Royal Schiphol Group krimpt managementteam in1 min leestijd

goeuro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het managementteam van luchthaven Schiphol wordt een stukje kleiner. Dit heeft namelijk te maken met het vertrek van Chief Operations Officer (COO) Birgit Otto.

Schiphol krimpt managementteam in

Birgit Otto verlaat de Royal Schiphol Group op 1 juni 2022. Dan loopt namelijk haar tweede en laatste termijn af als Chief Operations Officer (COO). Het vertrek van Birgit Otto heeft te maken met de reorganisatie die Schiphol heeft doorgevoerd. De luchthaven heeft namelijk besloten het managementteam te verkleinen van vier naar drie bestuurders. Na haar vetrek op 1 juni a.s. is zij in totaal 21 jaar werkzaam op Schiphol waarvan acht jaar in het managementteam. Birgit Otto geeft aan met veel plezier en passie leiding te hebben gegeven aan de Royal Schiphol Group. Ze is trots op wat ze samen met haar collega’s heeft bereikt.

Birgit Otto, Schiphol
Birgit Otto verlaat de Royal Schiphol Group in 2022. (bron: Schiphol)

Naast alle uitdagingen die Schiphol de laatste jaren is aangegaan en de continue aandacht voor de dagelijkse operatie zijn er belangrijke projecten en investeringen gestart en gerealiseerd. “Mijn focus heeft altijd gelegen op het creëren van toegevoegde waarde in de brede zin van het woord voor onze luchtvaartmaatschappijen, de passagiers en onze overige stakeholders. Schiphol is een unieke plek en een geweldig bedrijf.”, legt Birgit uit. Louise Gunning, voorzitter van de Raad van Commissarissen wenst Birgit namens Schiphol veel success in haar volgende stappen in haar carrière. “Zij was altijd de “stem van de klant” in de organisatie. In haar periode heeft Schiphol belangrijke stappen kunnen maken in de verdere digitalisering, integrale veiligheid en capaciteitsmanagement.”, aldus Gunning.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *