London Luton Airport komt met snelle treinverbinding naar centrum1 min leestijd

London Luton Airport Trein

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

London Luton Airport heeft is een samenwerking aangegaan met Albellio om een snelle treinverbinding van het vliegveld naar het centrum te realiseren. Vanaf december 2020 vertrekt er ieder half uur een express trein. Deze vertrekt vanaf Luton Airport Parkway station, welke dan bereikbaar is met een bus. Vanaf 2021 komt er ook een Direct Air-Rail Transit service, waardoor er een directe verbinding komt vanaf de terminal.

Directe trein vanaf London Luton Airport

Naar London Luton vertrekken dagelijks veel low cost maatschappijen. Zo vliegen easyJet en Level dagelijks vanaf Amsterdam Schiphol naar deze luchthaven. De treinen op deze treinverbinding zijn volledig elektrisch. Onderweg stoppen deze treinen ook in Corby, Ketterin, Wellingborough en Bedford.Tickets voor de treinservice zijn straks te koop op een speciale website, maar het is nog niet exact duidelijk wanneer deze online gaat.

De 33 treinen komen in London St Pancras aan. Dit treinstation ligt midden in het centrum en vanaf daar is het makkelijk verder reizen met bijvoorbeeld de metro. Daarnaast komt er een investering van 20 miljoen pond voor alle stations. Met dit geld worden er extra stoelen geplaatst, worden de wachtruimtes aangepast en komen er nieuwe lounge gebieden. Tot de Luton Express gaat rijden, kunnen passagiers met langzamere treinen naar het centrum reizen.

Eurostar vanaf St Pancras

Vanaf St Pancras vertrekt ook de Eurostar. Met deze trein kun je drie keer per dag naar Nederland reizen (of v.v.). In het weekend is deze directe treinverbinding twee keer per dag beschikbaar. De Eurostar stopt in Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal. De totale reisduur van London naar Amsterdam bedraagt ongeveer vier uur. Meer informatie over deze treinverbinding kun je in dit artikel lezen.

InsideFlyer

Afbeeldingen ©London Luton/Albellio/Eurostar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *