Rolf Habben Jansen treedt toe tot RvD Royal Schiphol Group2 min leestijd

Toestel landt op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rolf Habben Jansen is toegetreden tot de RvD van de Royal Schiphol Group en volgt daarbij zijn voorganger Mikael Olsson op die het stokje aan hem over heeft gedragen. In november werd ook al bekend dat Pieter van Oord toetrad als nieuwe CEO van de Royal Schiphol Group.

Rolf Habben Jansen nieuw lid RvD Royal Schiphol Group

Habben Jansen is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de Royal Schiphol Group. Zijn voorganger Mikael Olsson stopte in april 2023 al met deze functie. Een jaar later volgt Habben Jansen hem dus op. Hij is voor een periode van vier jaar aangesteld. Habben Jansen is sinds 2014 topman van Hapag-Lloyd. Dit is één van de grootste containerrederijen ter wereld. Daarvoor was hij vijf jaar lang CEO van Damsco dat toen de expeditiedivisie van de Maersk Group was. Hij is altijd actief geweest in de Logistiek en transport sector. Hij heeft namelijk o0k verschillende functies gehad binnen o.a. DHL, Danzas en Royal Nedlloyd Group.

Robert Carsouw, Stephan Satijn, Dick Benschop ondertekenen de strategische samenwerking tussen Maastricht Aachen Airport en Royal Schiphol Group (Bron: Schiphol)
Rolf Habben Jansen treedt toe tot de Raad van Commissarissen. (Bron: Schiphol)

Dat Jansen zoveel ervaring heeft binnen grote internationale bedrijven is ook de reden geweest dat de RvD hem heeft voorgedragen. “Zijn kennis en ervaring in de internationale scheepvaartlogistiek sluiten ook goed aan op wat er speelt in de luchtvaart en Schiphol in het bijzonder. De scheepvaart heeft daarnaast veel overeenkomsten met wat ook in de luchtvaart speelt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld duurzaamheid, het tempo daarvan en de omslag die de sectoren daarin moeten maken”, aldus de RvD.

Afscheid Robert Jan van de Kraats

Terwijl Jansen nu dus toetreedt tot de RvD neemt men er afscheid van Robert Jan van de Kraats. Hij is negen jaar RvD-lid geweest en wordt opgevolgd door Chris Figee. Ook hij is heeft een aanstelling van vier jaar gekregen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *