Rotterdam-The Hague Airport verwerkte vorig jaar 2,2 miljoen passagiers3 min leestijd

Rotterdam Airport, RTHA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rotterdam-The Hague Airport heeft de afgelopen maanden veel meer passagiers verwerkt dan wat de afgelopen jaren het geval was. De luchthaven groeit, maar werkt tegelijkertijd ook aan een groen imago.

Rotterdam-The Hague Airport blijft groeien

In 2023 verwerkte de luchthaven in totaal 2,2 miljoen passagiers en dat is een stijging van 5% ten opzichte van 2022 en 6% ten opzichte van 2019. Daarmee heeft de regionale luchthaven een record behaald. Niet eerder verwerkte RTHA (IATA: RTM) namelijk zoveel passagiers als in 2023. De luchthaven is echter niet alleen op groei uit. Zo werkt men ook veel aan duurzaamheid. Rotterdam Airport is namelijk in 2021 uitgeroepen tot de op één na duurzaamste luchthaven ter wereld.

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)
Rotterdam-The Hague Airport groeit maar is niet alleen uit op groei in passagiers. (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Naast het willen hebben van een groen imago werkt Rotterdam-The Hague Airport ook aan geluidsreductie. Zo worden bewoners rondom de luchthaven actief betrokken bij de metingen van het geluid dat de luchthaven veroorzaakt. Op deze manier kan er goed nagedacht worden over oplossingen om zo de leefbaarheid van omwonenden te kunnen verbeteren. Zo vond er een aantal maanden geleden een kennismakingssessie plaats over het project Burgermeetnet Geluid. Ook werden geïnteresseerden uitgenodigd om zo hun bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomgeving rondom de luchthaven.

Bestemmingen

Vanaf Rotterdam-The Hague Airport kun je naar een aantal bestemmingen rechtstreeks vliegen. De luchthaven focust zich op zowel de zakelijke- als leisure markt. Denk hier bijvoorbeeld aan de vluchten van British Airways naar Londen-City waar vooral zakelijke reizigers gebruik van maken. Ook kun je met Blue Islands naar Jersey en Guernsey vliegen en bieden SunExpress en Pegasus Airlines vluchten naar Antalya aan. Deze laatste vliegt daarnaast ook op Istanbul–Sabiha Gökçen en Kayseri. Daarnaast vliegt ook Corendon op Antalya en Kayseri.

British Airways
Vlieg met British Airways rechtstreeks van Rotterdam naar hartje Londen. (Foto: InsideFlyer)

TUI en vooral Transavia bieden het grooste deel van de vluchten aan op de luchthaven. Transavia vliegt op de volgende bestemmingen: Al Hoceima, Alicante, Barcelona, Edinburgh, Faro, Fès, Gran Canaria, Lissabon, Málaga, Nador, Tenerife en Valencia. Voor de rest vliegt de budgetmaatschappij de volgende bestemmingen seizoensgebonden aan: Almería, Bastia, Bergamo, Bergerac, Brindisi, Chambéry, Corfu, Dubrovnik, Genève, Girona, Grenoble, Heraklion, Ibiza, Innsbruck, Klagenfurt, Kos, Lanzarote, Montpellier, Palermo, Palma de Mallorca, Perugia, Pula, Rome–Fiumicino, Salzburg, Split, Tanger, Toulon, Zadar. Vluchten met Transavia kun je boeken via deze link.

Review Retourtje Eindhoven - Kopenhagen met Transavia | Economy Class | Boeing 737-800
Transavia is op dit moment de grooste aanbieder op Rotterdam-The Hague Airport. (Foto: InsideFlyer – Marco)

TUI Fly vliegt het gehele jaar door op de volgende bestemmingen: Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, Marrakech en Tenerife. Seizoensgebonden vliegt de maatschappij op Antalya, Heraklion, Kittilä, Kos, Kuusamo, Rhodes, Sharm El Sheikh en Zakynthos. Vluchten boek je eenvoudig op de website van TUI Fly. TUI Fly Belgium zal vanaf 24 juni a.s. op het Marokkaanse Casablanca vliegen.

Ook groei op Eindhoven Airport

Rotterdam-The Hague Airport is niet de enige luchthaven die de laatste tijd zo gegroeid is in het aantal verwerkte passagiers. Ook in Eindhoven is er sprake van een vergelijkbare groei. Zo passeerden er ook op de Brabantse luchthaven in 2023 meer passagiers de gates dan in 2022 én 2019.

Review Retourtje Eindhoven - Kopenhagen met Transavia | Economy Class | Boeing 737-800
Ook op Eindhoven Airport is er sprake van een sterke groei in het aantal passagiers. (Foto: InsideFlyer – Marco)

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *