Review: Grand Hyatt Kuala Lumpur

Grand Hyatt Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië in de zomer van 2016 was het Grand Hyatt Kuala Lumpur het laatste hotel waarin ik zou verblijven. Ik had kort voor aankomst succesvol een Hyatt Diamond Suite Upgrade in kunnen zetten en mijn verwachtingen waren hoog gespannen.

grand-hyatt-kuala-lumpur-25

Ligging

Vanaf de luchthaven van Kuala Lumpur was het met de Uber black taxi ongeveer een uur rijden naar hotel. Uber werkt overigens zeer goed in Kuala Lumpur, echt een aanrader! Ik kwam rond 13.00 uur aan bij het hotel. Het was een zondag en er was weinig verkeer op de weg. Het hotel ligt middenin het centrum naast het KL Convention center en het aquarium. Vanuit het hotel heb je frontaal uitzicht op de beroemde Petronas Twin Towers. De KL Monorail ligt tegenover het hotel, en het luxe Pavilion winkelcentrum is binnen 10 minuten lopen te bereiken. De ligging is dus ideaal, alleen op weekdagen staat er vaak wel een file voor de ingang. Zeker tijdens de spitsuren. De terugreis (in de spits) per taxi naar de luchthaven duurde overigens 75 minuten.

Check-in

Het hotel opende zijn deuren in augustus 2012. Het is gevestigd in een groot gebouw, het onderste deel tot en met de 16e verdieping bevat kantoren. Bij de ingang op de begane grond loop je een grote hal binnen en neem je de lift omhoog. De hotel receptie is op de 39e verdieping. Op de 38e verdieping is het restaurantgedeelte en de grand club is gevestigd op de 37e verdieping, van de 36e tot de 17e verdieping zijn de kamers.

Ik ging bij aankomst vanuit de centrale lobby op de begane grond onder begeleiding naar de receptie op de 39e. Toen men erachter kwam dat ik een suite had gereserveerd, ging we opnieuw onder begeleiding naar de club lounge op de 37e verdieping. Beetje omslachtig. Het check-in process in de club lounge verliep verder soepel en gelukkig was de kamer al gereed voor gebruik. De werking van de liften is wel even wennen, vanuit de kamer naar de begane grond moet je altijd overstappen op de 39e verdieping.

Kamer

Door de inzit van een Hyatt Diamond suite upgrade (DSU) document kunnen Gold passport leden 4 keer per jaar een standaard kamer laten upgraden naar een suite voor maximaal 7 dagen. In het Grand Hyatt Kuala Lumpur wordt er bij inzet van een DSU standaard een corner suite toegewezen. Soms is er nog een verdere upgrade mogelijk naar een kamer met uitzicht op de Twintowers, maar dat geluk had ik niet. Het hotel zat de hele week namelijk echt vol. Ik heb er verder ook niet naar gevraagd. Maar de toegewezen suite op de 34e verdieping was verder prima.

Bij binnenkomst was links een apart en ruim toilet. Rechtsvoor mij trof ik een fijn bureau aan met daarachter een ruime zitbank met uitzicht op een grote LCD TV. Links van de TV de ingang naar de badkamer, rechts van de TV de ingang naar de masterbedroom. Er stonden verse bloemen die regelmatig zijn vervangen. De minibar was niet inclusief, wel stonden er meer dan voldoende flesjes water en enkele potten met koekjes en snoepjes. Ook kreeg ik dagelijks een nieuwe fruitschaal en iedere dag een nieuw bord met gebakjes. Het reinigen van twee kledingstukken per verblijf was ook inclusief.

De badkamer was voor mij het hoogtepunt van de suite. De badkamer had links een groot apart toilet, een aparte kleedkast met een kluisje en een strijkijzer. Daarnaast was er een aparte en zeer ruime douche. In het midden van de badkamer stond er verder een groot vrijstaand bad en rechts twee apart wastafels met ruim voldoende afleg mogelijkheden.

grand-hyatt-kuala-lumpur-2

De badproducten zijn van June Jacobs, ik vind ze niet erg bijzonder. Achter de badkamer lag de ruime slaapkamer met een apart loungebank. Uitzicht vanuit de kamer was op de stad, last van verkeersgeluid was er niet. Naast het bed stond naast de gebruikelijke flesjes water ook een draadloze Bose speaker. Verder kon ik alle lichten bedienen vanuit het bed, erg prettig allemaal. Wel was de werking van alle lichten enigzins onduidelijk.

De werking van de airco was perfect en stil. WIFI ontvangst was overal in het hotel zeer goed. De schoonmaak van de kamer vond twee keer per dag plaats, en alles was brandschoon. Ook hier was er weinig te wensen. Dit was een gewoon een prima suite! Absoluut 5 -sterren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het is momenteel een klasse 3 hotel binnen Hyatt. De kosten voor een standaard kamer per nacht is 12.000 punten of 6.000 punten en 75USD. De EUR 125 per nacht die ik betaalde was een goede deal.

Club Lounge

De aanwezigheid van een goede club lounge is voor mij belangrijk. Het is voor mij geen beslissende factor, maar het is wel een belangrijke. Vooral tijdens vakanties laat ik mij graag verwennen. Ik had door mijn Gold status bij Marriott en Diamond status bij Hilton voldoende keuze in hotels met een club lounge in Kuala Lumpur. Maar ik las vooraf gemixte reviews zoals een beperkt aanbod (Hilton KL) en met maximaal twee gasten toegang tot de club lounge (Marriott KL). Nu staat de club lounge van het Grand Hyatt Kuala Lumpur, net als de lounge van het Grand Hyatt Hong Kong, bekend om het uitstekende aanbod aan eten en drinken. Ook is de toegang tot de lounge niet beperkt tot 2 personen. Mede door de goede reviews van club lounge koos ik er uiteindelijk voor om het Grand Hyatt hotel te boeken.

Ik kan bevestigen dat de verhalen en reviews van de club lounge juist zijn, het aanbod is ruim en gevarieerd. Vooral het aanbod ’s avonds in de club lounge was de moeite waard! Iedere avond is er verse sushi en telkens is er een wisselende Aziatische maaltijd (met rijst of noedels en aparte warme groenten). Naast de gebruikelijke salades, kazen en broodjes. Ook was er iedere avond verse vis of vlees dat door de koks wordt afgesneden.

Het aanbod in (sterke) drankjes was voldoende, de glazen stonden nooit lang leeg. Wel jammer dat er geen champagne werd geschonken. De bediening in de club lounge was erg attent, na een paar dagen wist men mijn naam en voorkeuren. Tussen 18.00 en 20.00 uur was het soms wel dringen in de lounge, maar er was altijd nog wel ergens een plekje beschikbaar. Toegang tot de club lounge hebben Diamond leden van Hyatt, mensen die in een suite verblijven en mensen die een club lounge kamer geboekt hebben. De club lounge van het Grand Hyatt Kuala Lumpur is echt de moeite waard, niet zo goed als de club lounge van het Grand Hyatt Hong Kong maar het is een goede 2e.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de ochtend was het aanbod in de club lounge wel beperkt, warme gerechten waren ’s ochtends enkel op bestelling beschikbaar en dit werd ook van beneden gebracht. Voor een verse croissant is de club lounge perfect, wil je meer en uitgebreid ontbijten dan kun je beter naar het restaurant op de 38e verdieping gaan. Het was overigens nooit druk in de ochtenduren in de lounge.

Ontbijt

Waar het wel druk is, is in het reguliere ontbijt restaurant op de 38e verdieping. En dan bedoel ik echt druk! Bijna iedere ochtend moest ik 5-10 minuten wachten alvorens er een tafel beschikbaar kwam. En waar het aanbod van het ontbijtbuffet echt enorm was, de service tijdens het ontbijt was nogal slecht. De medewerkers liepen met je mee vanaf de lift naar de vrijgekomen tafel, maar vervolgens vroeg niemand of je koffie of thee wilde hebben. Soms kwam er pas iemand langs na een minuut of 10, soms vroeg niemand of er wensen waren voor koffie of thee. Echt een 5-sterren hotel onwaardig. Ook waren de vruchtensappen niet vers, dat was wel jammer. Wel positief dat je tijdens het wachten bij drukte alvast een verse croissant kan nemen of een kop koffie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het hotel heeft een mooie spa en fitness afdeling op de 2e verdieping. De heren worden gescheiden van de dames bij gebruik van de sauna en whirlpool.  Er zijn diverse spa behandelingen te boeken, reken op ongeveer 60 USD voor een uur basic massage.

Als je langs de spa loopt kom je uit bij het zwembad. Er staan bij het zwembad flesjes koud water klaar en handdoeken liggen er in overvloed. Er staan ook een paar cabana’s, gratis voor degene die al eerste komt. Achter de poolbar en de toiletten is nog een schaduwrijk zwembadje te vinden voor kleuters, het was er nooit druk. In het hoofdzwembad was de diepte overal 1,20 cm. In het kinderbad was de diepte 30 cm.

De prijzen van de drankjes en snacks bij de poolbar zijn redelijk voor onze begrippen, maar duur voor Maleisië. Het eten was ok, de porties zijn voldoende ruim. Maar ook bij het zwembad was de service niet altijd goed.

Zo bestelde ik een keer een drankje, per abuis viel de plasticbeker na 1 minuut al van mijn tafel. De ober stond toe te kijken van een afstand en kwam niet in actie. Het was 100% mijn schuld, maar ik kreeg geen doek aangeboden om de tafel schoon te maken en ook geen nieuw drankje, helemaal niets (ik weet het, het was mijn schuld maar toch..). De frisdrank komt uit een machine, dus een nieuw glas frisdrank kost hooguit een paar cent om te maken. Indien personeel niet in actie komt bij een dergelijke actie dan is dat géén 5-sterren service. Beetje een algemeen verhaal in heel Maleisië, ik noemde het al eerder. Maar ook in het Grand Hyatt Kuala Lumpur was het restaurant personeel niet erg pro-actief.

Wel positief zijn de wc’s buiten bij het zwembad, nog mooier dan in mijn suite :-). Ook zijn er aparte douches en kleedhokjes met kluisjes, alles was keurig verzorgd. Het uitzicht op de twin towers vanuit het zwembad is natuurlijk ook uniek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Conclusie

Het hotel heeft niet voor niets de status als één na beste hotel in Kuala Lumpur volgens Tripadvisor. De kamers zijn schoon en het eten en drinken in de club lounge is uitgebreid en afwisselend genoeg. Service niveau van het bediend personeel in de restaurants kan nog wel een stuk beter. Desondanks kan ik het hotel iedereen aanbevelen, vooral omdat de prijzen per nacht over het algemeen laag zijn.

Overzicht

Publicatie Datum

27 September 2016

Voordelen

-Centrale ligging;
-Club lounge aanbod;
-Schone kamers;
-Fijn zwembad.

Nadelen

-Service in restaurants kan beter;
-Ontbijt is druk;
-Geen verse vruchtensappen tijdens ontbijt.

Ligging

Check-in

Kamer

Club Lounge

Faciliteiten

Service

Algemene Waardering

Conclusie

Niet zo goed als het Grand Hyatt Kong Kong, maar het Grand Hyatt Kuala Lumpur is een goede 2e voor mij in vergelijking met bezochte Hyatt hotels in Azië.

4.4

Reacties

  1. Tweettweet zegt

    Mooie recensie en foto’s! Goede reclame ook, ik zal dit hotel zeker overwegen (hoewel de drukte bij het ontbijt me wel tegenstaat) als ik Kuala Lumpur bezoek.

    Het bezittelijk voornaamwoord dat hoort bij onzijdige woorden is ‘zijn’, niet ‘haar’. Dus het moet zijn: ‘Het hotel opende zijn deuren in augustus 2012’. Maar dat terzijde 😉

    • Ready2board Ready2board zegt

      dank, aangepast 🙂 Het hotel zat erg vol in de week dat ik er was. Wellicht dat het buiten de “spits” rustger is. Mocht je er gaan slapen laat dan gerust op het forum weten wat je ervaring is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *