Rotterdam Airport werkt aan groen imago1 min leestijd

Rotterdam Airport, RTHA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rotterdam-The Hague Airport werkt hard aan groen imago door het vliegen op waterstof te faciliteren. De luchthaven wil zo een bijdrage leveren aan de technologie. Twee jaar geleden werd de luchthaven bij Rotterdam al uitgeroepen tot één van de duurzaamste luchthavens ter wereld.

Rotterdam Airport werkt aan groen imago

De luchthaven van Rotterdam-The Hague Airport heeft grootste plannen voor wat betreft de verduurzaming om zo een groener imago te krijgen. Naast het vliegen op waterstof noemt de luchthaven ook duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF) en het elektrisch vliegen met behulp van accu’s. Voor het vliegen op waterstof zijn er op de luchthaven wel aanpassingen nodig in de infrastructuur. Denk hierbij aan de opslagruimte voor de waterstof met bijbehorende tank. Op de Rotterdamse haven zet men zich al volop in op het importeren van waterstof.

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)
Rotterdam-The Hague Airport wil werken aan een groener imago. (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Ook komt er een proef waarbij de HYDRA-II drone van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) op waterstof zal vliegen. Tijdens deze test zal worden gekeken welke operationele aspecten erbij komen kijken als een vliegtuig op waterstof vliegt. Ook zal men dan kijken wat deze aspecten zullen zijn bij het opslaan van waterstof op het luchthaventerrein. De proef maakt deel uit van het Europese Green Deal-programma TULIPS. Voor wat betreft de veiligheid dient Rotterdam-The Hague Airport te voldoen aan een aantal eisen. Zo mag de opslagcapaciteit niet te ver verwijderd zijn van kwetsbare gebouwen in de omgeving van de luchthaven. De opslagcapaciteit en bijbehorende tank zijn de afgelopen maanden trouwens al uitvoerig getest ij het NLR in Marknesse.

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *