Ibis Business kaart: 2 jaar goedkoop Accor Le Club goud status3 min leestijd

ibis business

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met het jaareinde in zicht komt ook bij veel loyalty programma’s de deadline eraan om voor jouw status te (her)qualificeren.  Ook bij Le Club van Accor is dit niet anders. En nu het programma zuiniger geworden is met het toekennen van statuspunten dreigen velen hun status te verliezen. Gelukkig kan de Ibis Business kaart soelaas bieden.

Tot vorig jaar was het vrij gemakkelijk om binnen Le Club de goud of platinum status binnen te rijven.  Elk verdiend punt telde mee, en wie een beetje handig omging met promoties kon zelfs na 3 of 4 overnachtingen reeds platinum zijn. Begin dit jaar stelde Accor hier paal en perk aan. Voortaan telden bonuspunten niet meer mee om je status te behalen.

ibis business

Meteen werd het knap lastig om nog die felbegeerde gouden of platinum kaart in de wacht te slepen. Voor goud moet je 30 nachten verblijven of 7000 statuspunten bijeensparen. De platinum kaart krijg je nu pas na 60 nachten of 14000 statuspunten.  Als je dit zou omrekenen naar hoeveel je effectief moet uitgeven op hotel om de kaart te bekomen, dan kom je op zo’n €2700 voor goud en €5300 voor de platinum status.  Niet meteen vlot haalbaar voor iedereen dus.

Hallo binnenweggetje…

Maar Ibis, de budgetketen van de Accor groep, heeft reeds enkele jaren een binnenweggetje om de Le Club goud status binnen te halen: de Ibis Business kaart.  Deze kaart is in eerste instantie bedoeld voor reizigers die vaak in Ibis hotels verblijven. We zetten de voordelen van de kaart eventjes op een rijtje:

 • gegarandeerd een kamer beschikbaar bij Ibis wanneer je 48 uur voor aankomst boekt
 • 10% korting op de kamerprijs
 • 10% korting op jouw rekening in het restaurant of bar
 • 5% extra korting bovenop promotieprijzen
 • en (save the best for last) instant Le Club goud status

Voor de volledigheid hier ook nog eens de Le Club goud voordelen:

 • gegarandeerd een kamer beschikbaar bij alle Accor hotels wanneer je 3 dagen voor aankomst boekt
 • priority bij het inchecken
 • welkomstdrankje
 • gratis vroeger inchecken OF later uitchecken
 • kamerupgrade (indien beschikbaar)
 • welkomstgeschenk (behalve bij Ibis en Adagio hotels)
 • meer rewardspunten

Bovendien heb ik vooral in Azië al enkele keren meegemaakt dat je extra voordelen krijgt, zoals toegang tot de lounge, maar dit hangt natuurlijk van de goodwill van het hotel af.

Bespaar wanneer je 2 jaar lid wordt

De Ibis Business kaart kost €90 per jaar, maar als je intekent voor 2 jaar dan krijg je ze al voor €159.  Wie dus eind dit jaar zijn status dreigt kwijt te spelen en toch graag goud zou blijven, kan hier voor een schijntje de komende twee jaar vrolijk zijn of haar goud status verlengen.  Je kan je hier aanmelden voor de kaart.

Toch een waarschuwing: vroeger kregen Le Club leden die aandeelhouder waren van Accor een platinumkaart aangeboden. Enkele jaren geleden devalueerde Accor dit aanbod door eerst een gouden kaart aan te bieden en daarna slechts de zilver status te geven. Het is dus goed mogelijk dat de Ibis Business kaart de komende jaren hetzelfde lot beschoren staat, maar zolang het voordeel bestaat zou ik niet aarzelen erop in te tekenen. Eens je de status hebt kan Accor je die voor de vervaldatum moeilijk terug afnemen.

Reacties

 1. Erik zegt

  Thanks, goede tip. Direct voor 2 jaar afgesloten. De upgrades die ik altijd in Azie krijg maken dit het echt wel waard.

 2. Marco den Turck zegt

  Erg interessant. Zat er over na te denken omdat na dit jaar te doen. Maar kwam erachter dat mijn Platinum status nog een jaartje geldig is (was ik even vergeten) En het ziet er naar uit dat de behaalde nachten en punten van 2017 mee gaan. Dat is dan misschien nog een jaar Platinum?

  Zou het na dit jaar dan nog tot 2019 geldig zijn of zelfs langer? En worden punten en nachten niet naar 0 bijgeschreven in een nieuw jaar? Of zal dat nog gebeuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *