Review: Sala VIP Puerta de Alcalá Lounge Madrid

Puerta de Alcalá, lounge, madrid, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar weken geleden had ik voorafgaand aan mijn vlucht met Brussels Airlines naar Brussel toegang tot de Sala VIP Puerta de Alcalá. Madrid-Barajas is een vrij grote luchthaven en bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes. Terminal 4 is gereserveerd voor alle vluchten met Iberia, Oneworld maatschappijen, Vueling, Royal Air Maroc en Avianca, terwijl terminal 1, 2 en 3 alle SkyTeam en Star Alliance maatschappijen huisvest. Als je status hebt binnen één van deze allianties of business class vliegt, is de kans groot dat je voorafgaand aan je vlucht ook een bezoekje brengt aan de Sala VIP Puerta de Alcalá Lounge.

Locatie

Je kunt op verschillende plaatsen door de veiligheidscontrole gaan. Het kan daardoor nog een flink stuk lopen zijn voordat je bij de lounge bent. De Sala VIP Puerta de Alcalá lounge bevindt zich tegenover gate D60, op de tweede verdieping. De lounge is zowel met de trap als lift te bereiken.

Toegang tot de lounge

Eigenlijk hebben alle maatschappijen binnen SkyTeam en Star Alliance een contract met deze lounge. Je hebt dus toegang tot de Sala VIP Puerta de Alcalá als je business class vliegt met één deze maatschappijen of als je elite status hebt. Dit is dus ook de lounge waar KLM een contract mee heeft. Ook kun je de lounge binnenkomen als je een Priority Pass hebt of gewoon door de entree (ongeveer € 25) te betalen. De lounge is dagelijks geopend van 5:00 tot 0:00.

Balie van de lounge.

Zitgedeeltes

De lounge ziet er netjes en overzichtelijk uit. De opstelling is eigenlijk vrij standaard, een zitgedeelte met aan de ene kant een buffet en aan de andere kant zicht op de vliegtuigen.

Zitgedeelte in de lounge.

De lounge kent verder verschillende soorten zithoeken. Er is namelijk goed rekening gehouden met elk type reiziger. Zo is het grote gedeelte meer gericht op het buffet en relaxen, terwijl de andere twee ruimtes meer dienstdoen als stilteruimte om te werken.

Verderop in de lounge is ook een relaxruimte te vinden met wat comfortabelere stoelen en sofa’s. Ook vind je hier een aantal kranten en tijdschriften. In tegenstelling tot de wat moderne lounges, was het hier wel even zoeken naar stopcontacten, aangezien niet elke zitplaats deze aanbiedt.

Relax gedeelte.

Eten en drinken

Het aanbod aan eten en drinken vond ik redelijk goed in deze lounge. Het mag er misschien wat ‘standaard’ uitzien, je vindt in dit buffet eigenlijk alles wat je zou kunnen verwachten in een lounge.

Je vindt er o.a. croissants, broodjes en chocoladekoekjes. Ook is er een ruime keuze uit verschillende soorten beleg en vind je er verse vruchten en fruit. Verder een koffieautomaat met verschillende opties en ook aan koude dranken is er voldoende keuze.

Achter het buffet is ook nog een buffetje te vinden voor sterke dranken. Je vindt er een aantal lokale en internationale rode en witte wijnen.

Sterke dranken.

Overige faciliteiten

Voor de rest vind je in de lounge nog toiletten en zelfs douches, wat erg opvallend is voor een Schengen lounge. In het business center vind je o.a. ook een fax, printer en een aantal computers. De lounge heeft verder een eigen wifi netwerk en de snelheid van het internet was redelijk goed.

Overzicht

Voordelen

- Ruime en overzichtelijke lounge
- Uitzicht op de vliegtuigen
- Redelijk buffet
- Douches aanwezig

Nadelen

Er is eigenlijk niks speciaals aan de Sala VIP Puerta de Alcalá lounge.

Sfeer

Ruimte

Service

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Sala VIP Puerta de Alcalá is een redelijk fijne plek om te wachten op je vlucht. Het is een overzichtelijke ruimte met een redelijk goed buffet en uitzicht op de vliegtuigen. In de lounge is prima rekening gehouden met elk type reiziger. Zo vind je er verschillende soorten zithoeken.

De aanwezigheid van douches is zeker een pluspunt in deze lounge. Wat ik zelf wel jammer vond is dat er eigenlijk niks speciaals is aan deze lounge. Daarom vind ik 'airline lounges' altijd zoveel leuker, omdat je dan echt die bepaalde kenmerken in de lounge terugziet. Afgezien daarvan is het een prima lounge en het is zeker de moeite waard om er loungetoegang voor te betalen.. Houdt er rekening mee dat het na bepaalde gates nog wel een flink stuk lopen kan zijn.

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *