Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Java is één van de populaire bestemmingen in Indonesië. Het eiland heeft naast hoofdstad Jakarta en steden als Yogyakarta nog veel meer te bieden. Zo staat de provincie Oost-Java bekend om de prachtige natuur. Je vindt hier bijvoorbeeld de bekende Bromo vulkaan in Bromo Tengger Semeru National Park. Tijdens onze reis door Indonesië verbleven we in Oost-Java in de stad Malang. In deze review lees je alles over onze ervaring met het Grand Mercure Malang Mirama.
Rondreis door Azië
Afgelopen zomer maakten we een mooie reis in Azië. ITA en Saudia brachten ons in hun comfortabele Business Class cabine naar Jakarta. Hier begon onze reis door Java. Na een bezoek aan de Indonesische hoofdstad namen we de KAI trein om het midden en oosten van het eiland te verkennen. Hier doen we onder meer de steden Yogyakarta, Solo en Malang aan. Vanuit Malang vlogen we met Garuda Indonesia terug naar Jakarta om onze reis te vervolgen met een bezoek aan een aantal tropische eilanden van de Filipijnen.
Malang is onze uitvalsbasis voor een bezoek aan de bekende Mount Bromo, maar natuurlijk ook aan de stad zelf. In de stad verbleven we bij het Grand Mercure Malang Mirama (onderdeel van Accor), waar je in deze review alles over leest.
Locatie in Malang op het eiland Java
Voor een reis over het eiland Java kun je zeker enkele weken uittrekken. In het westen vind je onder meer de hoofdstad Jakarta en verschillende nationale parken. Midden-Java staat juist weer bekend om de prachtige tempels zoals de indrukwekkende boeddhistische tempel Borobudur en het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan. In het oosten van Java vind je steden als Surabaya en Malang. Dit deel van het eiland staat vooral bekend om de nationale parken, berggebieden en natuurlijk de vulkaan bij Mount Bromo in het Nationaal park Bromo Tengger Semeru.
Nadat we het westen en midden van Java hebben bezocht reizen we dus per trein verder naar Malang. Deze stad ligt op zo’n 325 kilometer van Surakarta en 90 kilometer van Surabaya. Malang voelt niet als een hele grote stad, maar toch wonen er bijna 850.000 mensen.
Accor heeft op dit moment 2 hotels in Malang. Het ibis Styles Malang ligt op een kleine 2 kilometer van het stadscentrum en 10 kilometer van de luchthaven van de stad. Dit hotel is al te boeken vanaf € 24 per nacht. Het Grand Mercure Malang Mirama ligt iets verder van het centrum, maar biedt wel meer faciliteiten dan ibis Styles. Dit hotel ligt op een kleine 6 kilometer van het centrale treinstation. Een overnachting bij het Grand Mercure in Malang begint bij € 61. Dit hotel staat wel bekend als een van de betere grote hotels in de stad. Het Ijen Suites Hotel is ook populair bij toeristen. Zelf vond ik Ijen wat gedateerd ogen en de prijzen voor een overnachting waren ook vrij hoog ten tijde van mijn bezoek.
Ontvangst Grand Mercure Malang Mirama
Vanuit het station van Malang is het nog wel een stukje lopen naar het hotel. Daarom bestellen we via Grab een taxi naar het Grand Mercure. Na een rit van ongeveer 15 minuten komen we aan bij het hotel. Na een veiligheidscontrole zet de taxi ons af bij de ingang. Het is meteen duidelijk dat het Grand Mercure geen klein hotel is. Naast een uitgestrekte parkeerplaats zijn ook de entree en lobby groot te noemen.
De ontvangst is zeer vriendelijk. Medewerkers staan meteen klaar om de deur te openen en ons naar de receptie te begeleiden. Het is al laat in de avond, dus lang hoeven we niet wachten voor we aan de beurt zijn. De check-in formaliteiten duren gelukkig niet lang. Binnen een mum van tijd krijg ik de kamerkaarten overhandigd.
De kamers van het Grand Mercure Malang Mirama
Het Grand Mercure Malang beschikt over 3 soorten kamers en 2 verschillende suites. De kamers zijn allemaal beschikbaar met 1 kingsize bed of 2 losse bedden. De suites hebben enkel één groot kingsize bed.
De instapcategorie is de Deluxe Room van 33 m2. Deze kamers bevinden zich op de 5e tot en met de 7e verdieping en hebben uitzicht op de stad. Gasten krijgen dagelijks 2 items uit de ietwat bescheiden gevulde minibar. De Deluxe Executive kamer heeft ook een oppervlakte van 33 m2, maar heeft uitzicht op de bergen. In deze kamer krijgen gasten 4 items per dag uit de minibar. De Executive Room hebben ook dezelfde afmeting, maar bevinden zich op een hogere verdieping. Het gaat om verdieping 17 en 18. Verder zijn de faciliteiten hetzelfde.
Ga je liever voor een luxe suite? Dan heb je keuze uit de Junior Suite van 50 m2 of de Executive Suite van 62 m2. De badkamers in de suites beschikken ook over een ligbed.
In de rest van deze Review over het Grand Mercure in Malang ga ik in op de Executive Room.
De kamer: Executive Room
Het hotel is van de lobby tot de liften en gangen erg smaakvol vormgegeven. Er is veel gewerkt met wat donkerdere kleuren, houten materialen en sfeerverlichting. Die indruk wordt in ieder geval doorgetrokken in de hotelkamer.
Bij binnenkomst in de Executive Room is in het halletje rechts een deels open garderobekast. Hier zijn de kasten te vinden om bijvoorbeeld kleding in op te bergen. In het midden is een open gedeelte waar koffers en tassen zijn op te bergen. Ga je meteen bij binnenkomst links dan tref je de badkamer. Daarover later meer in de review over het Grand Mercure Malang.
In het verlengde van het halletje is nog een klein pantry te vinden. Hier staat een waterkoker met flesjes bronwater. Ook is er naast de mokken gedacht aan theezakjes, oploskoffie, suiker en creamer. Onderin de kast staat een minibar. Bij deze kamer zijn een aantal items uit de minibar inbegrepen. Naast het bronwater kregen we 2 drinkpakjes met gezoete ijsthee en 2 zakjes met Javaanse zoute snacks.
In de slaapkamer valt direct het grote hoofdbord boven de bedden op. Hierop zijn is een mooi batikpatroon te zien. Dit is ook doorgetrokken in het vloerkleed onder de bedden. In deze Executive Room staan zijn 2 losse bedden. Het is ook mogelijk om voor één kingsizebed te kiezen. In beide gevallen staat er aan elke kant een klein nachttafeltje.
Tegenover het bed is een grote tv netjes in de wand weggewerkt. Daaronder is nog een wandplank geplaatst met opbergruimte. Achterin de kamer staat een chaise longue met een stoel en een tafeltje. Alhoewel het een ‘Exucutive kamer’ heet vind je er helaas geen bureau. Het raam geeft een mooi uitzicht op de bergen in de omgeving.
De badkamer
De deur naar de badkamer is bij binnenkomst links. In tegenstelling tot de kleurrijke slaapkamer is hier wat grijs. Dat komt voornamelijk door het veelvuldig gebruik van grijze vloer- en wandtegels. De badkamer is voorzien van een enkele wastafel met grote spiegel. En achterin staat het toilet. Aan de andere kant is de inloopdouche voorzien van een glazen wand, wat een ruimtelijk effect geeft. De douche biedt zowel een hand- als regendouche.
Er zijn meer dan voldoende handdoeken in verschillende afmetingen. In de garderobekast in het halletje zijn nog slippers en één badjas te vinden. Wat betreft amenities is er onder meer gedacht aan tandenborstels met tandpasta, een scheermesje met scheerschuim, kam, oorstaafjes en een nagelvijl. Best uitgebreid dus. Verder staat er bij de wastafel een flacon met handzeep. En in de douche kun je shower gel en shampoo met conditioner gebruiken.
Ontbijt bij Restaurant Trimurti
Tijdens ons verblijf bij het Grand Mercure Malang hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijtbuffet bij Restaurant Trimurti. Het buffet is zeer uitgebreid te noemen. Er is keuze uit allerlei lokale en internationale gerechten. Veel wordt op bestelling verse bereid.
Het aantal zoete gerechten is ook zeer groot. Het zijn voornamelijk lokale specialiteiten die pro-actief aan de man worden gebracht, wat soms tot een beetje een chaotische sfeer leidt.
Alles smaakt heel goed en de kwaliteit is ook prima. De medewerkers lopen af en aan om alles aan te vullen. Koffie en thee zijn trouwens wel ‘op bestelling’, maar verse sappen en smoothies kun je zelf pakken.
De service in het restaurant is wel wisselend. De ene keer wordt je er goed geholpen, terwijl men de volgende dag naar geen enkele gast omkijkt. Hier zie je dat medewerkers nog wel wat beter getraind moeten worden. Los hiervan zou ik het ontbijtbuffet zeker aanraden.
Faciliteiten van het hotel
Het mooie aan dit hotel is dat er best veel faciliteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groot zwembad met glijbaan, een uitgebreide spa en een mooie fitnessruimte. Het zwembad is dagelijks geopend van 7.00 tot 19.00 uur. En de fitnessruimte en de spa van 8.00 tot 22.00 uur. Alle gasten kunnen ook gebruikmaken van gratis snelle en stabiele WiFi.
Verder zijn er diverse restaurants en bars. Op de begane grond vind je het Coffee Café. Hier kun je naast snacks en kleine gerechten ook koffie, thee, cocktails en mocktails krijgen. Op de bovenste verdieping van het Grand Mercure is de Sky Lounge bar te vinden. Deze grote en mooi ontworpen bar biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
Ook voor een goede maaltijd hoef je het hotel niet uit. Restaurant Trimurti biedt dagelijks een uitgebreid buffet voor ontbijt, lunch en diner. Bij Restaurant Lanhua kun je terecht voor moderne Chinese gerechten. Als dat nog niet genoeg is kun je ook nog aanschuiven bij Restaurant Ebisu. Dit restaurant biedt zowel een buffet als een kaart met Japanse specialiteiten.
De grote parkeerplaats bij de entree had ik al eerder benoemd. Parkeren is kosteloos. Dit heeft ook te maken met het naastgelegen evenementencomplex dat gebruikt kan worden voor zakelijke bijeenkomst, feesten en bruiloften tot 2.200 gasten. Tijdens mijn verblijf heb ik hier overigens geen last van gehad qua drukte.
Voordelen Accor ALL
In deze review over het Grand Mercure Malang zal ik ook de voordelen van Accor ALL benoemen. Ten tijde van dit bezoek had ik nog de ALL Gold status. Na deze reis door Tunesië, Indonesië en de Filipijnen ben ik geüpgraded naar de Platinum status. De Gold status geeft echter ook enkele interessante voordelen bij dit hotel.
Allereerst kreeg ik een upgrade van een Deluxe Executive Room naar een Executive Room. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Eenmaal op de kamer troffen we een welkomstgechenk in de vorm van een bord met fruit en een kaartje van het hotel. Erg attent. Dit kwam nog bovenop de 2 vouchers voor de welkomstdrankjes. Dit kon alleen op de begane grond gebruikt worden en helaas niet bij de rooftop bar.
Een vroege check-in was dit keer niet aan de orde omdat ik pas laat aankwam bij het hotel. Gelukkig konden we wel kosteloos gebruikmaken van een late check-out.
Als Gold lid spaarde ik 523 Reward punten en 523 Status punten. Daar kwam nog een bonus van 252 Reward punten bovenop door de Gold status. Voor dit verblijf van 3 nachten betaalde ik € 172 voor 2 personen. Hierbij is het ontbijtbuffet inbegrepen. In dit bedrag is een korting van € 40 inbegrepen omdat ik 2.000 Rewardpunten had ingezet. Let op dat dit het ALL Plus Voyageur tarief betreft wat een korting van 20% op het flexibele tarief opleverde.
Bron foto’s Review Grand Mercure Malang: InsideFlyer – Christian
Geef een reactie