Review: Plaza Premium Lounge London Heathrow Terminal 25 min leestijd

Plaza Premium Lounge London Heathrow Terminal 2 Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Plaza Premium Lounge London Heathrow Terminal 2 is de enige third party lounge in terminal 2 van Londen Heathrow. Nadat ik was uitgecheckt in het DoubleTree by Hilton London Heathrow nam ik de shuttle bus naar terminal 2. Daar checkte ik vervolgens in voor mijn vlucht met Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur waarna ik me naar de lounge begaf. Malaysia Airlines heeft weliswaar een eigen lounge op Londen Heathrow maar omdat terminal 4 nog steeds gesloten is maakt de maatschappij tijdelijk gebruik van de Plaza Premium lounge in terminal 2. Third party lounges zijn weliswaar niet zo goed als de airline lounge zelf, iets is toch beter dan niets. Bovendien was is dit de enige lounge op Londen Heathrow terminal 2 die ik nog niet bezocht had. Ik was dus benieuwd wat mij te wachten stond.

Over de lounge

Je vindt de Plaza Premium lounge van terminal 2 in het hoofdgebouw direct na de veiligheidscontrole. In dit gedeelte vind je ook de Lufthansa Business Lounge. Neem de roltrap of lift naar de eerste verdieping en volg vervolgens de bordjes Plaza Premium Lounge.

Londen Heathrow terminal 2
Londen Heathrow terminal 2 gezien vanaf de eerste verdieping.

Als je vervolgens bij de lounge bent aangekomen loop je direct op de balie af. De ingang van de lounge is mooi gedecoreerd met blauwe en gele verlichting. De Plaza Premium Lounge is dagelijks geopend van 5:00 tot 23:00. Je hebt toegang tot de lounge als je met een maatschappij vliegt die (op dat moment) een samenwerkingscontract heeft met de lounge. Je moet dan business class vliegen of status hebben bij een maatschappij. Helaas is het sinds juli 2021 niet meer mogelijk om met een Priority Pass de lounge te bezoeken. Wel kun je toegang kopen tot de lounge voor £ 22,50 (ongeveer € 19,-).

Plaza Premium Lounge London Heathrow Terminal 2 Review
Ingang van de lounge.

Zoals ik al eerder aangaf reisde ik met een business class ticket van Malaysia Airlines. Nadat mijn boarding pass door de vriendelijke mevrouw aan de balie werd gescand mocht ik vervolgens doorlopen.

Bar

Na de ingang ga je vervolgens rechtsaf waarna je in een gang uitkomt. Ook deze gang is mooi gedecoreerd met o.a. lichten in de vloer.

Plaza Premium Lounge
Op weg naar de zit- en buffetgedeeltes.

Aan het einde kom je uit in een klein zitgedeelte. Hier vind je ook direct de bar waar je de keuze hebt uit een klein aanbod aan alcoholische dranken. Aan de bar zelf kun je gek genoeg niet zitten. Je zult je drankje dus mee moeten nemen naar een andere plek in de lounge.

Plaza Premium Lounge bar.
Plaza Premium Lounge bar.

Zitgedeeltes

Als je na binnenkomst rechtdoor loopt kom je uit bij het belangrijkste zitgedeelte van de lounge. Hier vind je comfortabele stoelen  met aan in ieder geval een kant een tafeltje. Ook vind je hier voldoende stopcontacten en USB-poorten. Vlakbij de bar vind je ook nog een aantal grote tafels waar je met een laptop beter kunt werken.

Plaza Premium Lounge zitgedeelte.
Plaza Premium Lounge zitgedeelte.
Plaza Premium Lounge zitgedeelte.

De wifi in de gehele lounge werkt trouwens prima. Overal had ik een goede en snelle verbinding. Wat ik persoonlijk wel erg jammer vind is dat de lounge geen uitzicht biedt op de start- en landingsbanen met de vliegtuigen. De gehele ruimte is eigenlijk helemaal omsloten door aan de ene kant de vertrekhal en aan de andere kant het incheck gedeelte met de veiligheidscontrole.

Plaza Premium Lounge zitgedeelte.
Plaza Premium Lounge zitgedeelte.

Buffet

Helemaal aan de rechterkant van de lounge vind je het buffetgedeelte. Ook hier vind je nog een aantal tafels met zitplaatsen die geschikter zijn om een hapje aan te eten.

Buffetgedeelte.

De lounge biedt een redelijk buffet aan zowel warme als koude gerechten. Bij het warme buffet kun je er bijvoorbeeld terecht voor een gebakken eitje of omelet. Verder vind je hier vooral veel vlees.

Warm buffet.

Het koude buffet vond ik persoonlijk wat tegenvallen. Je vind er een kleine selectie aan salades en groente. Ook vind je hier nog wat kleine hapjes en tussendoortjes.

Koud buffet

Verderop vind je het drankbuffet. Wat betreft koude dranken kun je er terecht voor een jus d’orange, appelsap of water. Ook vind je hier een koffieautomaat maar deze bleek op dat moment helaas deels defect te zijn. Ik kon daardoor geen cappuccino halen. Ik heb dit op dat moment ook direct gezegd maar het personeel had het erg druk en liep alleen maar heen en weer. Verder vind je onder de koffieautomaat nog twee kleine koelkastjes met een aantal koude dranken die je mee kunt nemen.

Koude dranken.
Koffieautomaat en koude dranken.

Overige faciliteiten

Naast bovengenoemde faciliteiten beschikt de lounge vanzelfsprekend ook over sanitaire voorzieningen. Deze vind je na binnenkomst aan je linkerkant. Daarnaast beschikt de lounge ook over douches. Meer informatie over de lounge kun je lezen op de website van Plaza Premium.

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een persreis op uitnodiging van de Sabah Tourism Board in samenwerking met Malaysia Airlines. InsideFlyer is niet betaald voor deze reis en de mening en ervaring van de schrijver zijn onafhankelijk van Sabah Tourism Board en Malaysia Airlines – Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Voordelen

- Mooie decoratie
- Douches aanwezig

Nadelen

- Geen uitzicht op de vliegtuigen
- Koffieautomaat deels defect

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Plaza Premium lounge op Londen Heathrow terminal 2 is een prima plek om op een comfortabele manier te wachten op je vlucht. Verwacht echter niet te veel zoals in de echte airline lounges. Doordat dit de enige third party lounge is in terminal 2 kan het wellicht op bepaalde momenten erg druk worden. Houd er ook rekening mee dat het vanuit de lounge nog wel even een stukje lopen is naar het andere terminalgebouw in terminal 2. Hier vertrekken namelijk de meeste long-haul vluchten.

5 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *