Schiphol in de top van wereldwijde vliegvelden2 min leestijd

Nederland voert per 1 januari 2020 vliegtaks in voor passagiers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam Airport Schiphol valt regelmatig in de prijzen. Maar deze keer gaat het om één van de meest prestigieuze prijzen in de luchtvaart: de Skytrax World Airport Awards. Daaruit blijkt dat Schiphol tot de beste luchthavens van Europa én de wereld behoort. Naar eigen zeggen is Schiphol met deze prijs nu de beste vliegveld van West-Europa.

Skytrax

Skytrax wordt wereldwijd gebruikt om aan de kwaliteit van reisorganisaties te vergelijken. Zo geeft Skytrax wereldwijd een waardering aan bijvoorbeeld airlines, maar ook aan vliegvelden en airport lounges. Voor de vliegvelden beoordeelt Skytrax de kwaliteit door reizigers te ondervragen. Reizigers denken na over bijvoorbeeld de faciliteiten op de luchthaven, processen en vriendelijkheid van het personeel. Schiphol zegt afgelopen jaar vooral gewerkt te hebben aan zaken op het gebied van hygiëne, wachtcomfort, aankomstproces en parkeren. Bijvoorbeeld door het openen van nieuwe parkeergelegenheid.

schiphol-buitenzijde-met-luchtbartbrussee
De bekende voorgevel van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) (Bron: Schiphol)

Schiphol prijs

Dit jaar is Schiphol met de Skytrax prijs uitgeroepen tot een van de beste luchthavens van Europa. Van de 100 beste luchthavens staat Schiphol op een negende plaats. Het vliegveld van München kreeg de vijfde plaats. Dit zijn de enige twee Europese vliegvelden die in de top 10 staan. Zürich staat namelijk op de elfde plaats. Londen Heathrow en Frankfurt kregen respectievelijk de twaalfde en veertiende plek. De eerste prijs ging naar Singapore Changi Airport.

Schiphol is zelf natuurlijk erg blij met de erkenning. Birgit Otte, Chief Operations Officers bij Schiphol zegt daarover namelijk het volgende:

Deze award is een geweldige erkenning voor Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen, wetende dat er zo’n 550 luchthavens meedongen. We zijn ontzettend blij met en trots op het werk dat alle collega’s en partners dag in dag uit op de luchthaven doen, om reizigers een zorgeloze en inspirerende ervaring te bieden. Ook tijdens deze uitdagende tijden voor de luchtvaartsector blijven we er voor zorgen dat Schiphol de reiziger de gewenste beleving en kwaliteit blijft bieden die voldoet aan de verwachtingen. – Birgit Otto, Chief Operations Officer, Amsterdam Airport Schiphol

Alle andere winnaars bekijk je op de website van Skytrax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *