Review: Courtyard by Marriott Paramaribo

courtyard, marriott, paramaribo, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In februari gaf Flying Blue bij de promo awards maar liefst 50% korting op business class tickets naar Paramaribo. Eerder schreef ik al over mijn ervaring op het benedendek van de KLM business class op de Boeing 747. Natuurlijk had ik ook een hotel nodig in Paramaribo, dus ging ik kijken naar de mogelijkheden. Het toeval wilde dat het Courtyard by Marriott Paramaribo slechts 7500 punten per nacht kost. Voor 30.000 punten boekte ik vier nachten in dit hotel.

Boekingsproces

Maar ik had op dat moment bijna geen Marriott punten in mijn account staan! Het komt niet vaak voor maar soms is een hotel goedkoper als je eerst punten koopt om ze vervolgens direct in te zetten. Bij SPG kocht ik 10.000 punten voor $ 350 om deze vervolgens via de 1:3 ratio over te zetten naar Marriott Rewards. Je kunt gratis punten overzetten tussen deze programma’s en normaal gesproken komen ze direct in je account. Op de Marriott website zag ik mijn punten niet snel verschijnen, maar op de app zag ik dat ze waren bijgeschreven. Ik heb direct mijn 4 overnachtingen geboekt waarbij ik in totaal nog $ 20 belasting moest betalen. Als ik alle 4 overnachtingen geboekt had zonder met punten te betalen zou ik $ 708, 31 kwijt zijn geweest! Ik was dus bijna de helft goedkoper uit doordat ik eerst punten heb gekocht om ze vervolgens direct te besteden.

Een paar dagen van te voren had ik al contact opgenomen met de front desk om een aantal zaken vooraf te regelen. Ik zou namelijk voor 3 nachten de jungle ingaan en daarom heb ik gevraagd of een groot deel van mijn bagage zolang in het hotel kan blijven staan. Dat was geen probleem. Ook kon ik direct een shuttle reserveren om van de luchthaven naar het hotel te komen. Dit was slechts $ 20 per enkele reis.

Aankomst

Omstreeks 18:00 uur kwam ik aan op Zanderij International Airport. Nadat ik door de paspoortcontrole en de douane was gekomen, zag ik al gauw iemand met een bordje met Courtyard by Marriott staan. Uiteindelijk bleek ik de enige passagier te zijn. De luchthaven van Paramaribo ligt ruim 50 kilometer vanaf het centrum, dus het was dik een uur rijden. Om ongeveer 19:30 kwamen we aan bij het Courtyard by Marriott hotel. Dit hotel bevindt zich aan de noordoost kant van het centrum.

locatie, courtyard, marriott, paramaribo
Locatie van het Courtyard by Marriott Paramaribo.

Het was rustig bij het inchecken, dus ik werd direct geholpen. Ik ben Silver Elite bij Marriott Rewards, dus een upgrade zat er deze keer helaas niet in. Na al de administratie gedaan te hebben, kreeg mijn pasje voor de kamer.

lobby, courtyard, marriott, paramaribo
De lobby van het Courtyard by Marriott Paramaribo.

Kamer

Ik nam de lift naar de vijfde verdieping en liep naar kamer 524. Mijn eerste indruk van het hotel was positief. In het echt lijkt alles nog moderner dan op de foto’s van de Marriott website. De kamers zien er mooi en goedverzorgd uit.

kingsize, kamer, marriott
Kingsize bed van kamer 524

Naast een comfortable kingsize bed staan er in de kamer ook een bureau, kast, televisie en een zitbank. De eerste twee nachten verbleef ik in kamer 524 en de derde en vierde nacht in kamer 624.

marriott, kamer, paramaribo
Kamer 524 Courtyard by Marriott Paramaribo

Ook in de badkamer was alles prima in orde. Er was alleen geen bad aanwezig, zelfs geen regendouche. De sproeier had gelukkig wel een goede waterdruk.

Faciliteiten

Aan de achterzijde van het hotel is een bar met zwembad en ligstoelen te vinden. Natuurlijk heb ik meerdere malen een frisse duik in het zwembad genomen, want de temperatuur buiten was steeds boven de 30 graden. Ook de cocktails hier smaken zeker niet verkeerd.

zwembad, marriott, paramaribo
Het zwembad

Als je vervolgens nog verder naar achteren loopt, kom je bij het strand uit. Wat dat betreft heeft dit hotel een zeer grote achtertuin. Naast het zwembad bevindt zich ook een fitnessruimte.

marriott, strand, paramaribo
Directe toegang tot het strand.

Restaurant

Naast de lobby bevindt zich een bar met daarachter het restaurant. Ik heb hier 3 keer zeer lekker gegeten. Toen ik de menukaart las, vond ik het aanbod aan eten en drinken zeker niet tegenvallen. Ik ging voor een lekkere Argentijnse wijn met een New York Steak die zeer lekker smaakte.

In ditzelfde restaurant wordt ook het ontbijt geserveerd. Doordat ik nog geen Gold Elite ben, moest ik deze keer extra betalen voor het ontbijt. De blauwe designverlichting geven de ruimte een mooi tintje. Ook het aanbod bij het ontbijt is zeker niet slecht. Een kaasomelet was geen probleem en meerdere malen werd gevraagd of ik nog koffie wilde. Voor cappuccino moet je echter wel bijbetalen.

ontbijtbuffet, marriott, Paramaribo
Ontbijtbuffet

Mijn vlucht naar Amsterdam vertrok pas om 9 uur ’s avonds, dus ik heb gevraagd of ik een late check-out kon krijgen. Dat was zeker mogelijk en omdat ik Silver Elite ben, was deze helemaal gratis!

Conclusie

Ik had zeker een aangenaam verblijf in het Courtyard by Marriott Paramaribo. Uiteindelijk was ik bijna de helft goedkoper uit door mijn verblijf op punten te boeken. De kamers in het hotel zien er goedverzorgd uit en het personeel is er vriendelijk. Daarom kan ik het Courtyard by Marriott bij deze van hart aanbevelen.

Overzicht

Publicatie Datum

24 April 2018

Voordelen

- Goedkoop op punten
- Goede service
- Vriendelijk personeel

Nadelen

Vrijwel geen

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Courtyard by Marriott Paramaribo is een uitstekend hotel voor een verblijf in Paramaribo. Het hotel ziet er keurig en modern uit en het personeel is er vriendelijk.

3.8

Reacties

  1. Niels zegt

    Geen gebruik gemaakt van de Marriott Rewards “Redeem for 4 Nights Get the 5th Night Free” award?

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Nee, ik had maar 4 nachten nodig en bovendien vraag ik me af of ik hier wel voor in aanmerking zou komen, aangezien ik 2 stays had van elk 2 nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *