Review: Hilton Long Beach

hilton, long beach

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In december verbleef ik tijdens mijn bezoekje aan LA drie nachten in het Hilton Long Beach. Voor een Hilton hotel in de VS betaal je al snel $250 per nacht, en zeker in steden zoals Los Angeles. Na wat hotels met elkaar vergeleken te hebben, vond ik het Hilton Long Beach er prima uitkomen voor $195 per nacht, inclusief belasting. Door mijn Hilton Honors Diamond status zou ik tijdens mijn verblijf gratis ontbijt krijgen en bovendien maakte ik kans op een upgrade naar een suite. In dit artikel lees je over mijn ervaringen in dit hotel.

Locatie

Het Hilton Long Beach bevindt zich in het centrum van Long Beach, niet ver verwijderd van het strand en de belangrijkste tramhalte. Met de tram is het ongeveer drie kwartier reizen vanaf Downtown LA. Ik nam echter een Uber vanaf de luchthaven van Los Angeles en deze rit duurde iets minder dan 40 minuten. Door de centrale ligging van het Hilton Long Beach ben ik erg te spreken over de locatie van het hotel.

hilton, locatie, long beach
Locatie van het Hilton Long Beach.

Inchecken

Nadat mijn Uber chauffeur me had afgezet bij het Hilton Long Beach, liep ik de lobby binnen en begaf ik me naar de receptie. De lobby ziet er mooi en overzichtelijk uit. Doordat het bijna Kerstmis was stond er een kerstboom en was de hele ruimte mooi versierd.

Het was op dat moment nog 11 uur ’s ochtends en ik had van te voren geen email naar het hotel gestuurd met de vraag of ik een vroege check-in kon krijgen. De mevrouw bedankte me voor mijn loyaliteit als Diamond lid en ik vroeg vervolgens of er nog suites beschikbaar waren. Ze zei dat ze me op dit moment een gewone kamer kon geven, maar dat er een suite beschikbaar was om 15:00. Dat kwam niet zo heel gek uit, aangezien ik dat weekend met wat vrienden had afgesproken die ik tijdens een event eerder in september had ontmoet.

Toen ik vervolgens om 15:00 uur terugkwam, kon ik gelukkig naar mijn suite gaan. Ik had mijn bagage in die tijd gestald in de garderobe. Er werd me verteld dat ik gratis ontbijt zou krijgen door mijn Diamond status en dit zou worden geserveerd in het restaurant op de eerste verdieping. Nadat ik mijn key card had ontvangen nam ik de lift naar de twaalfde verdieping waar mijn suite zich bevond.

Junior Suite

Ik had een upgrade naar een King Bed Junior Suite gekregen en toen ik de deur opende, viel me op hoe groot de ruimte was. Ik vond het trouwens meevallen dat ik in de VS een upgrade naar een suite gekregen had. Meestal krijg je als Diamond lid een korting op een suite upgrade zoals ik eerder in het Hilton San Diego Bayfront had ervaren. De suite leek meer op een woonkamer dan op een standaard hotelkamer. Zo was er een sofa en stoel met tafel te vinden en was er plaats voor vier personen. Boven de sofa hing een spiegel en direct bij de deur is een minibar te vinden met koffie- en theefaciliteiten.

hilton, long beach, junior suite
Hilton Long Beach Junior Suite.

Aan de andere kant stond een bureau en vanaf daar had ik een mooi uitzicht door het raam over de omgeving. Bij het bureau waren voldoende stopcontacten en ook USB poorten te vinden. Naast het bureau was er een deur naar het balkon, hier was ook nog een tafel met twee stoelen te vinden. Doordat het balkon gericht was op het zuidwesten kon ik die avond nog genieten van een mooie zonsondergang.

Aan de andere kant van de suite bevond zich een prima kingsize bed met aan de overkant de televisie. Doordat ik een corner suite had was er ook aan de noordkant een raam. Er was dus voldoende daglicht in de suite. Ook kon ik mijn telefoon in de houder plaatsen waardoor de muziek uit de luidsprekers kwam in plaats van uit mijn telefoon.

kingsize, hilton, long beach
Prima kingsize bed

Tegenover het kingsize bed is de deur naar de badkamer. Hier is ook nog een ruimte te vinden om wat spullen op te bergen. De badkamer was wel voldoende groot, maar de faciliteiten vielen me tegen. Zo is er geen bad te vinden. Er is zelfs geen regendouche en dat zou je toch echt wel verwachten in een moderne suite. Voor de rest gelukkig wel voldoende zeep en handdoeken.

Faciliteiten

Op de eerste verdieping heb je toegang tot het buitenzwembad, je hebt hiervoor wel je key card nodig. Toen ik die dag ervoor landde op Los Angeles vroor het nog ’s nachts, maar twee dagen later was het ongeveer 20 graden en scheen de zon; wat een verschil! Daardoor was het prima vertoeven aan het zwembad. Ook is hier een jacuzzi te vinden, maar helaas waren hier wat problemen mee waardoor ik het personeel moest raadplegen. Gelukkig heb ik toch nog hiervan kunnen genieten. Daarnaast is er nog een fitnessruimte te vinden.

Helaas is er geen executive lounge aanwezig in het hotel. Op de begane grond is een restaurant te vinden en hier kun je terecht voor lekkere maaltijden. Ik heb er twee keer gedineerd en was beide keren tevreden om het eten en de service, als het nu om een simpele burger ging of om een lekker stuk vlees. Ook de rode wijn smaakte er heerlijk bij!

Ontbijt

Alhoewel het restaurant zich op de begane grond bevindt, wordt het ontbijt geserveerd in het restaurant op de eerste verdieping. Vanaf 6:30 kon ik hier terecht voor het ontbijt. Je krijg als Gold en Diamond lid weliswaar gratis toegang tot het ontbijtbuffet, maar je moet wel extra betalen voor bijvoorbeeld pannenkoekjes of zelfs cappuccino! Dat is vaak zo in hotels in de VS. Je krijgt dan soms wel korting door je elitestatus. Het buffet ziet er verder prima uit en er is genoeg keuze uit o.a. vers fruit, croissants en alles wat je maar kunt wensen voor een standaard ontbijtbuffet.

Conclusie

Ik heb zowel positieve als negatieve zaken ervaren tijdens mijn verblijf in het Hilton Long Beach. Ik was erg verrast doordat ik een upgrade gekregen had naar een junior suite. De suite ziet er prima uit en zeker de grootte ervan viel me erg mee. Alle faciliteiten waren er prima in orde. De badkamer viel tegen, er was namelijk geen bad en zelfs geen regendouche aanwezig en dat zou je toch echt wel verwachten in een suite!

Wat betreft faciliteiten zit je in het hotel goed. Alhoewel er geen executive lounge aanwezig is in het Hilton Long Beach, is het prima vertoeven aan het buitenzwembad met jacuzzi. Ook de fitnessruimte is prima in orde. Het restaurant op de begane grond biedt voldoende mogelijkheden aan heerlijke gerechten en ook het ontbijtbuffet is prima, al was het wel een tegenvaller om voor cappuccino extra te betalen.

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Mooie suites
- Uitstekende service
- Prima faciliteiten

Nadelen

- Geen bad en regendouche in suite
- Geen executive lounge
- Problemen met jacuzzi

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Long Beach biedt een prima service en verblijf aan haar gasten. Ik ben zeker tevreden over de locatie van het hotel, mooi in het centrum en dicht bij het strand. De kamers zien er prima uit en de service is er uitstekend, al viel me de badkamer was tegen doordat er geen bad en regendouche aanwezig is. De faciliteiten van het hotel zijn ook prima. Er is dan wel geen executive lounge aanwezig, het buitenzwembad en de fitnessruimte maken dit zeker goed. Ik kan je daarom een verblijf in het Hilton Long Beach zeker aanraden.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *