Air Malta minder vaak naar Schiphol2 min leestijd

Airbus A320-200 van Air Malta op het de internationale luchthaven van Malta (Bron: Air Malta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de tegenvallende vraag naar vliegtickets verlagen diverse airlines de vluchtfrequenties. Deze week maakt Air Malta bekend de frequenties van diverse verbindingen te verlagen. Dat betekent onder andere dat de Maltese maatschappij minder vaak naar Schiphol komt.

Lagere frequentie

In verband met de opkomst van omikronvariant zijn veel mensen terughoudend om op reis te gaan. Bovendien zijn er nog steeds heel wat reisbeperkingen van kracht. Airlines merken dat uiteraard in de verkoop van vliegtickets. Reden genoeg voor diverse maatschappijen om ervoor te kiezen minder te gaan vliegen. Vaak betekent dat een lagere frequentie, met (grotendeels) behoud van een basisnetwerk aan bestemmingen. Air Malta stelt geen van de zestien routes van de winterdienstregeling te willen schrappen, alleen de frequentie gaat omlaag. De maatregel is nodig om te voorkomen dat er (nagenoeg) lege vliegtuigen vertrekken.

Air Malta vliegt normaliter dagelijks tussen Malta en Schiphol. Die frequentie gaat deze en volgende maand flink omlaag. In januari staat in ieder geval op dinsdag, donderdag en zondag nog een vlucht gepland. Vanaf eind deze maand gaat dit naar alleen donderdag en zondag. De vluchten lijken altijd om 12.30 uur te vertrekken in Amsterdam, met aankomst om 14.25 uur op Malta.

Op de andere dagen is een verbinding via onder andere Londen Heathrow of Parijs-Charles de Gaulle nog wel mogelijk. Hiervoor werkt Air Malta bijvoorbeeld samen met KLM.

Air Malta crew voor de Airbus A320 (Bron: Air Malta)

Air Malta

Voor de vluchten tussen Amsterdam en Malta zet de airline een mix van de Airbus A320-200 en A320neo in. Laatstgenoemde beschikt over vier extra stoelen in Business Class en zes extra stoelen in Economy. De neo is uiteraard een stuk nieuwer dan de A320-200. Air Malta zet beide toestellen ook in naar Schiphol. Meer over de andere bestemmingen van Air Malta lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *