Review: Pullman München

Pullman Munich München

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een trip naar Zuid-Duitsland zou ik 2 nachten in München verblijven. Als Le Club Accorhotels Gold lid zocht ik eerst naar een hotel bij deze keten. Het 4-sterren Pullman zag er goed uit en had ook aantrekkelijke tarieven. Tip: als je via de site van het hotel zelf boekt bespaar je flink op de kosten voor het ontbijt.

Het Pullman München is gelegen in het noorden van de stad, in een woonwijk. Het hotel beschikt over een vrij ruime parkeergarage, voor €24 per dag. In de buurt kan je ook goedkoper of gratis aan de straat parkeren. Eenmaal bij de receptie duurde het even voordat we geholpen werden. De receptioniste was niet bijzonder vriendelijk. Ook werd er niet gerept over een upgrade of Le Club erkenning en ik moest vragen naar de drinkvouchers. Uiteindelijk kregen we gewoon twee standaardkamers op de derde verdieping.

De kamers zelf waren modern ingericht, met een comfortabel bed, zitje en bureau. Er was ook een klein balkon. De hoekkamer was duidelijk ruimer dan een standaard kamer. Wifi was kosteloos beschikbaar.

Pullman Munich München
Standaard corner room

In de badkamer was er een inloopregendouche. Erg fijn. De amenities waren van het New Yorkse C.O. Bigelow. Ook premium.

Het ontbijt werd ’s ochtends geserveerd in Theos restaurant. Voor een Europees hotel was de selectie vrij ruim en de kwaliteit was erg goed. In het bijzonder de selectie fruit(sappen) en brood. Naast een scala aan standaard continentale ontbijtopties als broodjes, croissant, yoghurt e.d. was er ook genoeg warms met een wafelmaker, Duitse worstjes en gebakken spek. Omeletten en andere eiergerechten kon je aan tafel made-to-order bestellen. ’s Avonds kan je ook bij Theo’s dineren of gebruik maken van de bar. Bij de receptie is ook een kleine snackhoekje waar je flesjes drinken of een kop koffie (to go) kan bestellen. De drinkvouchers besteedden we echter in de bar.

Qua locatie ligt het Pullman München niet in het centrum maar vlak bij de English Garten. Het metrostation is echter op 2 minuten lopen en na 5 stops ben je midden in het centrum. Een ideale uitvalsbasis dus. Naast het hotel zit ook een supermarkt en een bakkerij/café mocht je geen ontbijt hebben geboekt. Ook is er een halte van de Lufthansa Airport Bus vlakbij.

Pullman Munich München
Via de achteringang, waar ook het restaurant is, kan je snel naar het metrostation of de Airport Bus

Overzicht

Voordelen

- Moderne kamers
- Goede kwaliteit bij het ontbijt
- Handige uitvalsbasis als je met de auto bent en niet het centrum in wil

Nadelen

- Ondermaatste Le Club Accorhotels elite erkenning
- Lange wachtrijen bij de receptie. Personeel ongeïnteresseerd.

SERVICE

STERREN

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een uitstekend, modern en comfortabel hotel voor de prijs die we betaald hebben. Ontbijt ook erg goed. Afhankelijk van waar je moet/wil zijn in München, kan dit een prima uitvalsbasis zijn als je van het OV gebruik maakt of met de auto snel op de ringweg moet zijn. Le Club elite status had hier echter geen toegevoegde waarde. Jammer.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *