Singapore Airlines A350 naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines neemt vandaag haar eerste Airbus A350-900XWB in ontvangst. De 5-sterren maatschappij uit de Leeuwenstad heeft Amsterdam als eerste intercontinentale bestemming voor het nieuwe vliegtuigtype gekozen. Vanaf 9 mei zal de A350 ingezet worden op SQ323 vanuit Singapore. 10 mei vertrekt de eerste retourvlucht als SQ324 vanuit Amsterdam. Dit is een maand later dan gepland. Singapore Airlines is de eerste maatschappij die lijnvluchten zal uitvoeren naar Schiphol met de A350.

De eerste A350 voor Singapore Airlines

Reiservaring Upgrade

Aan boord is plaats voor 253 passagiers in 3 nieuwe cabines met vernieuwd inflight entertainment systeem; 42 in de Business Class (1-2-1 opstelling), 24 in de nieuwe Premium Economy (2-4-2) en 187 in Economy (3-3-3). De First Class vervalt daarmee op de route. Daarnaast valt ook aardig wat capaciteit in Economy weg. Vorig jaar februari upgradede Singapore Airlines de route naar Amsterdam nog van een 777-200ER (klik) naar de grotere 777-300ER ten koste van zo’n 20 Economy stoelen ten faveure van een grotere business class. Nu zijn er per vlucht ruim 40 stoelen in Economy minder. De markt tussen Amsterdam en Singapore lijkt daarmee vrij premium. Niet zo gek gezien het excellente onboard product in de Business Class en connecties naar Zuid-oost Azië en Australië.

De A350 heeft een bredere cabine en biedt grotere ramen, betere verlichting en vochtiger lucht om lange vluchten zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast profiteren passagiers in alle reisklasse van nieuwe stoelen en natuurlijk de befaamde Singapore Girl service.

Andere bestemmingen

Voordat de A350 op longhaul vluchten wordt ingezet, kan de bemanning trainen op kortere vluchten. SQ begint 8 maart met A350 vluchten naar Kuala Lumpur. De dag na de eerste vlucht naar Amsterdam zal het vliegtuig door rouleren naar Jakarta. Vanaf 21 juli zal ook Düsseldorf worden bediend met de A350 (klik). In totaal heeft Singapore Airlines 67 vliegtuigen van dit type in bestelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *