Review: The Lounge International Medellin Airport5 min leestijd

Review: The Lounge International Medellin Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is vroeg in de ochtend als de wekker gaat. Vandaag verlaten we het prachtige Colombia en reizen we door naar de Yucatan Peninsula, Mexico dus! We verlaten het JO&JOE Medellín en gaan met de Uber naar het vliegveld. Avianca brengt ons van Medellín (MDE) naar Cancun (CUN) in een uurtje of 3. Wachten op onze vlucht doen we in The Lounge International Medellín Airport, waarover je meer in deze review kunt lezen.

Medellin International Airport

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven van Medellin (MDE), kom je in één enkele terminal uit. Dit terminalgebouw fungeert zowel voor binnenlandse reizen als internationale reizen. Bij binnenkomst kom je aan bij de incheckgebieden van de verschillende airlines. Zelf vliegen we met Avianca die centraal gesitueerd is in het gebouw. Er zijn hier wat zelf check-in terminals aanwezig en verder een gebied waar je kunt aansluiten om bij een balie in te checken en bagage af te geven.

Na het afgeven van de bagage en het ophalen van de boardingpas, is het tijd naar de security te wandelen. Vanaf de ingang van het terminal gebouw gezien links, vind je de security, gevolgd door de paspoortcontrole.

Review: The Lounge International Medellin Airport
In de rij voor paspoortcontrole.

Het terminalgebouw is in een soort halve cirkel vormgegeven. Na de paspoortcontrole vind je allerlei winkeltjes en horeca.

Review: The Lounge International Medellin Airport
Nog even winkelen?

Vlakbij gate 11 tref je een trap en lift naar een hogere verdieping. Hier is de ingang van The Lounge International Medellín Airport.

Review: The Lounge International Medellin Airport
Ga hier rechts met de trap of lift een verdieping omhoog. Je komt dan bij de lounge uit.

Toegang tot The Lounge International Medellin

Er zijn enkele mogelijkheden die je toegang geven tot deze The Lounge International op de luchthaven van Medellín. Zelf maakte ik gebruik van mijn Priority Pass die toegang geeft voor mijzelf en een gast. Deze Priority Pass is inbegrepen bij de aanschaf van een American Express Platinum kaart. Het betreft hier de reguliere Platinum kaart en niet de co-branded American Express Flying Blue Platinum kaart. Eén kind tot 12 jaar is gratis per kaarthouder.

Review: The Lounge International Medellin Airport
De lift naar de lounge.

Heb je je Priority Pass rechtstreeks bij het bedrijf aangeschaft, dan is de prijs voor toegang afhankelijk van het lidmaatschap dat je bij Priority Pass hebt. Per 1 oktober verhoogt Priority Pass haar toegangsprijs, waarover je meer leest in dit artikel.

Review: The Lounge International Medellin Airport
De entree van de lounge.

Bij de ingang is het ook mogelijk om toegang aan te kopen. Het is onduidelijk wat hiervan op dit moment de kosten zijn.

Review: The Lounge International Medellin Airport
Helaas vanuit de lounge geen uitzicht op start- en landingsbanen. Wel bij de entree van de lounge heb je hier uitzicht op.

Ontvangst The Lounge International Medellín Airport

Iets meer dan een half uur na aankomst op de luchthaven, arriveer ik bij de entree van The Lounge International. Ik moet even wachten tot ik kan inchecken in deze lounge. Ik word in het Spaans verwelkomd, waarna ik mijn boardingpas en Priority Pass kaart overhandig. Binnen een minuten heeft de dame achter de balie alles geregistreerd en kan ik verder wandelen. De dame is netjes, maar geeft verder geen informatie over de lounge faciliteiten.

Review The Lounge International Medellín Airport

Bij aankomst in de lounge valt gelijk op dat het een vrije grote lounge is. Er zijn verschillende ruimtes waar je kunt zitten, werken of nog een dutje kunt doen. Aan het begin van de lounge zijn er vergaderruimtes, een speciale ruimte met ligbedden en een ruimte voor kinderen om te spelen.

Slaapruimtes.
Ruimte voor kinderen om te spelen.

Hierna kom je in een grotere ruimte die door het gebruik van verschillende meubels is verdeeld in afgescheiden gedeeltes. Je vindt hier banken, stoelen en tafeltjes. Ook is er een bar met krukken waar je plaats kunt nemen. Er zijn wat ramen die je uitzicht geven over een deel van de luchthaven en de entree van de security (dat dus onder je te vinden is).

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder vind je in deze The Lounge International Medellín ook een buffet, waarover verderop in deze review meer te lezen valt.

De lounge ziet er degelijk, schoon en verzorgd uit. Er is voldoende ruimte en medewerkers komen zo nu en dan de boel controleren en waar nodig opruimen en schoonmaken. Helaas is er aan de buitenkant van het raam wel een berg stof te vinden, daar zijn ze dan alweer een hele tijd niet meer met een stofzuiger geweest.

De lounge ziet er dus over het algemeen netjes uit. Er is verschillende kleuren meubels gebruikt en er hangen wat lijstje met kunst verspreid door de lounge. Ook het licht van buiten en de binnenverlichting zijn sfeervol.

Op verschillende plekken hangen schermen met vluchtinformatie. Er wordt niet omgeroepen of een vlucht gereed is om te boarden. Je dient hier dus zelf naar te kijken.

Bar & Buffet

Zoals eerder gezegd in deze review over The lounge International op de luchthaven van Medellín Airport, tref je er ook een buffet gedeelte. Het buffet gedeelte is compact en bestaat uit snacks, kleine maaltijden en drinken.

Er is een automaat waar zowel thee als verschillende koffies te vinden zijn. Onder in het buffet tref je koelkasten met daarin verschillende gekoelde dranken. Denk aan verschillende frisdranken en water en vruchtensap. Het is mogelijk ook een flesje mee te nemen om op te drinken gedurende je vlucht. Ik vind het aanbod drinken prima en van goede kwaliteit.

Het aanbod eten is wat beperkt, maar er is genoeg voor een kort verblijf. Zo tref je er verse fruitsalade, wraps en sandwiches. Je kunt ook yoghurt met muesli pakken. Verder zijn er wat zoete snacks zoals koekjes en zoete broodjes. Het is ook mogelijk om van een klein digitaal menu te bestellen. Denk hierbij aan gerechten met roerei.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s review The Lounge International Medellín – InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

9 September 2023

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *