Review: Infinity VIP Lounge Nice Airport5 min leestijd

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als Flying Blue Platinum deelnemer mocht ik tijdens mijn trip naar Nice gebruik maken van de Infinity VIP Lounge op Nice Airport. Aangezien mijn KLM vlucht naar Amsterdam vertraagd was had ik gelegenheid om de lounge eens uitgebreid te bekijken. In review over de Ininity Lounge in Nice lees (en zie) je alles over mijn ervaringen.

Nice International Airport

De internationale luchthaven van Nice (NCE) is grootste in de Franse Côte d’Azur regio. Het vliegveld verbindt Zuid-Frankrijk met bestemming in Frankrijk en Europa, maar ook daarbuiten. Zo vliegen bijvoorbeeld Etihad en Emirates vanuit Nice direct naar Abu Dhabi (AUH). Etihad vliegt op deze route met de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner. En Air Canada vliegt vanuit Nice direct op Montréal (YUL) met de Airbus A330-300. Deze zomer vliegt KLM vanuit Schiphol tot vier keer per dag naar Nice. KLM vliegt met een mix van Embraer E190/E185-E2 en Boeing 737 toestellen. easyJet vliegt vanuit Amsterdam dagelijks eenmaal naar Nice, met uitzondering van vrijdagen. Meer over de bestemmingen vanuit Nice lees je hier.

Nice International Airport beschikt over twee terminals. Vanuit T1 vliegen onder meer British Airways, Iberia, Swiss, Transavia en Vueling. Op T2 zijn vooral Air France, KLM en easyJet actief.

Frequent flyers kunnen op beide terminals terecht voor een airport lounge. Zowel T1 als T2 beschikken over twee airport lounges, vier in totaal dus. Op Terminal 1 zijn de opties The Canopy Lounge en The Library Lounge. Op Terminal 2 zijn dat The Levity Lounge en The Infinity Lounge. Tijdens mijn reis vloog ik vanuit T2. Als Flying Blue Platinum deelnemer en daarmee SkyTeam Elite Plus deelnemer heb ik toegang tot de Infinity Lounge. Over laatstgenoemde gaat deze review.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie bij de review van de Infinity VIP Lounge Nice Airport. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Toegang Infinity VIP Lounge Nice Airport

Zoals eerder gezegd in deze review kreeg ik toegang tot de Infinity VIP Lounge Nice door mijn Flying Blue Platinum status die gelijkstaat aan SkyTeam Elite Plus. Een status of Business Class ticket bij andere maatschappijen die actief zijn op NCE geven mogelijk ook toegang. Bij mijn bezoek kon ik gratis een gast meenemen. Priority Pass kaarthouders hebben overigens ook toegang tot deze lounge.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Het is ook mogelijk om toegang te kopen. Dit kost vanaf € 30 per persoon. Je kunt de toegang vooraf online met korting aanschaffen op de website van de luchthaven (voor maximaal vijf personen tegelijk). Betaling is online mogelijk met Paypal, VISA, MasterCard en American Express.

De Infinity VIP Lounge bevindt zich op de eerste verdieping van het vliegveld. De bewegwijzering naar de lounges is al duidelijk aangegeven vanaf de check-in (volg ‘Salon VIP’). Als je airside bent in het terminal gebouw ga je meteen links af een loop je door tot na de gates A14-15.  Hier kun je de trap of lift nemen naar de ingang van de lounge.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Faciliteiten Infinity VIP Lounge

In deze review ga ik uiteraard ook in op de faciliteiten van de Infinity Lounge in Nice. Bij binnenkomst sta je meteen tegenover de receptie. Hier kun je je boarding pass afgeven ter controle. De lounge is niet heel breed, maar loopt vooral ver door naar achteren. Er zijn verschillende gedeeltes waar je kunt plaatsnemen. Bijvoorbeeld om te relaxen, om wat werk te doen of juist bij te praten met je reisgenoten.

De eerste hoge zitgelegenheid met krukken is vooral bedoeld voor reizigers die nog wat werk willen doen. Daarna volgt een gedeelte met lage fauteuils en tafeltjes om met meerdere personen bij elkaar te zitten. Hier tegenover zijn ook het buffet en de toiletten te vinden. De lounge beschikt overigens niet over douchefaciliteiten.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Als je iets verder doorloopt vind je een aantal wat meer afgeschermde zitplekken met meer privacy. Ook hier is weer gedacht aan een grote hoge tafel met krukken om te werken. Hier is ook een apart drankbuffet geplaatst met koffie- en theefaciliteiten, frisdrank, wijn, bier en sterke drank. Verderop in de lounge is een gezellige plek ingericht met ‘hangstoelen’. Helemaal achterin zijn weer lage fauteuils met tafeltjes. Ook is er een aparte snooker- en tv-ruimte.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

In de gehele lounge is prima en stabiele WiFi aanwezig. Er is ook voorzien in meer dan voldoende stopcontacten, hier is ook gedacht aan usb-poorten voor het opladen van je mobiele apparaten. Op verschilende plekken hangen monitoren met vluchtinformatie. Het meubilair is in goede staat, dan kan niet altijd van elke lounge gezegd worden. In de gehele lounge heb je uitzicht op de begane grond met de winkeltjes en de vliegtuigen bij de gates.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Eten en drinken

Voorin de lounge is een buffet met eten en drinken te vinden. Er staan twee grote koffiemachines met keuze uit verschillende koffiespecialiteiten als cappuccino, café latte en espresso. Uiteraard is er ook keuze uit diverse theesmaken. Qua eten is er keuze uit vers (hand)fruit, ontbijtgranen met yoghurt, snoep en nootjes. In de koeling staan nog enkele kleine koude gerechtjes, maar echte maaltijden worden in deze lounge niet aangeboden. Op het einde van het buffet is nog een drankgedeelte te vinden. Voor een heel lang verblijf is deze lounge dus niet geschikt, aangezien er geen maaltijden worden geserveerd.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Service

De lounge werd tijdens mijn bezoek prima schoongehouden, dat geldt ook voor de sanitaire voorzieningen. Ook het buffet werd steeds netjes aangevuld. Alleen de koude gerechtjes in de koeling waren op. Er waren best veel reizigers in de lounge, maar ik kon alsnog rustig zitten. In sommige reviews die ik over deze lounge las was men nogal negatief over de gastvrijheid van de medewerkers. Dat heb ik tijdens mijn bezoek niet zo ervaren.

Mijn KLM vlucht naar Amsterdam was vertraagd dus ik had wat extra tijd voor deze review an de Infinity Lounge Nice. In en uit lopen was dan ook geen probleem op vertoon van mijn boarding pass.

Review Infinity VIP Lounge Nice Airport

Foto’s: InsideFlyer – MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *