Review: ERSTE Premier Lounge Prague4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs bracht ik na mijn verblijf in de Tsjechische hoofdstad Praag een bezoekje aan de ERSTE Premier Lounge op de luchthaven van Praag. Aanvankelijk zouden we die vrijdagavond al terugvliegen maar door storm Eunice moest het vliegtuig halverwege plotseling terugkeren naar Praag. We werden vervolgens geplaatst op een vlucht die de volgende ochtend om 9:00 zou vertrekken naar Amsterdam. Vooraf aan de vlucht brachten besloten we om naar de ERSTE Premier Lounge te gaan voor een ontbijtje en daar rustig te wachten voordat we aan boord konden gaan. In deze review lees wat je kunt verwachten in deze lounge.

Luchthaven van Praag

De luchthaven van Praag is de grootste in Tsjechië en ligt ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van de stad. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de luchthaven met de metro te bereiken. Er zijn echter wel plannen om de groenen lijn later in westelijke richting te verlengen zodat je rechtstreeks met de metro naar de luchthaven kunt reizen vanaf het centrum. Tot die tijd zul je het moeten doen met een rechtstreekse bus of taxi. Ook Uber is actief in Praag. De luchthaven kent 2 terminals. Doordat wij met EasyJet vlogen werden we afgezet bij terminal 2 waar de meeste low-cost maatschappijen zich bevinden.

Vertrekhal 2 op de luchthaven van Praag

Om bij de lounge te komen ga ja na de veiligheidscontrole rechtsaf richting de gates. Vervolgens loop je ongeveer 2 minuten rechtdoor totdat je bij de bordjes Airport Lounges uitkomt. Daar neem je de lift of trap naar boven.

Liften en trappen naar de lounge.

ERSTE Premier Lounge

Als je boven aankomst ga je naar links waar je vervolgens de balie van de lounge ziet. Naast de samenwerking met Dragon Pass heeft deze lounge ook samenwerkingsverbanden met een aantal luchtvaartmaatschappijen. Zo had ik in 2018 ook dor mijn Star Alliance Gold status ook toegang tot deze lounge vooraf aan mijn vlucht met Lufthansa naar Frankfurt. Doordat wij met EasyJet vlogen zouden we normaliter geen gratis toegang hebben tot deze lounge. Maar omdat mijn vriendin een Dragon Pass heeft konden we hier voor onze vlucht toch nog gratis naar binnen. In het geval je geen elite status of Dragon Pass hebt, kun je ook toegang kopen en dit kost je CZK 720 (ongeveer € 28,-). Je kunt dan 2 uur gebruikmaken van de lounge. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.

ERSTE Premier Lounge Prague
Balie van de lounge.

Ook biedt de lounge de mogelijkheid om voor CZK 1.499 een private room te boeken. De lounge is trouwens dagelijks geopend van 5:00 tot 22:00. Na de balie kun je zowel naar links ala naar rechts. Aan beide kanten vind je een zitgedeelte met een buffet. Het grootste zitgedeelte vind je echter aan de linkerkant. Hier vind je ook een aantal kranten en tijdschriften.

ERSTE Premier Lounge Prague
Selectie aan kranten en tijdschriften.

Zitgedeelte

De lounge beschikt over verschillende zithoeken en stoelen. De witte stoelen zijn prima om op een relaxte manier tegen elkaar over te zitten. Naast deze stoelen vind je ook een kapstok om bijvoorbeeld je jas op te hangen. Ik mis alleen wel de stopcontacten tussen de stoelen. Aan de rechterkant van de stoelen vind je een werkhoek met computers. De ruimte is verder mooi aangekleed. Zeker de moderne decoratie vond ik erg mooi en creatief.

ERSTE Premier Lounge Prague
Zitgedeelte.
ERSTE Premier Lounge Prague
Zitgedeelte gezien vanaf de andere kant.

Naast te witte stoelen vind je ook een zithoek met wat hogere stoelen en banken met tafels. Deze zijn beter geschikt om aan te eten. Doordat elke stoel een andere kleur heeft ziet het algeheel er vrolijk uit. Hier vind je echter wel stopcontacten. De lounge biedt daarnaast ook gratis wifi en dit werkte prima.

Zitgedeelte aan de andere kant.

Doordat de lounge zich in een hoek van het luchthavengebouw bevindt heb je op twee verschillende plaatsen uitzicht op de start- en landingsbanen. Je kunt dus vanuit de lounge vliegtuigen zien landen en opstijgen wat ik zelf altijd erg mooi vind.

Uitzicht vanuit de lounge.

Buffet

In het centrale gedeelte van de lounge vind je het buffet. Voor een ontbijtbuffet vond ik dit in tegenstelling tot andere lounges een beetje tegenvallen. Je kunt er echter wel terecht voor o.a. een eitje, kaasomelet, broodjes met beleg en cornflakes. Bij de koffieautomaat heb je de keuze uit 8 soorten waaronder cappuccino en espresso.

Buffet.
Buffet.

Voor de jus d’orange en andere koude dranken kun je terecht in de koelkast. Daar vind je ook nog verschillende soorten sandwiches.

Koude dranken en snacks.
ERSTE Premier Lounge Prague
Buffet.

Verder is er nog een ander buffetje met wat kleine snacks zoals chips en popcorn.

ERSTE Premier Lounge Prague
Buffet.

Verder is er in de lounge nog een ruimte voor kinderen te vinden. Alhoewel de lounge zich in de Schengen-zone bevindt zijn er wel douches aanwezig. Meer informatie over de faciliteiten van de lounge vind je op de website van de luchthaven.

Overzicht

Voordelen

- Comfortabele zithoeken
- Uitzicht op de vliegtuigen
- Aanwezigheid van douches
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Aanbod eten en drinken kan beter

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De ERSTE Premier Lounge op de luchthaven van Praag is een prima plek om onder het genot van een hapje en drankje te wachten op je vlucht. De zithoeken zijn mooi aangekleed en je vindt er verder alle comfort waar je naar op zoek bent. Zo kun je er zelfs een douche nemen. Het aanbod aan eten en drinken is zeker voldoende maar is in tegenstelling tot andere lounges wat aan de magere kant.

4 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *