Ministerie geeft code oranje af voor reizen naar Rusland1 min leestijd

Moskou, Rusland e-visum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft sinds zaterdag code oranje af voor Rusland. Door de onrust in het land worden niet-noodzakelijke reizen afgeraden. Voor het grensgebied met Oekraïne geldt er al een tijdje code rood.

Code Oranje

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kleurt de kaart van Rusland op dit moment bijna helemaal oranje. Door de onrust vanwege de oorlog met Oekraïne is de situatie in het land op dit moment niet veilig. Vele luchtvaartmaatschappijen hebben al hun vluchten naar Rusland geannuleerd. Zo vliegt KLM bijvoorbeeld de komende 7 dagen niet meer van en naar Rusland. Mocht je een vlucht naar Rusland hebben geboekt dan neem je best contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Code Oranje Rusland

De onrust op het grensgebied tussen Rusland en Oekraïne is gevaarlijk te noemen. Reis niet naar de aan de Oekraïne grenzende oblasten (provincies), Branskaya, Kurskaya, Belgorodkaya, Voronezhkaya en Rostovskaya. De kleurcode voor dat deel van Rusland is rood (niet reizen). Ook is de situatie rondom het betalingsverkeer op dit moment onzeker. Voor de rest van Rusland geldt op dit moment code oranje.

Impact luchtvaart

Veel luchtvaartmaatschappijen kunnen op dit moment ook niet over Rusland vliegen. Daarom zijn er ook vluchten naar andere landen geannuleerd. Vooral voor o.a. Finnair heeft dit dramatische gevolgen. De Finse maatschappij is namelijk erg populair voor vluchten naar Azië. Maar omdat er op dit moment wel heel erg moet worden omgevlogen zijn vluchten van Finnair nagenoeg niet meer rendabel. Daardoor heeft de Finse maatschappij alle vluchten van en naar Azië geannuleerd. Er wordt nog wel gevlogen naar Bangkok, Phuket, Singapore en New Delhi maar de vliegduur is een flink stuk langer.

Finnair A350
Vooral Finnair heeft veel vluchten moeten annuleren. (bron: Finnair)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *