Review: My Lounge London Gatwick South

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om te kwalificeren voor British Airways Executive Bronze status had ik nog twee BA vluchten nodig. Hiervoor besloot ik om een same day return van Amsterdam naar London Gatwick te doen. Hierbij had ik layover van zo’n 5 uur in de South terminal van Gatwick. Om die tijd productief in te vullen besloot ik loungetoegang aan te schaffen. Er zijn verschillende pay-per-entry lounges. Eerder had ik al de No1 Lounge bezocht. Een prima lounge maar vaak overvol, mede omdat het Priority Pass is. Dan zijn er nog de Club Rooms maar aangezien die juist nog luxer moeten zijn dan de reguliere No1. lounges ook aan de prijs. Dus viel mijn oog op de My Lounge. Dit is de aangewezen lounge voor Norwegian PremiumFlexx tickethouders en ook toegankelijk via Dragonpass. Omdat niet veel mensen dit laatste lidmaatschap hebben (hier lees je hoe je dit gratis krijgt!), zou het een stuk rustiger moeten zijn. Zelf kocht ik echter online toegang via een deal voor Virgin Atlantic Flying Club leden. Slechts 15 GBP.

My Lounge London Gatwick South

Alle lounges zijn gevestigd op de eerste verdieping. Volg hierna simpelweg de bewegwijzering naar de My Lounge. De ingang is aan het einde van een lange corridor. Bij binnenkomst is er geen echte receptie, maar een staande host die mijn reservering snel vond.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eenmaal binnen is de ruimte alles behalve groot. Het is wel erg huiselijk ingericht, bijna à la Cathay Pacific. Er zijn veel gemeenschappelijke zitplekken; banken en hoekjes. Bij het raam heb je enigszins uitzicht op het platform.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder in de lounge is rechts het buffet, in het midden wat cafe-stijl stoelen en een grote tafel, en links reserveerde ruimtes en een relax ruimte met TV en tafelvoetbal. Er is ook een klein buitenterras.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toen ik aan het einde van de ochtend aankwam was het vrij druk en het werd alleen maar drukker. Rond 14u vertrokken een aantal vluchten en werd het merkbaar rustiger.

De lounge heeft prima wifi en eigen toiletten.

Catering

De catering in deze lounge is zeer matig te noemen. Drie soorten cake en qua warme opties aardappelpartjes, pulled pork en bonen. Dat was het. Geen broodje, crackers, chips, niks. Het drankaanbod is dan wel weer vrij ruim op alcoholisch vlak met twee soorten tap, wijnen en sterk. Naar goed Brits gebruik werd hier al tijdens de ochtenduren gretig gebruik van gemaakt. Er is een beperkt aantal frisdranken beschikbaar en verder nog een koffiemachine.

Deze diashow vereist JavaScript.

Al met al een betere plek om je tijd door te brengen dan de terminal maar zeker geen hoogstaande lounge. Het is duidelijk gericht op de leisure reiziger. Zo ontbraken overal stopcontacten. Voor 15 GBP mag ik niet klagen. Het cateringaanbod in de No1 lounge is veel beter, met ook made to order gerechten, maar hier zijn de toegangsprijzen dan ook naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *