Saudi sinds deze week ook tussen Schiphol en Jeddah1 min leestijd

Saudia, dreamliner, boeing 787-9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Saudi Arabian Airlines vliegt vanaf deze week ook tussen Schiphol en Jeddah. De Arabische maatschappij vloog al een tijdje tussen Schiphol en Riyadh. Ook is de Saudische maatschappij al geruime tijd actief met vrachtvliegtuigen op Schiphol.

Saudi tussen Schiphol en Jeddah

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk is het dan zover: Saudi vliegt nu ook tussen Schiphol en Jeddah. Eerst zou deze maatschappij al in de zomer van 2020 tussen Schiphol en Jeddah gaan vliegen maar door de pandemie is hier flink wat vertraging in gekomen. Saudi vliegt al wel een tijdje op Riyadh. vanaf nu vliegt de maatschappij ook elke dinsdag en donderdag vanaf Schiphol naar Jeddah. Naar Riyadh wordt er elke vrijdag en zondag gevlogen. De vlucht naar Jeddah vertrekt om 14:55 vanuit Schiphol om vervolgens dezelfde dag om 22:25 aan te komen in Jeddah. De vlucht vanuit Jeddah vertrekt om 7:55 in de ochtend en komt om 12:15 aan op Schiphol. De vluchten naar Jeddah zijn voor Schiphol een mooie toevoeging als SkyTeam hub. Schiphol was vorig jaar al de drukste SkyTeam hub wereldwijd.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
Saudi vliegt vanaf nu naar zowel Riyadh als Jeddah.

Op zowel de vlucht naar Riyadh als Jeddah zet Saudi een Boeing 787-9 Dreamliner in. Dit toestel beschikt in totaal over 298 zitplaatsen waarvan 24 in business class en 274 in economy. De business class is opgesteld in een 1-2-1 reverse herringbone configuratie. Bij het boeken van je vlucht is het trouwens goed om te weten dat Saudi een ‘droge maatschappij’ is wat inhoudt dat er in de lucht in tegenstelling tot vele andere maatschappijen geen alcohol wordt geschonken.

Uitgelichte afbeelding: Saudi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *