Sale Brussels Airlines op Europese bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines heeft haar najaarspromotie gelanceerd. Op zowat het hele Europese netwerk kan je tickets kopen vanaf €29 enkele reis, als je vertrekt vanuit Brussel.

Quasi het volledige Europese aanbod staat deze herfst in de aanbieding.  Een korte zoektocht naar verschillende bestemmingen toonde op sommige bestemmingen alvast ruime beschikbaarheid én vluchten op aantrekkelijke uren.  Maar naar andere bestemmingen wordt het wat zoeken. Zo vonden we bij Napels dat de €29 prijzen bijna uitsluitend op vrijdag en zondag te vinden zijn.

sale brussels airlines

Wat de argeloze reiziger misschien niet meteen opvalt, de €29 is enkel maar voor een vertrek vanuit Brussel en een beperkt aantal andere steden, zoals ondermeer Bologna.  Een vlucht vanuit de meeste andere steden naar Brussel kost iets meer. Maar je kan nog steeds tegen een zeer aantrekkelijke prijs vliegen.

Praktisch

  • Je kan nog boeken tot 12 september.
  • De reis zelf moet tussen 31 oktober en 27 maart vallen.
  • De tickets zijn geldig voor de Check&Go klasse van Brussels Airlines. Dat betekent dat je enkel met handbagage reist en je aan boord eten en drankjes kan kopen.  Wat er precies te koop is kon je al in een eerder artikel lezen.

Opgelet: de prijzen zijn voor enkele reizen! Wanneer je op de site een retour trip selecteert, ga je niet gebruik kunnen maken van de promotie.  Als je over en weer wil vliegen moet je elk traject dus apart boeken.

En de frequent flyer?

Met zo’n goedkoop ticket is het aantal verdiende mijlen vanzelfsprekend navenant laag, wie Miles & More lid is krijgt per vlucht een schamele 125 mijlen. Leden van het eigen loyalty progamma van Brussels Airlines, Loop, krijgen 3 loops per uitgegeven Euro (taksen niet inbegrepen).  Alles beter dan niets denken we dan maar.

Wie Star Alliance gold is kan natuurlijk van zijn voordelen gebruik maken, namelijk de priority lane bij de veiligheid en toegang tot de lounge.  Enige uitzondering is dat je bij check&go zelfs als gold lid geen bagage mag inchecken. Je controleert ook beter eerst aan de check in balie als de priority bij de veiligheid geprogrammeerd staat in de barcode van je boarding pass, zeker als je die thuis geprint hebt.  Het is al voorgekomen dat dit niet zo was en passagiers dus niet gebruik konden maken van de fast lane.

ticket van €29 en louge toegang? Graag!
ticket van €29 en louge toegang? Graag!

Interessant is dat ook traditioneel meer zakelijke bestemmingen, zoals Birmingham, in het aanbod zitten. Op deze vluchten betaal je jouw ticket vaak heel duur, dus nu vallen er op dergelijke bestemmingen zeker buitenkansjes te rapen.

In ieder geval zijn dit zeer aantrekkelijke prijzen voor wie er even op uit wil binnen Europa. En ook voor wie een positioning vlucht nodig heeft bij een mileage run kan hier gebruik van maken.

Ben jij van plan om een reisje te boeken via deze promotie? Laat ons weten waar je heen gaat in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *