Review: Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport4 min leestijd

hilton, garden inn, ngurah rai airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië een paar maanden geleden verbleef ik een nacht in het Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport. Daarvoor verbleef ik 5 nachten in het Hilton Bali Resort waarvan je hier een review kan lezen. Dat hotel ligt echter niet heel dicht bij de luchthaven en daardoor verbleef ik voor slechts 5.000 punten 1 nacht in het Garden Inn voordat ik weer het vliegtuig zou nemen naar Kuala Lumpur. In dit artikel lees je mijn ervaringen in dit hotel en waarom je dit hotel nu wel en niet moet kiezen tijdens je verblijf op Bali.

Locatie

Zoals de naam al aangeeft ligt het Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport dichtbij de luchthaven van Denpasar. Vanaf de aankomsthal neem je het beste een taxi, of nog beter: een ‘grab’. Dit is de lokale Uber in Zuid-Oost Azië. Het hotel ligt ongeveer op 5 minuten rijden vanaf de luchthaven.

locatie, hilton, garden inn, bali
Locatie van het Hilton Garden Inn Denpasar Ngurah Rai Airport

Check-in

Ik kwam echter op dat moment vanaf het Hilton Bali Resort en dit ligt ongeveer op 35 minuten rijden van het Garden Inn. Om het hotel binnen te komen moest ik eerst door de beveiliging. De lobby ziet er eenvoudig, maar netjes uit. Het was op dat moment 4 uur ’s middags en voor dat tijdstip was het erg rustig bij de check-in.

lobby, garden inn, bali, denpasar
Lobby van het hotel.

Met een glimlach werd ik van harte welkom geheten in het hotel en ik overhandigde mijn paspoort. De receptionist bedankte me voor mijn loyaliteit als Gold-lid en nadat ik was ingecheckt ontving ik mijn key card en kon ik de lift nemen naar de derde verdieping waar mijn kamer zich bevondt.

Kamer

Ik zou verblijven in een King Room. Vanaf de derde verdieping heb je een mooi uitzicht op de lobby en het restaurant. Het hotel heeft twee vleugels waar zich de kamers bevinden. Ik had kamer 3027 en deze kamer heeft een mooi uitzicht op het zwembad.

hilton, garden inn, bali
De vleugel op de derde verdieping.

De kamer ziet er mooi en netjes uit. In het midden bevindt zich een lekker kingsize bed en de kamer is verder mooi gedecoreerd.

kingsize, kamer, garden inn, bali
Prima kingsize bed.

Tegenover het bed bevindt zich een bureau met televisie aan de wand.

king room, garden inn, bali
King Room

Ook de badkamer ziet er prima uit. Er is geen bad aanwezig, maar wel een regendouche. Verder is er een haardroger en zijn er voldoende handdoeken aanwezig.

badkamer, garden inn, bali
Badkamer

Faciliteiten

Het hotel biedt een zwembad met ligstoelen aan weerszijden. Tijdens mijn verblijf waren er werkzaamheden gaande waardoor niet alle ruimtes toegankelijk waren. Het water van het zwembad is goed op temperatuur, niet te warm, niet te koud. De gehele ruimte ligt er netjes bij en alles ziet er goedverzorgd uit.

zwembad, hilton, garden inn, bali
Het zwembad met ligstoelen aan weerszijden.

Naast het zwembad biedt het hotel ook een fitness en restaurant. Ik heb hier die avond gedineerd en toevallig werd er een buffet aangeboden met Balinese lekkernijen. Ook het à la carte menu zag er interessant uit. Een leuk detail vond ik het leeslampje op de kaart.

garden inn, bali, hilton
A la carte menu met leeslampje.

Naast de Nasi gerechten was er keuze uit diverse vlees- en kip gerechten. Doordat ik ook al van het buffet had gegeten, had ik niet zoveel trek en ging daardoor maar voor een klein kipgerecht. Als toetje nam ik een chocoladecake. Die smaakte niet slecht, zeker in combinatie met een lekkere rode wijn.

hilton, garden inn, bali

Ontbijt

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in hetzelfde restaurant waar ook het diner wordt geserveerd, je kunt dus ook buiten ontbijten. Tot 10:30 kun je hier genieten van een prima ontbijtaanbod en dit vond ik zeker niet slecht voor en Garden Inn hotel. Ook de ruimte vond ik zeker niet tegenvallen, genoeg plaats.

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport is een prima hotel voor een nacht, bijvoorbeeld net na of voor je volgende vlucht. Het hotel ligt namelijk op 5 minuten rijden vanaf de luchthaven. Ik zou het hotel niet willen aanraden voor een langer verblijf, omdat er in de omgeving weinig vertier is en bovendien ligt het hotel niet aan het strand.

Het zwembad en het restaurant zijn zeker pluspunten in dit hotel, maar ik was nog meer onder de indruk van het ontbijt hier. Er is meer dan genoeg keuze uit verschillende gerechten en ook de ruimte viel me zeker mee.

Als ik volgende keer weer een late aankomst of vroege ochtendvlucht heb, zal ik zeker weer verblijven in het Garden Inn, het is goede deal voor slechts 5.000 punten per nacht.

Overzicht

Voordelen

- Dichtbij de luchthaven
- Uitstekend ontbijtbuffet
- Goede deal voor 5.000 punten per nacht

Nadelen

- Niet geschikt voor langer verblijf
- Ver van het strand

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport is een prima hotel voor een nacht, bijvoorbeeld net na of voor je volgende vlucht. Het zwembad en het restaurant zijn zeker pluspunten in dit hotel, maar ik was nog meer onder de indruk van het ontbijt hier. Er is meer dan genoeg keuze uit verschillende gerechten en ook de ruimte viel me zeker mee.

4 min leestijd">
3.7

Reacties

  1. NvGFocus zegt

    Een prima hotel inderdaad als je een vroege vlucht hebt. Van en naar de luchthaven hebben ze ook een shuttlebusje welke elk uur gaat.
    Tip: Gebruik je punten bij dit hotel, erg goede rate van maar 5000 punten toen ik er verbleef

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Dankjewel. En het klopt inderdaad dat het hotel ook een shuttle bus heeft van en naar de luchthaven, bedankt voor het aangeven, ik zal het aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *