Review: Hilton Bali Resort3 min leestijd

hilton, bali, resort, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn weekje op Bali verbleef ik vijf nachten in het Hilton Bali Resort. Van dit hotel heb ik veel goede verhalen gehoord, het zou zelfs beter zijn dan het Conrad Bali! Tot 2016 was dit resort eigendom van een Indonesische hotelketen, maar sindsdien heeft Hilton het overgenomen.

Locatie

Het Hilton Bali Resort ligt helemaal in het zuiden van Bali, in de plaats Kuta Seletan. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf de luchthaven om bij het hotel te komen.

hilton, bali, resort, locatie
Locatie van het Hilton Bali Resort.

Check-in

Nadat ik was aangekomen op de luchthaven nam ik een Grab naar het hotel. Dit is een soort van Uber service in Zuid-Oost Azië en is veel goedkoper dan een taxi. Het was gelukkig niet erg druk, dus al gauw arriveerden we bij het resort. De lobby bevindt zich vreemd genoeg op de vijftiende verdieping, dit komt namelijk door het hoogteverschil tussen het strand en de ingang van het resort. De lobby is mooi ingericht, maar oogt niet heel modern.

Ik mocht plaatsnemen waarna het check-in process werd afgehandeld. Ook werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Gold lid en daardoor kreeg ik een upgrade naar een kamer met ocean view.

Kamer

Nadat ik was ingecheckt, werd ik keurig begeleid naar de kamer. Deze bevond zich op de vijfde verdieping en door de grootte van het resort was het een behoorlijk stuk lopen. De kamer zag er mooi en ruim uit.

hilton, bali, resort, kamer, ocean view
Kamer met Ocean View Hilton Bali Resort.

Naast een groot kingsize bed is er een zithoek aanwezig. Er is geen bureau om aan te werken, maar dit is dan ook een resort. Aan de andere kant hangt een televisie aan de muur en ook is er een minibar aanwezig. Daarnaast heeft de kamer toegang tot een balkon met mooi uitzicht over het hele resort.

Tussen de kamer en de douche is een glazen wand waardoor de hele ruimte mooi overzichtelijk is. In de badkamer zelf is naast een wastafel en toilet een bad en aparte douchecabine aanwezig.

Faciliteiten

Het Hilton Bali Resort heeft eigenlijk alle faciliteiten die je in een 5-sterrenresort zou verwachten. Ik vond vooral het grote zwembad met directe toegang tot het strand erg mooi.

Bij dit zwembad is een bar en restaurant aanwezig met mooi uitzicht op het strand. De service hier is goed, maar ik vond het eten wat tegenvallen. Boven dit restaurant is ook nog een mooi dakterras. Ook waren niet alle wijnen beschikbaar. Naast dit mooie zwembad biedt het hotel ook een fitness en spa met massage.

Executive Lounge

Als Gold lid had ik geen toegang tot de executive lounge, maar doordat ik gevraagd had voor een rondleiding door het resort, kon ik hier toch even een kijkje nemen. De lounge biedt zowel een binnenvertrek als buitenvertrek en heeft zelfs een eigen zwembad met ligstoelen.

executive lounge, hilton bali resort
Executive Lounge Hilton Bali Resort

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de ontbijtzaal op de vijftiende verdieping. De ruimte vond ik wel groot, maar niet echt sfeervol. Je kunt er alles vinden voor een goed ontbijt, maar de cappuccino moest van een andere ruimte komen.

ontbijt, hilton bali resort
Ontbijt

 

Overzicht

Publicatie Datum

29 November 2018

Voordelen

- Mooie ligging direct aan het strand
- Groot zwembad
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Eten en drinken kan beter

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Bali Resort heeft me zeker verrast. Ik had er een erg aangenaam verblijf met goede service. Ik vind vooral de ligging van het resort met zwembad en directe toegang tot het strand erg mooi. Het personeel is niet onderbemand en is erg vriendelijk. Nooit was het lang wachten voordat een drankje of maaltijd werd geserveerd en dit werd altijd gedaan met een glimlach. De kamer ziet er mooi en modern uit en heeft alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf. Ik kan je een verblijf in het Hilton Bali Resort daarom zeker aanraden.

3 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *