Review: Hilton Garden Inn Bordeaux Centre

hilton, garden inn, bordeaux, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar weken geleden verbleef ik tijdens een kort reisje door Europa in de Franse stad Bordeaux. Hier vind je sinds kort het Hilton Garden Inn Bordeaux Centre. Nadat ik met de Thalys was aangekomen vanuit Brussel, zou ik hier een nacht verblijven om de volgende dag de trein te nemen naar Barcelona. Zeker de locatie van het hotel, dichtbij het station sprak me erg aan. De prijs per nacht in dit hotel kan behoorlijk variëren, maar door deze zo nu en dan in de gaten te houden en gebruik te maken van annuleerbare tarieven, wist ik er voor € 95 een nacht te boeken. In dit artikel dus een verslag van dit hotel.

Locatie

Het Hilton Garden Inn Bordeaux Centre bevindt zich aan de oostkant van het station Bordeaux St. Jean. Sinds kort is er aan deze kant van het station ook een ingang en daardoor sta je na ongeveer 10 minuten lopen voor de ingang van het hotel. In deze buurt wordt er op dit moment veel gebouwd. De locatie vind ik eigenlijk erg goed, aangezien je vlakbij het station bent. Ook het centrum van de stad is op loopafstand te bereiken. Er is echter geen tramhalte voor het hotel, maar wel op 5 minuten loopafstand.

hilton, garden inn, bordeaux, locatie
Locatie van het Hilton Garden Inn Bordeaux Centre.

Inchecken

Omstreeks 12:30 kwam ik aan op het station en vanaf hier ging ik direct naar het hotel. De lobby ziet er mooi en overzichtelijk uit. Bij de receptie legde ik uit dat ik hier een nacht had gereserveerd en overhandigde mijn paspoort. Vervolgens werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid en werd me verteld dat ik een upgrade had gekregen naar een King Deluxe Room. Helaas dus geen upgrade naar een suite, want die zijn ook aanwezig in dit Garden Inn hotel.

Mijn kamer was echter nog niet klaar, maar dit zou niet meer heel lang duren. Daarom besloot ik maar even te wachten in de zithoek van de lobby en even later werd mijn key card naar mij gebracht.

King Deluxe Room

Vervolgens nam ik de lift naar boven om naar mijn kamer te gaan. Alhoewel het gebouw al een tijdje bestaat, is het hotel zelf erg nieuw. Alles ziet er ook heel nieuw uit. In de gang op weg naar mijn kamer gaan bepaalde lichten alleen aan als er mensen voorbijkomen.

hilton, garden inn, bordeaux
Op weg naar mijn kamer.

Toen ik de deur van mijn kamer opende, viel me direct op hoe groot deze King Deluze Room is. Na binnenkomst stond aan de linkerkant een comfortabel kingsize bed. Ook in de kamer kon ik merken dat alles hier erg nieuw is.

Kingsize bed in de King Deluxe Room.

Tegenover het bed stond een bureau met aan de linkerkant de koffie- en theefaciliteiten. Naast de bureaustoel was er ook een gewone stoel met voetenbankje aanwezig. Aan de muur hangt een mooi televisiescherm met haarscherp beeld.

Bureau en televisie.

Verder is de kamer mooi aangekleed met lichtdecoratie. Wat ik ook mooi vond was het uitzicht op de rivier La Gironde. De kamer beschikt verder ook over een kleine minibar die niet gevuld was en een kast met haardroger, strijkijzer en kluisje.

Direct rechts na binnenkomst was de deur naar de badkamer. Ook deze is lekker groot en modern. In het midden vind je de wastafel met een aantal handdoeken en amenities, zoals zeep en shampoo. Rechts is het toilet en links de douche. Er is gelukkig wel een regendouche aanwezig, maar geen bad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Restaurant

Nadat ik terugkwam van mijn tripje naar Arcachon, heb ik die avond in het hotel gedineerd. Als welkomstgeschenk kreeg ik een voucher voor een gratis drankje en deze keer ging ik voor een glaasje rode Bordeaux wijn. De bar ziet er verder gezellig uit. Wat ik ook mooi vond was de grote collectie aan wijnflessen helemaal achter in het restaurant.

Na een gratis welkomstdrankje nam ik plaats bij een tafel en werd me de menukaart overhandigd. Ik bestelde nog een wijntje en besloot om als hoofdmaaltijd een lekker stuk vlees te nemen. Dit werd geserveerd met frietjes. Ook werd er een klein aperitiefje vooraf aan de maaltijd gebracht.

Wat betreft overige faciliteiten biedt het hotel nog een fitnessruimte en ook is er een vergaderruimte aanwezig op de eerste verdieping.

Ontbijt

Gold en Diamond leden kunnen bij Garden Inn kiezen tussen gratis ontbijt of 1.000 bonuspunten. Deze keer ging ik voor gratis ontbijt, aangezien mijn trein pas om 10:30 zou vertrekken. Het ontbijt wordt geserveerd in hetzelfde restaurant als waar ik die dag ervoor had gedineerd.

Er is een ruime keuze uit zowel een koud als een warm buffet. Ik was hier rond 8:00 ’s ochtends en toen was het nog redelijk rustig. Na 9:00 en zeker op zondagen is het vaak veel drukker bij een ontbijtbuffet.

Na dit heerlijke ontbijt, verliet ik omstreeks 9:30 het hotel om weer naar het station te gaan. Hier nam ik de trein naar Barcelona.

Overzicht

Voordelen

- Prima locatie
- Vriendelijke service
- Ruimte kamer
- Erg modern

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik had een aangenaam verblijf in het Hilton Garden Inn Bordeaux Centre. Alhoewel het hotel zich aan de andere kant van het station bevindt, ben ik goed te spreken over de locatie. Je staat redelijk snel in hartje centrum van de stad. Ik was zeker positief verrast over de grootte van de kamer waarin ik verbleef. De King Deluxe Room ziet er mooi en modern uit.

Verder was ik over de rest van het hotel ook goed te spreken. Ik vond de decoratie in het restaurant erg mooi. Het personeel in het hotel was verder vriendelijk. Ook het ontbijtbuffet was prima in orde. Ik kan een verblijf in het Hilton Garden Inn Bordeaux Centre dan ook zeker aanraden.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *