Review: Marriott The Hague

Gratis ovenachting

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marriott The Hague, inleiding

Voor mijn werk was ik in de afgelopen periode weer op zoek naar een plek om te overnachten. Deze keer koos ik voor Marriott The Hague. Eerder verbleef ik hiervoor bij Holiday Inn Leiden, Novotel Rotterdam-Schiedam en Crowne Plaza Den Haag Promenade.

Al eerder had ik gelezen dat het Bel Air hotel in den Haag is verkocht aan Marriott. Inmiddels is de verbouwing grotendeels klaar. Daar komt bij dat het zomerseizoen zorgt voor lage prijzen. Tot slot kon je bij Marriott Den Haag 2.000 bonuspunten per verblijf krijgen. Tel daarbij op dast je dubbele Elite Status nachten kreeg en je hebt een mooie deal!

Al met al heb ik verschillende overnachtingen gehad bij Marriott The Hague. Omdat ik een paar keer een upgrade kreeg heb ik verschillende kamers kunnen uitproberen, inclusief de Executive Lounge. Hieronder volgt een review van de overnachtingen die ik heb gehad.

Marriott The Hague, Ontvangst en check in

Nadat ik mijn auto (gratis) bij het Omniversum heb geparkeerd (hier is ’s avonds meestal wel plaats en scheelt een paar tientjes per nacht), loop ik in anderhalve minuut naar de check in balie van het Marriott. Hier is het rustig en ik ben gelijk aan de beurt. De check in ruimte is compact en je kunt zien dat het hotel helemaal verbouwd is. Alles oogt nieuw.

Bij de check in word ik geholpen door Esther. En echt, Esther is een voorbeeld voor velen in deze branche! Tijdens mijn eerste check in legt ze alles op uitstekende manier uit. Tijdens het in orde maken van de key pas en het ondertekenen van de benodigde papieren maakt ze ondertussen een praatje. Allemaal op een rustige en prettige manier. Ze straalt echt uit dat ze met plezier werkt en laat je als gast super welkom voelen. Bij alle volgende bezoeken spreekt ze me bij achternaam aan. En hoewel ze hier vast en zeker bij geholpen zal worden door automatisering vind ik dit uitstekend. Wanneer ik bij één van mijn bezoeken door iemand anders word geholpen, belt ze na vijf minuten naar mijn kamer, “welkom terug meneer de Jonge, is uw kamer naar wens”. Kijk, dat zijn dingen die je niet verwacht. Op mij persoonlijk heeft dit het effect dat ik graag terugkom bij een hotel!

Marriott The Hague,Deluxe Room

Zoals gezegd heb ik diverse kamers gehad in dit hotel. Dat is vooral toevallig geweest, ik heb namelijk geen elite status bij Marriott (nou ja, bij mijn laatste bezoek was ik Silver Elite, maar dat stelt niet heel veel voor). Bij alle bezoeken heb ik de goedkoopste kamer geboekt, een “Deluxe Room”.

Bij binnenkomst zie je gelijk dat deze kamer splinternieuw is. Alles oogt heel modern en is in smetteloze staat. Een nadeel van de kamer is dat deze aan de kleine kant is, maar ruim genoeg als je alleen of met twee personen bent.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Deluxe Room

In iedere kamer staat een relaxte stoel en een bureau. Het bureau is aan de smalle kant, maar nog wel voldoende om aan te kunnen werken.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Deluxe Room

Iedere kamer beschikt over koffie & thee faciliteiten, föhn en een strijkplank (en deze zijn gelukkig schoon 😉 ).

De badkamer is vrij compact. Wie wel eens bij een Marriott hotel heeft overnacht zal deze badkamer vrij eenvoudig herkennen: eenvoudig en compact, maar wel voorzien van alle gemakken. De accessoires zijn van Acca Kappa. Nadeel van een Deluxe Room is dat je in het bad moet douchen. Dit is op zich geen probleem, maar ik geef toch de voorkeur aan een losse douche.

Marriott The Hague
Marriott The Hague badkamer
Marriott The Hague
Marriott The Hague Acca Kappa accessoires
Marriott The Hague
Marriott The Hague badkamer accessoires

Marriott The Hague, Executive Room

Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Room. Kamer is gelijk aan “Deluxe Room”

Wanneer je een Executive Room boekt, hou er dan rekening mee dat deze qua afmeting en uiterlijk gelijk is aan een Deluxe Room. Uiteraard is de kamer wel gelegen op een hogere verdieping. Daarnaast beschikt de kamer over een Nespresso machine in plaats van een waterkoker met oploskoffie. In termen van upgrades is het denk ik ook te verwachten dat je meestal van een Deluxe Room naar een Executive Room geupgrade wordt.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Room Nespresso machine

Marriott The Hague, De Lobby / Restaurant

Voor zover ik begrepen heb wordt in het restaurant alleen nog ontbijt geserveerd. Wie wil dineren en/of wat drinken kan terecht in de lobby van het restaurant. En persoonlijk vind ik dit een prachtige lobby. Tevens zit hier een business center, waar je (als je geen toegang hebt tot de executive lounge) nog iets kunt printen.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Business Center

In deze lobby kun je heel prettig een kop cappuccino drinken en nog wat werk verrichten. Omdat het personeel hier ook verantwoordelijk is voor de maaltijden kan het soms iets langer duren voordat je geholpen wordt. Ook hier loopt vriendelijk personeel rond, die op rustige momenten even een praatje met je maken. Helaas heb ik nooit gegeten in deze lobby, waardoor ik geen mening heb hierover.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Lobby. Een erg fraaie lobby

Op mijn eerste avond plaats ik een foto op Instagram van dit hotel. Nadat ik in de lobby zit, blijkt dat iemand connecties bij dit hotel heeft. Net wanneer ik mijn laatste slok drinken neem, krijg ik het verzoek me opnieuw aan de front office te melden. Enigszins ongemakkelijk meld ik me opnieuw hier. Esther geeft aan dat mijn kamer is gewijzigd en vraagt of ze iemand moet sturen om de spullen te verhuizen. Ik besluit dat ik dat zelf kan en gewapend met mijn nieuwe pasje vertrek ik naar mijn nieuwe kamer. Ik krijg een junior suite met toegang tot de executive lounge. Een super leuke verassing!

Marriott The Hague
Marriott The Hague, wisseltruc!

In het gedeelte waar “vroeger” het restaurant was, kun je tegenwoordig ontbijten. Dit ontbijt is prima, maar wel grotendeels Continentaal, aangevuld met wat roerei en spek. Er is geen mogelijkheid om een omelet, pannenkoek, etc. te laten klaarmaken.

Marriott The Hague
Marriott The Hague ontbijt

Marriott The Hague, Junior Suite

De Junior Suite is in mijn ogen echt behoorlijk groot. Dit ruimtelijke gevoel wordt waarschijnlijk veroorzaakt omdat het woon en slaapgedeelte is gescheiden door een enorme flatscreen televisie. Deze kun je draaien naar de woonkamer of naar het bed.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Junior Suite
Marriott The Hague
Marriott The Hague Junior Suite woonkamer

In het woongedeelte staat een bank met chaise longue, daarnaast een bureau om aan te werken. Het is geen straf om hier aan te moeten werken, aangezien je vanuit de Junior Suite uitkijkt richting de Noordzee. In de kamer staat een wekkerradio waarmee je ook via Bluetooth muziek kunt afspelen.

De badkamer beschikt over een gescheiden bad- en douchegedeelte. Zoals ik al eerder aangegeven heb vind ik dit persoonlijk prettiger. Kleinigheid natuurlijk.

Marriott The Hague Junior Suite Badkamer
Marriott The Hague Junior Suite Badkamer
Marriott The Hague
Marriott The Hague Junior Suite Badkamer

Wanneer je geen Marriott Gold of Platinum status hebt en graag gebruik maakt van de Executive Lounge, dan zou ik zeker voor de Junior Suite gaan. Deze kamer is lekker ruim, veel ruimer dan de Executive Room’s.

Marriott The Hague, Executive Lounge

De keren dat ik geupgrade ben naar een Junior Suite of naar een Executive Room, kon ik gebruik maken van de Executive Lounge. Dit is tevens inbegrepen voor Marriott Gold & Platinum Elite leden.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Lounge
Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Lounge

In de Executive Lounge was het duidelijk te merken dat het rustig was qua aantal zakenreizigers. Er was namelijk bijna niemand. Ook hier kun je weer merken dat alles nog nieuw is. De lounge is vrij ruim opgezet en heeft een mooi zicht richting Scheveningen. Op een mooie zomeravond kun je onder het genot van een wijntje lekker ontspannen.

Voor zover ik weet is er alleen fris, bier en wijn in de Executive Lounge verkrijgbaar. Wat mij betreft prima, maar in vergelijking met andere Lounges is dit een beperkt aanbod.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Lounge
Marriott The Hague
Marriott The Hague Executive Lounge Business Center
Marriott The Hague Executive Lounge. Ontspannen met een wijntje.
Marriott The Hague Executive Lounge. Ontspannen met een wijntje.

Ik heb tijdens mijn verblijf een keer ontbeten in de Executive Lounge. Het aanbod is hier grotendeels gelijk aan het aanbod in het restaurant, maar vanzelfsprekend wat compacter opgesteld. Soms is het ontbijt in het “gewone” restaurant uitgebreider, maar dat is hier niet het geval.

Marriott The Hague, Faciliteiten

Naast de Executive Lounge en Lobby beschikt het hotel over vergaderruimtes. Er is geen Spa / zwembad aanwezig. Ga je dus voor een weekend waarbij je graag in het zwembad ligt en gebruik maakt van de sauna? Kijk dan bijvoorbeeld naar Crowne Plaza Den Haag Promenade, een vijfsterren hotel van de IHG Groep die praktisch naast dit hotel ligt. In het hotel is wel een fitness ruimte aanwezig, waarbij je tijdens het sporten uitkijkt richting Scheveningen.

Marriott The Hague
Marriott The Hague Fitness ruimte. Sporten met een view!

De WiFi in het hotel wel een zorg. Tijdens alle keren dat ik hier was, was internet super langzaam. Voor een hotel dat het moet hebben van zakenreigerss is dat beslist niet handig. En ook vreemd, omdat het absoluut niet druk was. Hopelijk doen ze hier nog iets aan in de komende periode.

Marriott The Hague, conclusie

Al met al is Marriott The Hague een hotel waar ik graag terugkom! Het hotel heeft een prachtige lobby en mooie (nieuwe) kamers. De check in was in mijn geval een feest dankzij een hele goede front office medewerker. Aangezien ik over een aantal weken Marriott Gold status heb, zou dit hotel mijn voorkeur hebben boven Crowne Plaza Den Haag. Simpelweg omdat het hotel loungetoegang aanbied aan Gold members en IHG dit niet doet voor Platinum / Spire members. Het enige serieuze aandachtspunt vind ik de WiFi, dat is echt veel te langzaam voor een zakenhotel.

Ben jij al eens in dit hotel geweest?

Overzicht

Voordelen

- Een fantastische front office medewerker;
- Nieuwe kamers met mooi design;
- Mooie lobby;
- Tijdens een paar bezoeken een fraaie kamer upgrade.

Nadelen

- Wifi is langzaam en weken is daardoor lastig;

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al met al is Marriott The Hague een hotel waar ik graag terugkom! Het hotel heeft een prachtige lobby en mooie (nieuwe) kamers. De check in was in mijn geval een feest dankzij een hele goede front office medewerker. Aangezien ik over een aantal weken Marriott Gold status heb, zou dit hotel mijn voorkeur hebben boven Crowne Plaza Den Haag. Simpelweg omdat het hotel loungetoegang aanbied aan Gold members en IHG dit niet doet voor Platinum / Spire members. Het enige serieuze aandachtspunt vind ik de WiFi, dat is echt veel te langzaam voor een zakenhotel.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *