Skyteam Elite status voor SPG Platinum leden1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Starwood Preferred Guest werkt samen met een aantal airlines voor wederzijdse elite voordelen. De meest bekende airlines hierbij zijn Delta en Emirates. Maar ook met China Eastern heeft SPG een overeenkomst. Platinum leden komen in aanmerking voor elite voordelen als zij met China Eastern vliegen. In de praktijk word je Eastern Miles geupgraded naar Silver, wat gelijk is aan Skyteam Elite.

Hoe werkt het?

Om je accounts te koppelen dien je als Starwood Platinum lid een Eastern Miles account aan te maken. Vervolgens ga je naar deze pagina en vul je je accountgegevens in. Hier staat ook een FAQ en alle voorwaarden. Het kan daarna even duren voordat het Eastern Miles account is geupgraded, aangezien dat handmatig moet gebeuren. Houd er rekening mee dat Marriott Platinum leden ook SPG Platinum status hebben door de fusie, en daarmee kunnen zij ook van deze samenwerking profiteren.

Voordelen

Met de Silver status profiteer je op China Eastern vluchten van:

 • Priority check-in
 • Priority boarding
 • Priority bagage
 • Toegang tot de China Eastern business class lounge
 • Extra bagage
SPG China Eastern
De voordelen onder de samenwerking

Als onderdeel van de Greater China samenwerking krijg je als Silver lid ook toegang tot de lounges op Economy vluchten met China Airlines, China Southern, China Eastern en Xiamen Airlines tussen China, Hong Kong en Taiwan.

Silver status staat gelijk aan Skyteam Elite, maar het is niet duidelijk of deze status ook correct in de gehele alliantie wordt (h)erkend. Als je gebruik maakt van deze samenwerking en de status kunt gebruiken bij bijvoorbeeld KLM, laat dan zeker een reactie achter met je ervaring.

Reacties

 1. JLJB zegt

  ik kan me niet aanmelden bij Eastern Mile account. ik moet daar een provincie invullen maar er staan alleen maar Chinese provincies. ook de postcode werkt niet.

 2. Kris zegt

  Is het niet zo dat je op alle vluchten met China Eastern mag gebruik maken van de lounge? Dus bijvoorbeeld ook als je met China Eastern vertrekt vanaf Amsterdam? (KLM Crown Lounge in AMS?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *