Niet meer testen op corona vóór je reis naar Engeland2 min leestijd

Binnenkort heb je een ETA nodig voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waar het tot voorkort nog nodig was om een PCR-test op zak te hebben om te kunnen reizen naar Engeland, is dit binnenkort niet meer nodig. De Britse overheid past de inreisregels aan. Hierdoor is het niet meer nodig om voorafgaand aan je reis naar Engeland te testen op het coronavirus.

Reizen

Nu inmiddels weer veel landen in de wereld de oranje kleurcode hebben gekregen, is het lastiger om heen te reizen. Ofwel door de geldende regels op je bestemming. Ofwel door de quarantaine regels in Nederland. Na een reis in de Verenigde Staten of Mexico moet je op dit moment 10 dagen in thuisquarantaine. Dit maakt het een stuk minder aantrekkelijk om de reis te maken. Via verschillende kanalen kun je de juiste informatie vinden over inreisregels of regels bij terugkomst in Nederland. De website ‘Wijs op reis’ van de Nederlandse overheid kan je voorzien van informatie, maar de KLM Traveldoc is ook zeker een aanrader.

Regels voor Engeland

Afgelopen week was er veel weerstand tegen de nieuwe inreisregels in Engeland. Reisorganisaties gaven aan dat de regels ervoor zorgde dat nog minder reizigers naar het land kwamen en dat is natuurlijk niet goed voor de economie. Ze hebben bij de Britse regering verschillende oproepen gedaan om de strengere regels terug te draaien. Zeker ook gezien het feit dat de omikron variant al dominant is in het land. Er zijn dan ook vraagtekens gezet bij het nut van de test voorafgaand aan de reis en de test op dag 2.

Niet meer testen voor je reis naar Engeland
Covid-test
Foto door Mufid Majnun op Unsplash

Vrijdag 7 januari

Inmiddels ziet ook de Britse regering in dat het vooraf testen niet het gewenste resultaat meer oplevert. Daarom schrapt de overheid deze regel en de quarantaine verplichting per vrijdag 7 januari om 05.00u Nederlandse tijd. Het is vanaf dan niet meer nodig om te testen voordat je naar Engeland gaat reizen. Ook is het dan niet meer nodig om in quarantaine te gaan tot dat de uitslag van de dag 2 test bekend is.

Vanaf 9 januari verandert ook het testbeleid bij aankomst. Voorheen moest je op dag 2 een PCR-test doen, dit wordt gewijzigd. Een goedkopere antigeen test volstaat ook voor gevaccineerde reizigers. Op deze pagina van de Britse overheid kun je de laatste informatie nog eens nalezen.

Let op: bovenstaande wijzigingen gelden alleen voor bestemmingen in Engeland, zoals Londen, Liverpool, Manchester en Newcastle. Voor Schotland, Wales en Noord-Ierland gelden andere regels. De verwachting is echter dat ook Schotland, Wales en Noord-Ierland zullen volgen met het versoepelen van de inreisregels.

Bron & Beeldmateriaal: gov.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *