Review: United Polaris Lounge Newark

united airlines, polaris, lounge, newark

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorig jaar opende United Airlines de Polaris lounge op Newark. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over deze nieuwe lounge en keek er daarom ook naar uit om hier een paar uur door te brengen voordat we zouden terugvliegen naar huis. In dit artikel dus een uitgebreide review met fotoverslag van deze mooie lounge.

Inchecken

Rond een uur of 11 checkten we uit bij het DoubleTree By Hilton Time Square West. Nadat we waren aangekomen met de trein vanuit Manhattan, namen we de monorail naar terminal C. Je vindt hier verschillende check-in rijen voor United Airlines. Doordat wij allemaal Polaris business class vlogen, konden we dus ook allemaal inchecken bij de internationale check-in balie voor Polaris business class passagiers en Premier 1K leden. Daardoor waren we direct aan de beurt.

united airlines, check-in, newark
United Polaris en Premier 1K check-in op Newark.

Op de meeste luchthavens in Amerika wordt echter ook bij de check-in balies gebruik gemaakt van automatische kiosken. Toen ik onze boarding passen wou printen, werd ik positief verrast. Aanvankelijk zaten we in de oude Polaris business class, maar nu bleek United het toestel te hebben gewijzigd naar een Boeing 767-300 met nieuwe Polaris business class!

Ik was helemaal blij en kon nu een mooie vergelijking maken met de oude business class die we hadden op onze heenreis van Manchester naar Newark. Nadat we onze koffers hadden afgegeven, konden we richting de veiligheidscontrole gaan. Hier waren we gelukkig snel doorheen, waarna we de bordjes volgden richting de Polaris lounge.

polaris, united airlines, lounge
De Polaris Lounge wordt keurig aangegeven.

Nadat je door de veiligheidscontrole bent, kijk je direct uit op de vliegtuigen. Vervolgens ga je linksaf en dan is het nog een paar minuten lopen voordat je bij de ingang van de lounge staat. De lounge is dus mooi centraal gelegen in terminal C en daardoor is het nooit meer dan 10 minuten lopen naar de meeste gates.

Ontvangst

Toen we omstreeks 13:00 aankwamen bij de lounge, was het erg rustig. De ingang van de lounge ziet er erg mooi uit en door de logo’s kun je goed zien dat het hier om de Polaris lounge gaat. Ook vind ik de lichtdecoratie erg mooi. De vriendelijke mevrouw verwelkomde ons en nadat onze boarding passen werden gescand, mochten we doorlopen.

polaris, lounge, newark, untied
Ingang van de Polaris Lounge.

De Polaris Lounge is alleen toegankelijk voor business class passagiers van United Airlines in de Polaris long-haul business class en andere Star Alliance partner business class passagiers. Met een Star Alliance Gold kaart op en vlucht in economy kom je deze lounge dus niet in en ben je gewezen op de veel drukkere United Clubs waar ik ook toegang tot had voor mijn United vlucht in business class naar Panama een paar jaar geleden.

Houd er rekening mee dat als je business class vliegt met bijvoorbeeld Lufthansa, Swiss of SAS, je wel naar een andere terminal moet. De lounge is dagelijks geopend van 4:30 tot 22:30. Doordat Newark een populaire luchthaven is voor vertrekkende vluchten naar Europa, is het tot ongeveer 16:00 vrij rustig in de lounge, aangezien deze vluchten altijd ’s avonds vertrekken.

Zitgedeelte

De United Polaris Lounge op Newark is erg groot. Nadat we de welkomstbalie waren gepasseerd zag ik aan de rechterkant een zitgedeelte met verschillende soorten stoelen. Ook bevindt zich hier een service center waar je terecht kunt voor eventuele vragen over je vlucht.

polaris, lounge, united

Ook bevinden zich hier een aantal werkruimtes met bureaus, waar je rustig kunt werken. Als je helemaal doorloopt naar het einde, kom je uit bij de douches aan de rechterkant. Doordat het op dat moment erg rustig was in de lounge, kon ik mooi nog wat foto’s nemen. Later werd het namelijk veel drukker.

Zitgedeelte bij het buffet

Als je vervolgens linksaf gaat, kom je bij het buffetgedeelte uit. Ook hier is meer dan genoeg plaats, dus zelfs op drukke momenten kun je hier nog een plaatsje vinden. Dit in tegenstelling tot de overvolle United Clubs.

Zitgedeelte bij het buffet.

Een mooi detail aan deze lounge vind ik de verschillende zithoeken. Je kunt plaats nemen aan een van de vele tafels of je kunt rustig achterover hangen in een van de luie stoelen of sofa’s.

Ik besloot eerst maar even een cappuccino te nemen. Naast de koffieautomaten vind je nog enkele tussendoortjes, zoals nootjes, smarties en chips.

Andere zithoeken

Als je vervolgens verder loopt, kom je uit bij het hoofdgedeelte en dit is zeker mijn favoriete zitgedeelte in de lounge. Bij dit soort ruimtes krijg ik altijd een huiskamergevoel en door de lichtinval van buiten, oogt alles nog overzichtelijker.

united, polaris lounge, newark
Mijn favoriete zitgedeelte in de lounge.

Ook hier vind je verschillende eenpersoonszitplaatsen waar je, ofwel lekker met je laptop kunt zitten te werken, ofwel lekker aan kunt dineren.

Zit je liever aan het raam? Geen probleem! De lounge is zo groot, dat je op vrijwel welk moment van de dag een plekje kunt vinden waar je onder het genot van een drankje naar buiten kunt kijken. Overal in de lounge zijn voldoende stopcontacten en USB-poorten te vinden en ook dit is een flinke verbetering ten opzichte van de United Clubs. Ook een mooi detail vind ik de lichtdecoratie tussen de zitplaatsen. Het geeft mij altijd zo’n echt lounge gevoel.

united, polaris, lounge
Zitplaatsen aan het raam.

De Polaris Lounge biedt een mooi uitzicht op de vliegtuigen en doordat terminal C eigenlijk alleen maar gebruikt wordt door Untied Airlines, zul je er alleen maar Untied toestellen zien.

united, boeing 777
Uitzicht op United toestellen vanuit de lounge.

Buffet

Na een tijdje had ik wat zin in eten, dus ging ik maar eens kijken wat het buffet te bieden had en ik werd positief verrast. Van de United Clubs ben ik niet veel gewend, maar hier trof ik een uitgebreid buffet aan met lekkere gerechten.

Naarmate het later werd op de middag, werd het ook drukker in de lounge. Door de drukte heb ik helaas geen foto’s kunnen maken van de warme maaltijden, maar dit zag er ook allemaal heel lekker uit. Ook over de service bij het buffet ben ik goed te spreken. Het personeel vulde het buffet altijd keurig aan en mijn vragen werden altijd vriendelijk beantwoord. Ik vond alleen het aanbod aan soep wat mager, er was slechts één optie. Na de soep ging ik voor wat salade en rijst met een lekker sausje.

Douches en toiletten

Ongeveer 2 uur voor het boarden ging ik maar eens kijken of er een douche beschikbaar was en ik had geluk. Nadat ik mijn boarding pass liet zien, kon ik nog even een heerlijke douche nemen. Alles zag er hier prima en goedverzorgd uit. Een mooi detail vond ik dat het plafond was bedekt met een sterrenhemel.

Plafond met sterrenhemel.

Ik zag verschillende amenities, zoals handdoeken, pantoffels en verscheidene soorten shampoo en zeep. De douche heeft zowel een sproeier als een regendouche, wat ik ook altijd erg prettig vind.

Restaurant

Na een lekkere douche was ik weer helemaal opgefrist en ging ik maar eens kijken wat de lounge nog meer te bieden had. Als je na binnenkomst van de lounge rechtdoor loopt kom je uit bij de bar met restaurant.

bar, polaris lounge
Zitgedeelte bij de bar.

Naast het buffet kun je je namelijk ook laten bedienen in deze lounge. Het was rond een uur of 6 toen ik hier plaatsnam om nog wat te eten voor mijn vlucht. Ook dit gedeelte biedt een uitzicht op de vliegtuigen.

Door het latere tijdstip was het wat drukker, maar gelukkig kwam er al snel iemand bij me om te vragen wat ik wilde eten. Ik nam een kijkje op de menukaart en zag dat op dit tijdstip vreemd genoeg weinig te bestellen was. De serveerster verwees me naar het buffet voor een uitgebreider aanbod en ze zei dat het aanbod tijdens het ontbijt in dit restaurant groter was.

.

Op de drankenlijst zag ik verschillende opties, zoals witte- en rode wijnen, cocktails en whisky. Ook zag ik een champagne staan, dus besloot om deze maar eens te proberen. Direct merkte ik dat het hier niet om de duurste champagne ging, maar het smaakte niet verkeerd. Als voorgerecht ging ik voor de Brodo di Pollo.

De hoeveelheid en kwaliteit van dit gerecht viel me eerlijk gezegd wat tegen. Later bestelde ik nog een Kale Caesar en Ginger Sweet Peas en hier was ik beter over te spreken.

Bar

Na dit bezoekje aan het restaurant bedankte ik de serveerster met een kleine fooi en begaf ik me naar de bar voor een lekkere cocktail.

De bar is mooi en sfeervol ingericht en biedt verschillende cocktails en andere sterke dranken. Alles in de Polaris Lounge is trouwens gratis. Na twee cocktails, die zeker niet slecht waren, was het uiteindelijk tijd om richting de gate te gaan. Onze vlucht vertrok vanaf gate 108 en dit was gelukkig maar 5 minuten lopen vanuit de lounge. Een review van deze vlucht in de nieuwe Polaris business class kun je hier lezen.

cocktail, polaris, lounge, newark
Cocktails in de Polaris Lounge.

United Airlines vliegt dagelijks vanaf Amsterdam met een Boeing 767 naar Newark (EWR), Washington (IAD) en Chicago (ORD). Daarnaast wordt er gevlogen met een Boeing 777-200 naar Houston en sinds 30 maart met een Dreamliner 787-9 naar San Francisco.

Overzicht

Voordelen

- Ruime lounge
- Vriendelijke service
- Uitgebreid buffet
- Mooi uitzicht op de vliegtuigen

Nadelen

- Kwaliteit van het eten was redelijk, maar kan beter
- Alleen toegankelijk voor business class passagiers

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De United Airlines Polaris lounge op Newark heeft me positief verrast en is een flinke verbetering ten opzichte van de veel drukkere Untied Clubs. Erg mooi vind ik de verschillende zithoeken en de grootte van de lounge met mooi uitzicht op de vliegtuigen. Je kunt duidelijk merken aan het personeel dat ze trots zijn om in deze lounge te werken, overal werd ik vriendelijk begroet en het buffet werd elke keer prima aangevuld.

Je kunt goed zien dat er rekening is gehouden met elk type reiziger. Als je nu in de lounge komt om nog even te werken voor je vlucht of om lekker te relaxen onder het genot van een cocktail, de Untied Polaris lounge heeft het allemaal. Over de kwaliteit van het eten was ik soms minder goed te spreken, maar het aanbod was veel beter dan in de United Clubs.

Het is jammer dat de lounge alleen toegankelijk is voor business class passagiers en dus niet voor Star Alliance Gold kaarthouders op een economy vlucht, maar daardoor is het wel een stuk rustiger in de lounge. United Airlines heeft een flinke vooruitgang gemaakt met hun Polaris lounges en dit was zeker de mooiste lounge die ik tot nu toe in Amerika bezocht heb.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *