Arbeidsinspectie vindt sjouwwerk op Schiphol nog altijd te zwaar1 min leestijd

Schiphol, Tilhulpen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Arbeidsinspectie heeft onlangs vastgesteld dat het sjouwwerk van de bagagemedewerkers op luchthaven Schiphol nog steeds te zwaar is. Bagageafhandelaren zijn inmiddels verzocht om het werk voor de medewerkers te verlichten. Een half jaar geleden eiste de Arbeidsinspectie ook al verbeteringen in het zware werk van de bagagemedewerkers.

Sjouwwerk Schiphol nog steeds te zwaar

Een toezichthouder concludeert dat er op dit moment niet genoeg gedaan wordt om het werk voor de medewerkers te verlichten. De Arbeidsinspectie heeft meerdere malen gewaarschuwd maar tot op heden is daar nog weinig actie op ondernomen. Al heeft de luchthaven afgelopen maand wel geïnvesteerd in 30 nieuwe tilhulpen. Nu heeft deze inspectie de bagageafhandelaren gesommeerd om de werkzaamheden te verlichten. Als zij dat niet doen, dan moeten zij een dwangsom betalen. Dit kan oplopen tot tienduizenden euro’s per maand.

Schiphol, Tilhulpen
Ondanks de tilhulpen vindt de Arbeidsinspectie het werk van de bagagemedewerkers op Schiphol nog steeds te zwaar. (Foto: Schiphol)

Als het aan de Arbeidsinspectie ligt moet de luchthaven nog meer tilhulpen in gaan zetten. Ook moet er meer afwisseling komen in de werkzaamheden. Verschillende bagageafhandelbedrijven zouden jarenlang te zwaar werk hebben opgelegd aan de bagagemedewerkers. De Arbeidsinspectie laat weten de afgelopen jaren onvoldoende te hebben gecontroleerd. “We zijn dit jaar zeker strenger geworden in het aantal controles”, laat een woordvoerder weten. In juni werd er al gesproken over dwangboetes maar daar was tot op heden niets van terechtgekomen. Nu is dit dus wel een feit. Mocht een bagageafhandelbedrijf zich niet aan de afgesproken regels houden, dan kan de hoogste boete oplopen tot € 65.000 per maand. De komende maanden zullen er regelmatig controles plaatsvinden.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *