Schiphol bouwt tijdelijke vertrekhal voor Schengen

Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal passagiers op Schiphol groeit hard. De laatste tijd is dat ook steeds meer merkbaar, bijvoorbeeld aan de lange rijen. Om dit op te vangen gaat Schiphol een tijdelijke vertrekhal bouwen voor Schengen passagiers. 17 oktober beginnen de voorbereidende werkzaamheden. De hal van 3800 vierkante meter komt bovenop bagagehal Zuid, ten zuiden van Vertrekhal 1 waarmee het via een corridor verbonden zal zijn.

tijdelijke vertrekhal Schiphol
De locatie van de tijdelijke vertrekhal

Er zullen 20 incheckbalies, 5 securitylanes en selfservice incheckzuilen komen. Op oplevering is gepland voor de meivakantie 2017, waarna de verwachting is dat er jaarlijks zo’n 2 miljoen passagiers gebruik van maken. De planning is dat de hal tot 2019 blijft staan. Tegen die tijd zal de luchthaven al verder moeten zijn met de lange-termijn uitbreidingsplannen met een nieuwe pier, terminal en andere inrichting van het trein- en busstation.

tijdelijke vertrekhal Schiphol
Artist impression

Privium

Voor Privium leden en andere premium passagiers die gebruik maken van de speciale voetbrug tussen de parkeergarage P2 en de Schengen gates is het echter minder goed nieuws. Deze zal namelijk gesloten worden. Passagiers worden omgeleid naar Vertrek 1. De brug was een service voor premium passagiers die zonder ruimbagage reizen om de reguliere vertrekhal te omzeilen en zo tijd te besparen.

Loopbrug Privium
De loopbrug tussen P2 en de B/C gates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *