Review: Novotel Brussels Airport6 min leestijd

Review: Novotel Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nabij de luchthaven van Brussels Airport zijn verschillende hotels te vinden. Zo kun je er overnachten in het Sheraton Brussels Airport of het Van der Valk Hotel Brussels Airport. Het Novotel Brussels Airport is ook vlakbij het luchthaven gelegen. Recentelijk overnachtte ik hier voor mijn reis naar Spanje. In deze review lees je meer over het Novotel Brussels Airport en mijn bevindingen.

Locatie

De luchthaven Brussels Airport (BRU) nabij Zaventem ligt op 5 minuten rijden met de bus of 15 minuten wandelen van het Novotel Brussel Airport. Ideaal dus om vanaf hier je reis naar elders in Europa of de wereld te starten. Vanuit Zuid-Nederland rijd je in zo’n 60 minuten tot twee uur naar de Belgische luchthaven. Het is ook mogelijk om met de trein naar Brussels Airport te reizen, waarna je gebruik kunt maken van de gratis shuttlebus of taxi naar het Novotel Brussels Airport.

Shuttlebus vertrekkend bij het hotel.

Ten opzichte van het centrum van Brussel ligt het hotel op ongeveer 30 minuten afstand met het openbaar vervoer. Je kunt via de luchthaven met de trein of met de bus & metro naar het centrum reizen. De meeste gasten zullen echter hun aansluiting vinden op het vliegveld.

Aankomst

Het gebouw van het Novotel Brussels Airport valt niet echt op. Gelukkig geeft de navigatie aan waar ik moest zijn, maar je zou er zo voorbij kunnen rijden zonder het door te hebben.

Receptie bij het Novotel Brussels Airport

Het ontvangst is in de lobby is hartelijk. De check-in verloopt, zoals je mag verwachten, soepel en binnen een paar minuten krijg ik mijn kamerkaart en een voucher voor twee welkomstdrankjes overhandigd. Om laatstgenoemde moest ik overigens wel zelf vragen. Ondanks mijn ALL Platinum status kreeg ik geen upgrade aangeboden.

Lobby van het hotel

Naast de receptie vind je in de lobby een zithoek bij het raam. Hier is ook een koeling met koude dranken en sandwiches als je trek hebt in iets te eten of te drinken. Afrekenen kan bij de receptie. Ik pak hier twee blikjes icetea en wissel mijn voucher voor de welkomstdrankjes meteen in. De bar is namelijk nog gesloten.

Check hier onze video over het Novotel Brussels Airport. En vergeet ons natuurlijk niet te volgen op YouTube!

Park, Sleep & Fly arrangement

Ik verblijf maar een enkele nacht hier, omdat ik de volgende dag vertrek naar Madrid vanuit Brussels Airport. Ik heb specifiek dit hotel geboekt omdat het Novotel hier een ‘Park, Sleep & Fly’ arrangement aanbiedt inclusief tot vijftien dagen parkeren. Ten tijde van mijn bezoek tijdens de meivakantie zijn alle parkeerplaatsen vlakbij het vliegveld vol, dus dit hotel is een mooi alternatief. Veel hotels van Accor en andere ketens bieden overigens een vergelijkbaar parkeerarrangement aan.

Deze keer boekte ik een Superior kamer, dus inclusief parking. Deze kamer kostte mij € 109 voor twee personen, exclusief ontbijt, maar inclusief parkeren voor maximaal 15 dagen. Dit is een interessante prijs, want wil je parkeren op de luchthaven dan betaal je tussen de € 79 en € 237 voor 15 dagen parkeren.

De Superior kamer

Het Novotel Brussels Airport beschikt over een tweetal verschillende kamers. Namelijk ‘Superior’ kamers en ‘Superior Premium’ kamers. Het grootste verschil is dat de Superior kamers nog voorzien zijn van het inmiddels verouderde Novotel design. De Superior Premium kamers zijn voorzien van het nieuwe Novotel design.

Wat meteen opvalt aan de Superior kamer is dat deze redelijk verouderd is qua design en nodig ook een upgrade mag ondergaan. Het geheel is overigens wel netjes en schoon. Bij binnenkomst passeer je de badkamer en een kast waar je je bagage en jas kunt opbergen.

Hierna kom je in het slaapgedeelte. Hier staat een tweepersoonsbed met aan beide zijdes een wandplankje om bijvoorbeeld een beker koffie of telefoon op te leggen. Er zijn twee ook bedlampjes en stopcontacten aanwezig.

In deze Superior kamer vind je ook een bank die om te toveren is tot slaapbank. Tegenover de bank is een bureautje te vinden met daarop een tv. De tv kan afgestemd worden op zowel lokale als internationale zenders. In de kamer is ook een klein kluisje aanwezig om je waardevolle spullen in op te bergen.

Review: Novotel Brussels Airport

De minibar was gevuld met een gratis flesje water. Voor andere dranken of snacks wordt naar de room service verwezen.

De badkamer

Deze Superior kamer heeft een standaard badkamer. Er is een toilet, wastafel en inloopdouche (met regendouche) aanwezig. Er zijn enkele amenities in de badkamer aanwezig, evenals enkele badlakens. Helaas valt er weinig meer over de badkamer te vermelden in deze review van het Novotel Brussels Airport. Van een Novotel zou ik eigenlijk wel meer verwachten.

Faciliteiten Novotel Brussels Airport

Het Novotel beschikt over diverse faciliteiten. Naast een restaurant en bar is er ook een gym. Voor zakelijke reizigers is de mogelijkheid tot het gebruik van negen vergaderzalen, tegen bijbetaling.

Rondom het hotel zijn 230 parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren is mogelijk tegen betaling. Zoals gezegd heb ik met het Park, Sleep & Fly arrangement een parkeerkaartje voor vijftien dagen inbegrepen in de kamerprijs.

Een deel van de parkeerplaatsen.

Bij het Novotel is er ook aan de jongere gasten gedacht. Zo zijn er onder andere in de lobby en buiten speelplekken voor kinderen. Kinderen onder de 16 genieten bovendien van gratis verblijf en ontbijt, als hun ouders ook in het hotel verblijven. Bij de receptie van het hotel is ook een klein shopje aanwezig. Hier kun je wat kleine snacks en dranken kopen.

Het Novotel Brussels Airport biedt ook een gratis shuttle service van en naar de luchthaven. De shuttle rijdt elk half uur. Deze shuttle rijdt ook voor enkele andere hotels en brengt je in nog geen vijf minuten naar de terminal. Vooraf reserveren is niet nodig. De shuttle stopt bij de bushalte voor het hotel.

Bushalte aan overzijde van het hotel.

Voordelen ALL Accor

Als Accor ALL Platinum deelnemer krijg je normaliter naast een welkomstdrankje ook een kamerupgrade. Deze is op basis van beschikbaarheid. Bij een aantal hotelmerken van Accor krijg je ook een welkomstgeschenk. Dit kan een klein cadeautje zijn, bijvoorbeeld een lokaal souvenir, of een snack in het restaurant of op de kamer. Ook is het mogelijk om eerder in te checken en/of later uit te checken. Dit is ook afhankelijk van hoe druk het in het hotel is.

Bij de check-in werd mijn status niet benoemd en ook de bijbehorende privileges kwamen niet aan bod. De welkomstdrankjes heb ik zelf om gevraagd, maar de upgrade heb ik voor deze keer laten schieten. Mogelijk dat er geen andere kamer beschikbaar was, maar de lijkt me sterk omdat het helemaal niet druk oogde in het hotel. Qua voordelen van Accor ALL is deze review van het Novotel Brussels Airport dan ook niets heel positief. 

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

1 May 2022

Voordelen

- Dichtbij het vliegveld.
- Parkeren voor 15 dagen scherp geprijsd met overnachting.
- Verschillende faciliteiten, o.a. voor kinderen.
- Shuttlebus vertrekt voor het hotel naar het vliegveld.

Nadelen

- Verouderd design in de kamers.
- Kennis loyaliteitsprogramma ALL ondermaats.
- Geen upgrade gekregen.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *