Review: Novotel Amsterdam City

novotel amsterdam city

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naar aanleiding van onze Nieuwjaarsborrel in het Novotel Amsterdam City in januari was ik op zoek naar een plek om te overnachten. Het is een beetje ondoenbaar om diezelfde avond nog weer met de trein terug richting Antwerpen te gaan. In het verleden heb ik wel gedaan, een nacht feesten in club Trouw en dan half gaar de trein op. Mijn jonge (ondeugende) dagen zijn voorbij en ik heb wat meer verstand erbij gekregen.

Ik hoefde niet lang na te denken, we zouden sowieso in het hotel eten en borrelen, dus waarom dan ook niet blijven slapen? Alles werd prima geregeld met de hulp van Amy en de mensen bij Novotel.

Ligging

Het hotel is ontzettend makkelijk bereikbaar. Indien je vanaf Schiphol komt, neem je gewoon de trein en stapt af in het station van Amsterdam-RAI. Ook met de wagen is het hotel makkelijk te vinden. Ze hebben voor de deur van het hotel trouwens een mooie parkeerplaats liggen.

Check in

Aan de receptie werd ik ontzettend vriendelijk onthaald door een jongedame. Ze stond er met een grote glimlach en veel plezier achter de desk. Dat doet zoveel voor de eerste indruk. Sommige hotels waar ik kom staan ze met een chagrijnig gezicht op je te wachten. Dit was hier absoluut niet het geval. Ondertussen een praatje maken en op een gegeven moment kwam ter sprake hoe ik naar Amsterdam was gereisd.

“Ik ben vanochtend in Brussel vertrokken met de trein.”

“Oh dus u was hier op een dikke twee uur?”

“Nee, ik ben vanaf Brussel eerst naar London gevlogen, daar een paar uurtjes in de lounge gezeten en toen naar Amsterdam gevlogen.”

Stilte en toen lachen. Ja ieder z’n ding natuurlijk, verklaar me gek. Maar wat als ik jullie vertel dat het goedkoper was om te vliegen dan met de Thalys naar Amsterdam te gaan? En ik verdien weer punten natuurlijk.

Ik had een kamer met ontbijt geboekt en ondanks het feit dat ik geen status heb bij Accor, kreeg ik een upgrade. Mooi meegenomen! Ik informeerde nog even waar de bar en het restaurant zich bevonden en nam nadien de lift naar boven.

Kamer

De laatste keer dat ik in een Novotel hotel heb overnacht dateerde van twee jaar geleden. Tijdens een lange layover in Auckland ben ik er verbleven. De eerste indruk van de kamer in het Novotel Amsterdam City was even goed als destijds. Een mooie kamer, niet overdreven groot maar wel alles netjes ingericht en afgewerkt.

novotel amsterdam city
Inkom van de kamer met kastruimte aan de zijkant

Als je de kamer binnen komt heb je aan de rechterkant een dubbele kast waar je kleding in kunt ophangen en weg leggen. Meer dan genoeg ruimte, zelfs als je er een week zou verblijven.

Verder door in de kamer is er plek om een koffer te plaatsen. Wel zo handig om uit te pakken in plaats van je koffer op bed neer te moeten ploffen. Daarnaast is er een kleine minibar voorzien en een klein kastje met nog meer amenities zoals koffie en thee.

novotel amsterdam city
Minibar met daarnaast ruimte voor een koffer

Een koffiezetapparaat en waterkoker zijn aanwezig voor degenen die hun dagelijkse dosis cafeïne of thee nodig hebben.

novotel amsterdam city
Koffiezetmachine aanwezig in de kamer

Wat is een hotelkamer zonder bed? Niks natuurlijk. Voor mij is het elke keer afwachten hoe ik slaap in een hotel. Dit komt door mijn kromme rug. Maar ik heb prima geslapen in dit bed.

novotel amsterdam city
Niet onbelangrijk, het kingsize bed

Aan de muur hangt een grote TV, hij is bijna even breed als het bureau wat in de kamer staat. Aan het bureau zijn de nodige stopcontacten in de muur gebouwd. Wel zo handig, want in sommige hotelkamers is de logica ver te zoeken wat betreft stroomvoorziening.

novotel amsterdam city
Een klein maar functioneel bureau

Er was ontzettend veel lichtinval in de kamer door het grote raam. Daarnaast was er de nodige verlichting voorzien, alles was fijn op elkaar afgestemd. Je kreeg niet het gevoel van in een donker gat te verblijven. De combinatie van de inrichting en de verlichting maakte alles tot een sfeervol geheel.

novotel amsterdam city
Een zithoekje aan het raam

Hieronder nog een klein overzicht van de ingang tot aan het bureau.

novotel amsterdam city
Een grote flatscreen TV aan de muur

Badkamer

De badkamer is relatief klein, maar qua grootte afgestemd op de kamer. Alles netjes afgewerkt en perfect schoon, dit laat soms wel eens te wensen over in andere hotels. Een ruime inloopdouche waarvan het enige minpuntje was dat de rand op de vloer net niet hoog genoeg was. Met als gevolg dat je een natte badkamervloer krijgt na een douche. Maar een handdoek neerleggen voorkomt dit probleem.

novotel amsterdam city
Een ruime inloopdouche

Voor de rest stond er een simpel maar kwalitatief badkamermeubel. Misschien dat de dames iets meer opbergruimte willen voor al hun spulletjes. Ik heb geen haar op m’n hoofd dus had plek genoeg voor m’n scheermes, tandenborstel en dergelijke.

novotel amsterdam city

De badkamer is voorzien van allerlei zogenaamde fair trade produkten. De douchegel is trouwens een aanrader, ruikt ontzettend lekker!

novotel amsterdam city
De badkamer is voorzien van allerlei fair trade produkten

Service

Over de service heb ik absoluut geen klagen. Iedereen die ik tegenkwam van het personeel in het hotel stond er met een grote glimlach. Ze bleken het allemaal prima naar hun zin te hebben. Iedereen nam de tijd voor een klein praatje, van de portier tot het personeel achter de bar en in het restaurant.

novotel amsterdam city
Hoofdgerecht van pasta met heilbot

 

novotel amsterdam city
Wie kan er nee zeggen tegen chocolade als dessert?

Het restaurant is trouwens een prima plek om te vertoeven. Er wordt lekker eten geserveerd, de rosé is er prima en wat vooral belangrijk is, het is betaalbaar. Later op de avond hielde we onze borrel in de bar van het hotel. Ook daar werd er goed voor ons gezorgd. De service was prima.

Conclusie

Ben je op zoek naar een uitstekend hotel in Amsterdam, maar je wil niet per sé in het centrum verblijven? Dan is het Novotel Amsterdam City een uitstekende optie. Niet onbelangrijk is het feit dat ze over een ontzettend grote infrastructuur aan vergaderruimtes beschikken. Van kleine zaaltjes tot zalen waar een groot seminarie georganiseerd kan worden.

Overzicht

Voordelen

ligging
vriendelijkheid personeel
recent gerenoveerde kamers
service

Nadelen

natte vloer tijdens douchen

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een uitstekend hotel gelegen aan de rand van de stad, met prima aansluiting qua openbaar vervoer. De service wordt hier hoog in het vaandel gedragen zowel in het hotel, het restaurant als de bar.

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *