Nieuwe Lufthansa first class uitgesteld1 min leestijd

Lufthansa start in 2023 met totale make-over van alle cabines in longhaul toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft plannen om binnenkort een nieuw first- en business class product te lanceren. Deze nieuwe producten hebben de naam Allegris gekregen. Een maand geleden maakte Lufthansa ook al bekend dat de nieuwe business class verder vertraagd is tot 2024.

Nieuwe Lufthansa first class uitgesteld

Aangezien de business class al vertraging had opgelopen, waren er ook al wat geruchten dat het langer ging duren met first class. Het is de bedoeling om een nieuwe first class te installeren om de nog te leveren Airbus A350 toestellen. De business class werd al in 2017 aangekondigd maar 6 jaar later heeft nog geen enkel toestel deze nieuwe versie van de reisklasse aan boord. De vertraging geldt helaas nu ook voor de nieuwe versie van first class. De nieuwe first class wordt geproduceerd door Collins Aerospace. Daar zijn er dit jaar wat problemen ontstaan bij de productie waardoor een aantal producten later worden geleverd.

Lufthansa-Allegris-First-Class-Suite-Plus-3
De nieuwe Lufthansa first class is uitgesteld. (Foto: Lufthansa)

De niece first class van Lufthansa is opgesteld in een 1-2-1 configuratie. Hierbij dienen de suites in het midden als een tweepersoonssuite. Aangezien ook de business class vertraging heeft opgelopen is het nu nog maar de vraag wanneer deze nieuwe Airbus A350 toestellen de vloot in zullen stormen. Verwacht wordt nu dat de nieuwe business class begin 2024 opgeleverd wordt. Voor first class wordt nu al eind 2024 genoemd. Uiteraard wil Lufthansa deze toestellen niet nietsdoend aan de grond laten staan. Deze toestellen zullen daarom eerst gaan rondvliegen zonder first class aan boord.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *