De mooiste reis van het jaar | Review Novotel Auckland – Deel 8

Novotel Auckland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn eerste layover in Auckland had ik geen hotel geboekt. Op de terugreis zou ik voor 18 uur in Auckland verblijven voor ik verder huiswaarts zou reizen. De gedachte om doelloos rond te dwalen deed me huiveren en ik besloot om een hotel te boeken. Gelukkig kon ik een zogenaamde “day room” boeken in het Novotel Auckland hotel, wat volgt is een review van dit hotel.

Waarom heb ik het Novotel Auckland geboekt?

Wel omdat het de meest voor de hand liggende keuze was. Het hotel ligt namelijk vlak naast het vliegveld van Auckland (AKL). Als je de aankomsthal uitloopt, dan loop je er zo tegenaan. Er was keuze uit andere hotels, maar bij al de anderen was ik genoodzaakt om vervoer te regelen.

Gemakzucht was troef, maar ik wilde enkel een kamer voor overdag hebben. Ik zou namelijk ’s morgensvroeg rond 5 uur aankomen in AKL en ’s avonds laat om 22u30 weer vertrekken. In de meeste hotels was het niet mogelijk om een kamer voor daggebruik te boeken. Een mede-frequent flyer had de term “day room” al een paar keer laten vallen en ik besloot de koe bij de horens te vatten. Via Google kwam ik terecht op de site van Between9and5.com en vond ik dus het Novotel Auckland terecht.

Via die site kan je hotelkamers boeken en de hotels laten je dan toe om in de kamers te verblijven tussen 8u en 18u. Meer dan genoeg tijd voor mij om mezelf te kunnen opfrissen. Dit was zeker nodig na de trip vanuit Aitutaki en het zou me de kans geven om wat te relaxen voor de volgende vluchten.

Het boekingsproces was simpel, gewoon de bestemming en datum ingeven en klaar is Kees. De kamer kostte me 199 NZD, omgerekend zo’n 128 euro.

Novotel Auckland
Reserveren via de site was gemakkelijk!

Check In

Aangezien ik vroeg was aangekomen heb ik eerst nog een tijdje rondgedoold op het vliegveld. Ik kon namelijk pas om 8u inchecken. Indien je ooit hetzelfde van plan bent, blijf dan niet beneden bij de arrivals rondlopen. Ga naar de eerste verdieping want daar zitten verschillende eetgelegenheden waar je in alle rust kan zitten.

Uiteindelijk was het net voor 8u toen ik het Novotel Auckland binnen stapte en ik meteen aan de beurt was om in te checken. De kerel die me hielp vond niet meteen mijn naam terug in het systeem. Gelukkig had ik van de reservatie een foto op m’n telefoon en met behulp van dat nummer vond ie het wel.

Alles verliep heel vlot en na het ondertekenen van het nodige papierwerk en het swipen van m’n kredietkaart voor eventuele kosten, ging ik onderweg naar mijn kamer.

Kamer

Aangezien ik nog nooit in een Novotel had verbleven, wist ik absoluut niet wat ik van de kamer moest verwachten. Maar ik werd aangenaam verrast eigenlijk. Het leek alsof de kamer recent was vernieuwd of anders zijn alle Novotel kamers zo netjes?

Bij binnenkomst had je een soort hal die uitkomt in het slaapgedeelte. Alle wanden waren mooi afgewerkt in hout, het gaf de kamer een warm gevoel.

Novotel Auckland
De hal

De badkamer bevond zich aan de rechterkant van de hal. Deze vond ik ruim in vergelijking met andere hotels (van andere brands) waar ik al heb verbleven.

De regendouche bevond zich aan de linkerkant en rechts was er een apart toilet voorzien. In het midden was er een badmeubel voorzien met daarop een wasbak.

Novotel Auckland

Als je de badkamer uitloopt dan loop je tegen de ingebouwde kasten aan waar genoeg ruimte in voorzien is. Je kon er kleren kwijt en was eveneens een kluis aanwezig.

Novotel Auckland
Niet slecht voor een “day room”

Eenmaal verder in de kamer was er links een minibar en verder door aan de linkerkant stond een bureau. De TV was tegen de muur gemonteerd boven het bureau.

Novotel Auckland
De minibar
Novotel Auckland
Standaard welkom tekst

Het fijne aan het bureau was dat er talloze connectie mogelijkheden waren. Zo waren er genoeg stroomvoorzieningen, met ingebouwde adapters. Maar er zaten ook een aantal aansluitingen in de wand die het mogelijk maakten om eventueel een laptop of tablet op de TV aan te sluiten.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de andere hoek van de kamer bij het raam was een nog een soort bankje voorzien met een klein tafeltje. Voor mijn bijna 2 meter was het zo goed als onmogelijk om hier op plaats te nemen…

Novotel Auckland

En natuurlijk niet te vergeten, wat is een hotelkamer zonder bed?

Novotel Auckland
Kingsize bed

Oh en de kamer keek uit over het vliegveld, uren lang kon ik er vliegtuigen zien opstijgen en landen. Er stonden een flink aantal vliegtuigen van Emirates op de grond, waarvan de staarten boven de gebouwen uitstaken.

Novotel Auckland
Emirates was flink vertegenwoordigd

Conclusie

Ik heb geen gebruik gemaakt van het bed in de kamer, ik wilde gewoon een plek waar ik in alle rust m’n dag kon doorbrengen. De regendouche was heerlijk! Zoiets heb je echt nodig als je een paar dagen achter elkaar gaat vliegen.

Qua eten ben ik elke keer naar het vliegveld gelopen. Zowel ’s morgens voor het ontbijt als voor de lunch, ben ik gewoon naar een van de broodjes winkels gegaan. ’s Avonds kon ik voor m’n vlucht uitgebreid eten in de lounge van Air New Zealand.

Misschien niet het goedkoopste hotel om enkel overdag te verblijven, maar zeker wel het meest makkelijk qua locatie. Met de bussen kan je makkelijk naar het centrum van Auckland gaan. Indien je meer wil weten over mijn layover in Auckland zelf, dan verwijs ik je graag door naar het verhaal wat ik heb geschreven op mijn eigen blog.

Indien jullie vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan alsjeblieft niet om mij te contacteren!

Overzicht

Voordelen

Locatie
Heerlijke regendouche
Kamer
Snel internet

Nadelen

Prijzig voor day room

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al met al een goede beslissing geweest om dit hotel te boeken voor gebruik van een kamer voor 1 dag. De ligging is prima en er zijn genoeg faciliteiten.

4.1

Reacties

  1. Theo Theo Sikking zegt

    Grappig, ik heb vorig jaar in Novotel Bangkok Ploenchit overnacht en de kamer is vrijwel identiek! Sowieso de badkamer! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *