Schiphol investeert in 30 nieuwe tilhulpen2 min leestijd

Schiphol, Tilhulpen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol heeft met de aanschaf van 30 nieuwe tilhulpen een volgende stap gezet in het lichter maken van het werk in de bagagehal. Een paar maanden geleden werd door de Arbeidsinspectie vastgesteld dat de arbeidsomstandigheden op Schiphol nog onvoldoende waren.

Schiphol investeert in 30 nieuwe tilhulpen

De tilhulpen maken het werk voor bagagemedewerkers een stuk lichter aangezien zij minder werk hoeven te verrichten. Deze zogeheten transferbelts van Power Stow zijn speciaal ontwikkeld voor het makkelijk en snel lossen van bagage van overstappende passagiers. Daarnaast zijn deze ook inzetbaar voor de bagage van aankomende passagiers. De tilhulpen zijn de afgelopen maanden uitvoerig getest door medewerkers van bagageafhandelaren. Ruud Sondag, CEO van Royal Schiphol Group, is zelfs afgereisd naar de fabrikant om te kijken of de productie nog sneller kan worden afgehandeld. Volgens hem is één van de topprioriteiten het verbeteren van arbeidsomstandigheden van de bagagemedewerkers. “Hier werken we hard aan. Door bijvoorbeeld de versnelde aanschaf van 19 nieuwe bagagerobots, maar ook met deze 30 nieuwe tilhulpen,” legt Sondag uit in een persbericht van Schiphol.

Schiphol, Tilhulpen
Schiphol investeert in 30 tilhulpen om werkzaamheden voor bagagemedewerkers te verlichten. (Foto: Schiphol)

Ook laat Sondag weten dat mensen centraal moeten staan op Schiphol. “Van medewerkers van de bagagehal hoor ik alleen maar positieve verhalen over de tilhulpen. Daarom hebben we besloten om deze tilhulpen zo spoedig mogelijk te bestellen. Op dit moment zijn we ook nog met Power Stow in gesprek om de productie nog verder te versnellen. Ook proberen we aanpassingen die de tilhulp nog beter zou maken zo snel mogelijk door te voeren”, legt Sondag uit. De transferbelt plaatsen we tussen de bagagecontainer en de bagageband. Op die manier hoeven medewerkers het bagagestuk alleen naar de tilhulp te trekken. Schiphol gaat de tilhulpen in gebruik nemen in verschillende bagagehallen. Alle bagageafhandelaren gaan met de transferbelt werken. Daarnaast voorziet de luchthaven alle werkplekken voor transferbagage hiermee van een tilhulp.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *