België gaat dit jaar vliegtaks introduceren1 min leestijd

Brussels Airlines vliegt naar deze bestemmingen in zomer 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

België komt dit voorjaar met een vliegtaks die geldt op zowel korte- als langeafstandsvluchten. Zo schrijft La Libre Belgique vandaag.

Vliegtaks op alle vluchten vanuit België

Aanvankelijk zou deze vliegtaks alleen gelden op vluchten met een afstand van 500 km of minder. Er is nu echter besloten dat deze extra belasting zal worden ingevoerd op alle vluchten, dus ook op vluchten van met een afstand van 500 km of meer. De hoogte van deze belasting verschilt echter wel per vlucht. Zo is deze € 10,- per ticket op vluchten van 500 km of minder en € 2,- per ticket op vluchten van 500 km of meer op voorwaarde dat de bestemming binnen de Europese Economische Ruimte (alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) ligt. Ligt de bestemming buiten de Europese Economische Ruimte, dan zou de taks 4 euro bedragen.

België, Vliegtaks
Vliegen vanuit België wordt vanaf dit jaar een stukje duurder.

In prijs is het dus minder interessant om voor korte afstanden het vliegtuig te nemen waardoor de trein een aantrekkelijkere optie wordt. De extra vliegtaks voor vluchten vanuit België zal op zijn vroegst in april worden ingevoerd.

Nederland

Op vluchten vanuit Nederland geldt er op dit moment een extra belasting van € 8,- ongeacht wat de bestemming is. Daardoor is het in op dit moment veel gevallen al goedkoper om vanuit België te vliegen. Het kabinet wil de belasting voor vluchten vanuit Nederland dit jaar echter verhogen.

Uitgelichte afbeelding: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *