KLM ontvangt opnieuw de APEX World Class Award2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft voor de derde keer op rij de APEX World Class Award ontvangen. Deze Award is voorbestemd voor de beste airlines op het gebied van klantervaring, veiligheid en duurzaamheidsambities. Naast KLM kregen slechts 7 andere maatschappijen deze onderscheiding, waaronder Qatar Airways, Singapore Airlines en Japan Airlines.

APEX World Class Award 2024

Elk jaar reikt APEX diverse awards uit. Naast de World Class Award zijn er ook prijzen voor Health Safety en 4 of 5 Star Airline Awards te verdienen. Dit jaar kregen 8 maatschappijen een APEX World Class Award. Naast KLM waren dat Japan Airlines, Qatar Airways, Emirates, Xiamen Air, Singapore Airlines, Saudia en Turkish Airlines. Interessant genoeg stond Air France niet in dit rijtje naast KLM.

KLM is blij met de World Class Award. Barry ter Voert, onder andere verantwoordelijk voor Customer Experience bij KLM, zegt trots te zijn op de Award. Volgens hem is het ‘… een prachtige erkenning voor alle KLM’ers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze klanten’. Meer over hoe KLM is beoordeeld lees je hier.

We zijn ontzettend trots dat we voor het derde jaar op rij de World Class Award hebben ontvangen. Onze passagiers veilig en comfortabel vervoeren is onze hoogste prioriteit, maar ook schoner, stiller en zuiniger vliegen. We investeren daartoe fors in vlootvernieuwing en de aankoop van duurzamere brandstof. Deze award is een prachtige erkenning voor alle KLM’ers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze klanten.Barry ter Voert, CXO & EVP Business Development

KLM APEX World Class Award (Bron: KLM)

4 & 5 Star Airline Awards

De APEX World Class Award krijg je overigens niet zomaar. Deze Award is namelijk alleen te verdienen voor airlines die al een 5 Star Airline Award hebben gehad. Maatschappijen die dit jaar de 5 Star Airlines Award hebben gehad zijn onder meer American Airlines, Cathay Pacific, Austrian Airlines, Etihad en Virgin Atlantic. Ook Air France mocht deze prijs voor het tweede jaar op rij in ontvangst nemen. Airlines die 4 sterren hebben gekregen zijn onder meer Avianca, British Airways, Malaysia Airlines, Thai Airways, Air Europa en flydubai.

Alle winnaars van de 4 en 5 Star Awards kun je hier bekijken.

Air France APEX 5 Star Airline Award (Bron: Air France)

Klantervaring, veiligheid en duurzaamheidsambities

De APEX World Class Award wordt alleen toegekend aan maatschappijen die goed scoren op de drie genoemde onderwerpen. Als het gaat om klantervaring kijkt men bijvoorbeeld naar het comfort van de cabines, service van de crew en de maaltijden en drankjes. Maar ook de initiatieven die de maatschappij ontplooit op het gebied van duurzaamheid worden onder de loep genomen. APEX doet hier zelf onderzoek naar, maar gebruikt ook data over de mening van reizigers.

Bron foto’s: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *