Review: Crowne Plaza Den Haag Promenade7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Crowne Plaza Den Haag Promenade: inleiding

Enige tijd geleden vertelde Kilian hier dat je bij Secret Escapes voor een goede prijs kon boeken bij Crowne Plaza Den Haag Promenade. Voor slechts € 109,00 kon je een “Deluxe Kamer” boeken, inclusief ontbijt en parkeren. Omdat ik voor mijn werk in de buurt moest zijn besloot ik gelijk te boeken. Vanwege een aanmeldbonus kreeg ik ook nog eens korting waardoor ik (na boekingskosten) uiteindelijk op € 89,00 uitkwam. Normaal gesproken zou ik op ca. € 170,00 uitkomen, een goede deal dus!

Dit hotel van Crowne Plaza is één van de twee vijf sterren hotels van IHG. Sterren zeggen niet alles, het andere hotel is Intercontinental Amstel Hotel en dus een heel ander kaliber. Ik was kortom erg verheugd met mijn boeking. Hier lees je een review over mijn verblijf hier.

Ontvangst & Check in

Ik arriveer rond half zeven in het hotel. Aan de buitenkant is het hotel groot en een beetje blokkerig. Het hotel is mooi gelegen, naast het Van Stolkpark. Bij binnenkomst valt me gelijk op dat dit een ietwat kleinschalig hotel is. De lobby is vrij bescheiden qua grootte.

De blokkerige voorkant van het hotel
De blokkerige voorkant van het hotel

Bij het inchecken wordt ik vriendelijk geholpen door Earl. Omdat ik niet rechtstreeks via IHG geboekt heb geef ik hem mijn “Gold Ambassador” kaart, waarna hij me bedankt voor mijn loyaliteit. Hij voert het nummer in en tot mijn verbazing verteld hij me dat hij dan ook gelijk een upgrade voor me regelt. Dit is genereus, aangezien een upgrade officieel geen Gold voordeel is. Verder krijg ik een welkomstgeschenk in de vorm van lekkere koekjes en tot slot krijg ik een gratis welkomstdrankje. Daarnaast legt Earl uit waar het ontbijt is en dat ik gratis gebruik kan maken van de Spa faciliteiten van het hotel. Naast het feit dat ik positief verrast ben door de ruimhartige behandeling als IHG lid, ben ik onder de indruk van de vriendelijkheid van Earl.

Crowne Plaza Den Haag Promenade Lobby
Crowne Plaza Den Haag Promenade Lobby

Executive Room

Na de goede check in loop ik naar mijn kamer. De kamer is een stuk mooier dan de Deluxe kamer, afgaande op de foto’s die ik daarvan gezien heb. De kamer is behoorlijk ruim en heeft een mooi uitzicht op het Van Stolkpark. De kamer is door de grote ramen mooi licht en heeft een moderne uitstraling.

Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room
Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room
Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room
Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room
Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room Bureau
Crowne Plaza Den Haag Promenade Executive Room Bureau

Naast een Kingsize bed beschikt de kamer over een ruime badkamer. Ik vind het zelf altijd erg prettig als je niet in bad hoeft te douchen. Niet dat dit een groot probleem is voor me, maar het komt in veel hotels nog wel voor. In deze ruime badkamer is een separate douche.

Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer
Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer
Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer
Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer
Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer
Crowne Plaza Den Haag Promenade Badkamer

Ook hier is weer een gevulde minibar. Dat brengt me nog aan het twijfelen, omdat in de dienstengids van het hotel staat dat alle minibars leeg blijven tenzij je een “Club kamer” hebt. In dat geval zou de minibar inbegrepen zijn bij de prijs. Ik besluit deze gok niet te wagen en gezellig iets te gaan drinken in de bar.

Crowne Plaza Den Haag Promenade Minibar
Crowne Plaza Den Haag Promenade Minibar

Als ik ’s avonds later terugkom in de kamer valt me op dat er geen turndown service wordt uitgevoerd, alleen op verzoek. Het internet is redelijk snel in het hotel. De kamer oogt behoorlijk nieuw en is prima afgewerkt. Het bed slaapt super goed en ’s avonds is het volledig donker op de kamer. Ik zit helemaal op de hoek van de gang en heb helemaal geen last van geluiden van de gang.

Brasserie Brut

Gewapend met mijn voucher voor een welkomst drankje loop ik naar Brasserie Brut. Ook dit is een redelijk kleinschalig opgezette bar die zich naast het check in gedeelte bevind. Ook dit ziet er allemaal modern en strak uit. Helaas duurt het (ondanks de relatieve rust) enige tijd voor ik geholpen wordt. Bij het overhandigen van mijn voucher hoor ik dat je kunt kiezen uit bier, huiswijn of fris. Ik kom eigenlijk voor een cappuccino en het bevreemd me dat dit niet met deze voucher kan, maar vooruit, een frisje dan maar. Na enige tijd bestel ik alsnog een cappuccino om vervolgens over te schakelen op een glaasje bubbels. De naam van de brasserie triggert me hiertoe ;-).

Brasserie Brut - Niet al te druk
Brasserie Brut – Niet al te druk

Ik werk een artikel uit over de nieuwe elite bonus bij American Airlines en ondertussen geniet ik van een glas bubbels. En in tegenstelling tot de ontzettend vriendelijke check in ben ik niet te spreken over de gastvriendelijkheid van het personeel hier. Het is allemaal erg statisch en vaak duurt het vrij lang voordat ik geholpen wordt. Ondanks dat de prijzen aan de hoge kant zijn vind ik het allemaal niet zo speciaal. En dat is jammer, ik vind dat het personeel het hotel hier tekort mee doet.

Bubbels en Insideflyer
Bubbels en Insideflyer

Promenade Health Club & Spa

Verder neem ik nog een een kijkje in de Spa. Hoewel ik vandaag geen gebruik maak van deze faciliteiten, ziet dit er goed uit! Ik kan me voorstellen dat dit een behoorlijke toegevoegde waarde heeft als je met je partner een paar nachten weg gaat. Er is een sauna en een zwembad (waar het overigens volstrekt donker is op één of andere manier).  Je kunt (tegen betaling) ook een massage of andere spa behandeling genieten.

Promenade Health Club Gym - Erg ruim!
Promenade Health Club Gym – Erg ruim!

Ik heb nog niet eerder zo’n gigantische fitnessruimte gezien in een hotel. Meestal is dit een “hokje” met een loopband, maar dit is een serieuze ruimte. Naast de grote afmeting kun je ook gebruik maken van een personal trainer, die actief aanwezig is in deze ruimte.

Buiten is tot slot nog een ruimte om wat bij te komen na het sporten of sauna bezoek. Vanwege de fantastische zomer dit jaar is het hier op dit moment erg rustig.

Promenade Health Club terras
Promenade Health Club terras

Ontbijt

Na een goede nacht loop ik ’s morgens rond kwart voor zeven naar het restaurant voor ontbijt. Het is nog erg rustig en er lopen twee personeelsleden rond. Deze houden alles nauwlettend in de gaten maar tot mijn verbazing wordt ik niet opgemerkt.

Er is een ruime opstelling voor het ontbijt, maar het aanbod aan “warm” ontbijt is vrij beperkt. Er is een behoorlijke keuze aan zoet ontbijt, dus voor zoetekauwen…..

Crowne Plaza Den Haag Promenade Ontbijt
Crowne Plaza Den Haag Promenade Ontbijt

Aangezien het voor mij een gewone werkdag is neem ik een relatief eenvoudig ontbijt en zit ik hier hooguit vijftien minuten. Na deze vijftien minuten vertrek ik weer, helaas wederom zonder te worden opgemerkt.

En dan is het al weer tijd om te vertrekken. Bij het uitchecken wordt ik erg vriendelijk geholpen door Rosa, waarna ik tevreden het hotel verlaat. Een paar dagen later zie ik dat ik zelfs nog dat er punten zijn bijgeschreven voor mijn verblijf hier. Dat is mooi meegenomen, want officieel is een “third party” boeking geen kwalificerend verblijf voor het IHG Rewards programma.

Conclusie

Ik ben tevreden over mijn verblijf bij Crowne Plaza. Je weet bij een Crowne Plaza vooraf eigenlijk nooit precies wat je boekt, afgaande op de meeste recensies. Dit hotel is voor een Crowne Plaza een prima plek om te verblijven, met mooie kamers. Nee, ik heb geen hele grote “wow” factor gehad, alhoewel ik van de spa onder de indruk was. Het personeel in de horeca vond ik slecht, eigenlijk helemaal niet passend bij het hotel. Het personeel aan de front office daarentegen was uitstekend! In combinatie met de uitstekende prijs waarvoor ik dit hotel heb geboekt ben ik zeker tevreden.

Mocht je nu geen gebruik maken van Spa faciliteiten dan zou je ook Marriott The Hague kunnen overwegen. Hier zal ik binnenkort een review over schrijven, maar is qua prijsstelling gunstiger.

Overzicht

Voordelen

- Mooie spa met groot fitnesscentrum;
- Uitstekende check in;
- Upgrade ondanks "lage" elite status.

Nadelen

- Matige bediening bar;
- Niet opgemerkt bij ontbijt.

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *