Review: Campanile Hotel & Restaurant Brussels Vilvoorde5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik vloog eind november voor het eerst vanaf Brussels Airport naar New York. De andere keren vloog ik altijd vanaf Schiphol. Vanwege de ellende op Schiphol leek het wel of ze ook meteen de prijzen van de tickets omhoog hadden gegooid. En niet zo’n klein beetje ook. Ik was via Brussel bijna de helft minder kwijt. Dan is de keuze wel snel gemaakt. Enige wat ik moest regelen was een hotel vlakbij het vliegveld. Want ik vloog al in de ochtend en zou dat niet redden met de trein vanuit Nederland. Zelfs met een hotel was ik nog een paar honderd euro goedkoper uit. Ik ging wel voor een simpel en goedkoop hotel. Het was immers alleen voor een bed. Ik kwam zo terecht bij Campanile Hotel & Restaurant in Vilvoorde.

Ready to go! Daar ging ik dan voor het eerst vanaf Brussels Airport richting JFK.

Ligging Campanile Hotel & Restaurant

Vanaf het treinstation Brussels Airport-Zaventem moest ik nog de bus pakken naar het hotel. Het was wel even zoeken waar het juiste bus perron was . Ik vond het niet echt duidelijk aangegeven. De bus kwam ook nog eens veel te laat. Eenmaal in de bus was het een nogal wild ritje. Buschauffeur dacht blijkbaar dat hij op F1 circuit Spa was. Met ongeveer een kwartier rijden kwam ik door elkaar geschud aan bij het hotel. De bushalte is recht voor het hotel. Dit is ideaal. Even de weg oversteken en je bent er. Campanile Hotel ligt in Vilvoorde. Je kan ook een stoptrein pakken in plaats van de bus en dan uitstappen bij station Vilvoorde. Het station is ook op loopafstand van het hotel.

Wanneer je uitstapt dan zie je meteen het restaurant van het hotel. Alleen even de weg oversteken. Je kan tussendoor naar het hotel lopen.

Check in

Bij het inchecken werd ik vriendelijk geholpen door de dame bij de receptie. Ik had vooraf betaald maar daar aangekomen moest ik nog wel een torenhoog bedrag betalen van wel 4 cent. Het inchecken kan tussen 14:00 en 23:00, kom je later dan is er nog wel een nachtportier aanwezig. Het uitchecken is om 12:00. Late check out is eventueel mogelijk.
Bij de receptie kreeg ik wel slecht nieuws. De lift was kapot… En ik had een kamer op de derde verdieping. Ik kon dus al mijn bagage naar boven slepen. Ik had gelukkig alleen handbagage bij me. Een carry on en een grote tas. Ik houd me altijd netjes aan de afmetingen van bagage. Het gewicht is een ander verhaal, ik ben een kei in inpakken en weet altijd veel mee te krijgen. Ik werd hier nu voor gestraft omdat ik alles alleen naar boven moest tillen.

De trap…. drie verdiepingen…

Links van de receptie ga je naar het restaurant, deze was al gesloten toen ik aankwam. Ga je rechts dan ga je naar de hotelkamers. Richting lift en trap kom je nog langs een loungeruimte. Hier staat een pooltafel. Voor als je nog even een potje pool wil spelen. Verder heb je nog wat zitjes met een boekenkast. Hier kan je dus ook nog even lekker relaxen.

Als ontspanning kan je nog een potje poolen.
Ook kan je even lekker in de zithoek gaan zitten. Onder het genot van een drankje bijvoorbeeld.

Kamer

Compleet buiten adem kwam ik aan op mijn kamer. Ik moet zeggen voor de €66,- die ik heb betaald vond ik de kamer zeker niet tegenvallen. De kamer was ruim en alles was schoon. Er stonden twee losse eenpersoonsbedden. Het bed lag verder prima. Niet dat ik veel geslapen heb die nacht. Ik ben vast niet de enige die bang is om zich te verslapen en minimaal 4 wekkers zet, wanneer je een vlucht moet halen.

Campanile Hotel en restaurant
Vrij ruime kamer. Interieur wel wat gedateerd. Maar prima voor een nachtje.

Wat ik ook fijn vond was dat er een waterkoker aanwezig was. Deze stond op een ruim bureau waar ook de tv op stond. Het meubilair is allemaal wel een beetje gedateerd. Maar voor zo’n klein prijsje kan je ook bijna niet het nieuwste van het nieuwste verwachten of alle luxe. Het was allemaal schoon en dat was het belangrijkste.

Campanile hotel & restaurant
Ruim bureau met koffie en thee. Ik had nog lekker een kopje thee genomen in de ochtend. Altijd handig een waterkoker op de kamer.

De badkamer viel ook niet tegen. Deze was ruim en had zelfs een bad. Helaas had ik geen tijd om een bad te nemen. Normaal maak ik daar zeker wel gebruik van sinds ik thuis geen bad heb. Wat absoluut niet handig was, was dat er maar één handdoek was. Wel een grote maar toch. Niet handig als je wilt douchen en je haar wil wassen. ik deed het er maar mee want ik had geen zin om weer al die trappen op te lopen.

Campanile hoten & restaurant
Redelijk ruime badkamer. Jammer was alleen dat ik het met één handdoek moest doen.

Faciliteiten

Vele faciliteiten heeft het hotel niet. Het Campanile hotel heeft een restaurant waar je in de ochtend ook tegen betaling van €14,50 kan ontbijten. Hier heb ik geen gebruik van gemaakt. Ik gaf liever een vermogen uit aan een broodje kaas op het vliegveld. Wat niet eens een lekker broodje was, het was meer een broodje boter.

Campanile hotel & restaurant
Het restaurant waar je in de ochtend ook het ontbijtbuffet vindt.
Campanile hotel & restaurant
Je kan ook nog bij de bar wat te drinken bestellen.

Kom je met de auto dan kan je tijdens je verblijf kosteloos parkeren bij het hotel. Anders betaal je €5,- per nacht. Het hotel heeft geen shuttle service naar het vliegveld. Je kan of gebruik maken van de bus die voor de deur stopt of een taxi. Een buskaartje kost €2,50 en de taxirit kost al gauw tussen de €20,- en €30,-.

Conclusie

Wil je niet al te veel poespas en alleen een slaapplek voordat je gaat vliegen, dan is Campanile Hotel een prima hotel. Alleen is het dan wel te hopen dat de lift het doet. Verder bevat de kamer alles wat je nodig hebt. Alleen een extra handdoek was wel fijn geweest. Al met al een prima hotel voor een leuk prijsje.

Overzicht

Publicatie Datum

28 January 2023

Voordelen

Prijs: voor niet al te veel geld boek je al een nacht.
Locatie: ook al is het nog wel een kwartier met de bus, de locatie is wel goed te doen wanneer je vanaf Brussels Airport vliegt.

Nadelen

Lift: dit spreekt denk ik al voor zich. De kapotte lift. Daar zit niemand op te wachten. Helemaal wanneer je met veel bagage zit.
Interieur: het is allemaal een beetje gedateerd. Ook wat kleine dingetjes die even gerepareerd moeten worden.
Handdoek: maar één handdoek, dat is te weinig. Helemaal wanneer je met meer bent of als je ook nog je haar wilt wassen.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Degelijk hotel met weinig toeters en bellen. Goed voor wanneer je een hotel zoekt vlakbij Brussels Airport. Ik zou ook alleen hiervoor een verblijf boeken. Het is geen hotel voor een lang verblijf. Het is daarvoor wel een beetje droevige bedoeling. Je mist echt een beetje sfeer in het hotel.

5 min leestijd">
2.6

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Hier staat een pooltafel. Voor als je nog even een potje pool wil spelen.”

    Aha, eindelijk antwoord op een vraag waar ik jarenlang mee geworsteld heb: waar dient een pooltafel voor? Om een potje pool te spelen, blijkbaar. Nooit geweten, weer wat geleerd!

    Het exterieur van dat hotel heeft overigens de allure van een lagere school in een Vinexwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *