het artikel valt te lezen, koos ik dit hotel als uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden die op/nabij Lantau liggen. De overage nachten, na een bezoek aan Macau, bracht ik door in Sheraton Hongkong op Kowloon (review volgt).

 2. kevin990 zegt

  Gelukkig is het openbaar vervoer echt te gek in Hong Kong. En ook taxi’s zijn niet duur. Wil je in stijl naar central dan kun je voor UBER kiezen. Maar het is wel een redelijke afstand inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *